Реклама / Ads
32| 18432 |13.08.2013 ЪNDERGROUND

Секс тормоз и побои в община "Изгрев"

.
Секс тормоз, придружен с психически и физически заплахи и побои, тресе район „Изгрев”. "Главен герой" в скандалите е Никос Самарас, който е главен юрисконсулт към общината. Той работи в нея от 2009-та година. Това показа на място проверка на Frognews.
 

В райой „Изгрев” е пълно с докладни записки, разяснения и жалби срещу главния юрисконсулт.

 

Росица Колева обяснява в своята жалба, че Самарас нахлул в стаята с арогантно поведение за загубена папка и я обвинил, че тя я е откраднала. Започнал да сипе обиди – „нещастница”, „нищожество”, „доносница”, „мекере” и т.н. Всички чували обидите и виковете, но никой не смеел да се намеси. Може би, защото ги е страх да не ги последва съдбата на Лалка Илиева, която е била старши юрисконсулт на район Изгрев. Събитието се случва на 30 август 2012 година, когато Лалка се връща от годишен отпуск. След работно неразбирателство и забавена преписка на гражданин, Самарас заявил, че той не е виновен, обвинил Илиева, че в нея е вината и я заплашил, че ще я „набуха в ъгъла”. Малко по-късно, а именно на 26 септеври заплахата се осъществява. Самарас влиза в стаята, започва да обижда пряката им ръководителка Стригачева и започват подигравки към Лалка, че уважава шефката си, защото я е страх да не я „подстриже”. Пикът на случката идва, когато Самарас нарежда на служителката да запали лампата, тя отказва и той се запътва към бюрото й. В опит да се защити Лалка взима чашата с водата, но той стиска ръката с чашата и водата се разлива по цялото бюро. В същия момент получава силен шамар, който я запраща на стола. Работните й очила изхвърчат, опитва се да стане от стола и тогава получава втори шамар. Лалка се измъква някак и побягва за помощ.

 

Освен насилствения тормоз, сексуалният е всекидневен също. За това се осмелява да напише Калина Кемалова в своята докладна записка. Самарас нееднократно прави към нея, както и към колежките й, сексуални намеци. Кемалова се опитва да не им обръща внимание, но подхъврлянията са редовни, като „Кемалова, айде да ходим да се чукаме.” Притесненията са, че освен към повечето колежки в общината, главният юрисконсулт отправя подобни реплики и към непознати гражданки.

 

За психически тормоз жалба пуска и Росица Колева – юрисконсулт. Тя получава обиди, като „нещастница”, „доносница”, „нищожество” и други.

 

Освен жените, мъжете в община „Изгрев” също не могат да се спасят от Самарас. Затова информира в своята докладна Петър Петров – младши експерт. Събитието се случва на 6 март 2013 година, когато Самарас се държи агресивно, скъсва документа на Петров на парчета, налита му на бой, опитва се да го изкара от сградата, за да се досаморазправя с него, но незнайно как колежката на Петър, Весела Политова успява да го спаси от юмруците и агресията на Самарас.

 

За всички нередности в общината е информиран, както бившия кмет Димитър Димитров, така и шефката на целия отдел Татяна Стригачева. Тя пише докладни записки до кмета, в които обяснява нередностите, както и други подробности около одисеите на главния юрисконсулт. Той рядко може да бъде видян в общината, работното му време е когато си пожелае, правните му дела ги покриват негови колежки, а отпуската му е двойна в сравнение с на другите колеги. Стригачева информира кмета за обиди, които тя сама е чувала, като „ще обясня съвсем просто, като за теб” до обидни, като „да ви забърша задниците”. Самарас не изпълнявал разпоредбите на шефката си и дори се опитвал да дава препоръки какво да се случва в общината.

 

След повече от година официални жалби, разяснения и дописки, достигнали чак сега до нас, Frognews провери лично какво се случва в общината. Почти всички потърпевши вече не работят в район „Изгрев”. Някои са напуснали, други са уволнени. Дори кметът на района е сменен от април месец. Оказа се обаче, че Никос Самарас все още работи там. Не го открихме обаче, за да чуем неговото мнение за тези жалби. Заместник-кметът Веселин Петков заяви, че общината все още няма официално заявление по случая и когато има ще ни информират. Нашият въпрос към зам.-кмета беше за какво заявление става на въпрос, след като той дори не знае за какво искаме да говорим с него и какви ще са нашите въпроси. Започна уклончив разговор, в който Петков призна, че не можел да коментира без знанието на кмета. Новият кмет Цветомир Жеков пък е в отпуска. Надяваем се в следващите дни той все пак да обясни за какво става дума и как така толкова време скандалите са оставали скрити.

 

Очаквайте продължение!







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 64| 62625 |01.10.2012 Харемът: секс, змии, смърт и Коран . 27| 10768 |22.08.2012 Македонският „Вечер” за българи: сексуално злоупотребявали и изяждали деца . 78| 26157 |14.07.2012 Сесил Каратанчева: Дали съм лесбийка, мога сама да реша сексуалната си ориентация . 96| 232347 |02.07.2012 Земетръсен секс скандал паникьоса българския елит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads