Реклама / Ads
33| 4920 |14.08.2013 НОВИНИ

Каракачанов: Президентът постоянно се изказва неподготвен

.
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов
Росен Плевнелиев се изказва почти по всеки въпрос без да мисли, а отношенията ни с Турция са много деликатни. Президентът е крайно неподготвен за пореден път в отношенията ни със съседите.
 

Това заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пред ТВ7. Не може държавният глава да се среща неофициално с турския вицепремиер без да бъдат допуснати българските журналисти и в присъствието на "съмнителни" лица обвинени в радикален ислям от българския съд".

Най-лошото, според него, е, че президентът може да е поел ангажименти за имоти , за които Турция претендира. "Всеки историк знае, че тези въпроси са отдавна уредени, въпреки 130 годишните претенции на южната ни съседка. Нито едно българско правителство досега не се е съгласявало досега с тези искания по толкова съмнителен начин."

Войводата припомни за друг гаф на държавния глава. Преди 2 години на обиколка в Западните Родопи Плевнелиев говорил за мултиетническия характер на региона „За мултиетнически характер може да става дума когато има няколко етноса. Кои са, като там живеят само българи християни и българи мюсюлмани?", попита риторично Каракачанов.

Председателят на Тракийското дружество Красимир Премянов подчерта, че държавният глава не може да пренебрегва политиката, която България следва за защита на националния си интерес. "Вчера турски медии съобщиха, че българският държавен глава е благодарил на турския вицепремиер Бекир Боздаг за това, че южната ни съседка е осигурила втора родина на българските турци, прокудени по време на "голямата екскурзия" през 1989 г. Подобни гафове са особено тежки за България, която е в много тежка ситуация, но е държава, която трябва да уважава себе си и собствената си история" заяви Премянов. Той смята, че президентът е трябвало да се обърне към външно министерство, "за да не се стига до такива гафове."

Добре поне, че турският посланик у нас официално е обявил във вторник, че информацията, че Турция търси връщането на вакъфските имоти е невярна, смята председателят на Тракийското дружество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 86| 6016 |14.08.2013 Константин Тренчев: Президентът всява само хаос . 45| 5275 |08.08.2013 Икономист: С ветото президентът подаде приятелски ръка на Орешарски . 33| 5864 |07.08.2013 Бобева за ветото: Дано президентът е наясно какво върши . 82| 5196 |07.08.2013 Президентът наложи частично вето на актуализацията на бюджета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads