Реклама / Ads
0| 8843 |29.05.2008 АКТУАЛНО

Порно и креватните тайни на майсторите готвачи през юни

.
Култовият автор Ървин Уелш и неговата последна книга излизат за пръв път на български език, на пазара ще се появи и новият роман на Пол Остър и прочутата автобиография на гениалния Чарли Чаплин.
 

Последният роман на Ървин Уелш "Креватните тайни на майсторите готвачи" е  изпълнен с богат шотландски комизъм и този път на мушката е ресторантският бизнес, който той никога не е изпускал от своя поглед и винаги е населявал с млади наркомани и тяхното плиткоумие, липсата на далновидност и закърнял речников запас. Главният герой на Ървин Уелш е санитарния инспектор Дани Скинър, който се опитва да открие истинската самоличност на лежащия на смъртно легло свой баща. Скинър не го е познавал и живее с надеждата, че връщайки се в миналото ще успее да осмисли живота си и да се спаси от неконтролируемото си влечение към твърдия алкохол и шантавите жени. Уелш нашумя със своя първи роман "Трейнспотинг" през 1993 година и още повече, когато книгата бе филмирана. Премиерата на "Креватните тайни на майсторите готвачи", издадена от "Колибри" е на 23 юни. Друга книга, която престижното издателство пуска ан родния пазар от същия автор е продължението на "Трейнспотинг" - "Порно". В нея героите се събират 10 години по- късно, погаждащи си старите номера и все така борейки се за първата класа в porno-irvine-welsh1.jpgживота. "Винаги съм ги харесвал и винаги съм искал да се върна и да видя какво се е случило с тях." - споделя в едно свое интервю Уелш. В "порно" Сик Бой се завръща в родния Единбург. Провалил се в ролята на далавераджия, сводник, баща и съпруг, той се залавя като удавник за сламка за последната му предоставена възможност. Но за да направи удара на живота си, се нуждае от изгряващи порно- звезди. Една от подходящите кандидатки за новото начинание на Сик Бой е апетитната Ники Фулър- Смит, млада студентка с амбиции и неприятности, не по- малки от неговите. Осъществяването на мечтата на Сик Бой да продуцира и режисира пълнометражен порнофилм налага той да се срещне със стария си приятел от миналото - Марк Рентън и една компания от щури откачалки. По пътя си Сик Бой и Рентън се сблъскват с излезлия от затвора Бегби и изкукалия от дрога Спъд, който е решил да става писател, а и всъщност накрая се оказва,  че в света на порно индустрията нищо не е толкова просто, колкото изглежда.

Друго много интересно заглавие, предложено от издателство "Колибри" на все още четящите българи е новата книга на големия американски писател Пол Остър - "Книга на илюзиите". След шумния успех на "Нюйоркска 84-paul_auster.jpgтрилогия", "Нощта на оракула" и "Лунен дворец", Остър описва с неповторимото си майсторство дните на Дейвид Зимър, университетски преподавател по литература, загубил своето семейство в самолетна катастрофа и опитващ се да удави мъките си в алкохол. Един ден обаче успява да излезе от обзелата го апатия и дори да се усмихне. Причината е кратко филмче от ерата на нямото кино с неизвестния за Зимър комик Хектор Ман - мистериозен особняк, който излиза от дома си през един януарски ден на 1929 година и повече никой не го вижда. Дейвид Зимър е обсебен от идеята да разбере кой е всъщност Хектор Ман и дори иска да напише книга за него. Един ден намира в своята пощенска кутия писмо, изпратено от малко градче в щата Ню Мексико. Оказва се, че писомото е от жената на Хектор Ман, която го кани да посети считания вече за мъртъв комик. Дали всичко това отговаря на истината или е някаква мистификация, пита се Зимър. Докато се колебае и не знае какво да предприеме, една нощ пред къщата му се появява жена, която му помага да вземе решение и това изцяло променя живота му.charlie_chaplin02.jpg

"Моята автобиография" не гениалния Чарли Чаплин от поредицата "Амаркорд" на "Колибри" излиза на пазара на  11 юни с цена от 16 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9465 |12.03.2008 Порнозвезди вдигат адреналина на българина в началото на април . 315| 87983 |30.11.2007 Търсят порноактьори у нас, плащат до 450 евро за час секс . 0| 6223 |11.06.2007 Сензационна находка разбулва още тайни от историята на траките . 0| 7189 |28.05.2007 Ще завъртя главите на българската публика! - заканва се порнозвездата Дора Месарош

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads