Реклама / Ads
80| 32843 |28.10.2013 НОВИНИ

Лавина от оплаквания от кметицата Антоанета Апостолова

.
Антоанета Апостолова
Докато столичната градоначалничка Йорданка Фандъкова се запознава с доклада на нейните инспектори относно последната проверка на подопечната й кметица на район „Слатина” Антоанета Апостолова, оплакванията срещу нея нарастват. Жителите на квартала се жалват от управлението й, нещо повече – упрекват я в корупция и рекет.
 

 

Друг гражданин пък разказа, че тя го е принудила да прави детска площадка, която да озеленява. „Тази жена ни изнудва да правим детски площадки и озеленяване и лъже после, че го прави общината. Посочва ни нейни фирми, с които да работим. Няма такава наглост, продава ни едно борче на 56 лева, а на борсата е 15 лева”, жалва се пред Фрог нюз бизнесменът. Хората обаче държат на анонимността си, защото ги е страх.

 

Пак читател сигнализира, че заместничката на Апостолова - Силва Джелепова пък била съдружничка на сина на кметицата Богдан Павлов във фирма „СИАН”. Проверка на Фрог нюз установи, че зам.-кметицата е въртяла частен бизнес до 8.12. 2009 година, а е седнала в кметското кресло 3 месеца преди това. Дала си сметка, че е в конфликт на интереси и може да си има проблеми с този факт. За да предотврати тежките последици, продала дела си на ортака си, с когото до ден-днешен е в близки отношения. Не на последно място  е  и това  че  зам. -кметът Джелепова е със  средно образование,  но получава  заплата и ДМС  за  висшист,  което  също е в нарушение.

 

„Кметицата Джелепова има фирма със сина на Апостолова и правят всички ремонти в квартала. Аз работя в тази община и виждам всичко. Бивш нотариус, който са му взели првата, сега управлява общинските имоти. За какво говорим?!. Тук е АД. Всичко се знае за нея. Но всички мълчат”, пише друг читател до Фрог нюз.  

 

В същото време съпругът на Джелепова е солиден бизнесмен. В една от множеството му фирми „Луксбилд инвест – КП” кметицата Антоанета Апостолова има участие. В магазина на фирмата на улица „Едисон” 37 в Слатина тя пласирала брави, твърди читател.

 

 „Тази жена парадира с връзките си. Хвали се, че е човек на Андрей Иванов, който все още е много силен в ГЕРБ. И на кого ли още не”, не секват коментарите за слатинската кметица.

 

Въпреки че срокът за запознаване на Йорданка Фандъкова с проблемите на община Слатина изтече, отговор от нейна страна все още няма. От пресцентъра на Столична община още не са оповестили резултатите какво става с жалбите на хората. А те вече губят търпение и са готови да започнат протестни действия. Някои от тях се опасяват, че нередностите в района ще бъдат прикрити и Апостолова ще продължи да управлява.

 

„И кметицата ФАНДЪКОВА знае за нея, но си мълчи. . . ДОКОГА? Само заради това, че е от ГЕРБ ли? Има много добри и достойни кметове и от БСП, и от ГЕРБ. Важното е да работи в услуга и защита на хората, които са я избрали, а не за собствени интереси”, коментират жители на общината.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5646 |06.04.2013 По чудо алпинистите ни оживели от лавината в Пирин . 3| 6074 |05.04.2013 Алпинисти пострадаха от лавина в Пирин . 8| 5228 |16.01.2013 Фандъкова призова столичани да подгреят имейла с оплаквания за парното . 2| 6520 |13.01.2013 Лавина въртя 3-ма алпинисти 100 м

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads