Реклама / Ads
22| 6956 |03.11.2013 НОВИНИ

Откриване на офиса на "България без цензура" в София и протеста срещу партиите и президента

.
До Нова година давам срок на четирите партии в парламента да се откажат от партийните си субсидии. Ще възбудя наказателно преследване срещу Сидеров, Местан, Станишев и Борисов за търговия с влияние. Това съобщи лидерът на движение „България без цензура“ Николай Бареков след откриването на централния офис на движението в София.
 

„Аз инвестирам последните си средства в моя политически проект и срещу нас ще излязат 4 партии със 100 млн. лв., откраднати от българския народ“, обясни той. Аз лично ще подам сигнал до главния прокурор за наказателно преследване срещу тези 4 партии, защото имам пълното право като гражданин да поискам това, обясни Бареков. „Ще има сериозни операции на службите за сигурност, сериозна ревизия на личното имущество, ще влязат данъчни и специални служби, ще има проверки“, посочи Бареков. Той съобщи, че продължава да прави разследвания и скоро предстоят разкрития, свързани с един бивш министър-председател, който се оказва основател на СИК. Какво пречи да се докажат имуществата на Костов, Станишев, Борисов – кои банки ги обслужват, кои фирми са основали – интересни неща ще открият, посочи още Бареков.

Централният офис на движението „България без цензура“ бе открит в София в присъствието на симпатизанти и медии. Отец Димитър освети офиса, който се намира на бул. „Черни връх“ в София и се обърна към лидера на движението с думите: „Човек, когато е свободен, е и силен“. Това е третият офис на „България без цензура“, след откритите по-рано офиси във Варна и Пловдив. В централния офис ще работят около 50 души. Той е дарение от фирма, симпатизант на движението, а самият Бареков е направил само ремонта на сградата.

В офисите на „България без цензура“ ще работим съвместно с нашите партньори от Граждански контрол, движение "Сила". Добре дошли са и други формации, с които ще си партнираме“, обясни Николай Бареков и допълни, че вече се работи с хората на Борислав Цеков, на Мария Капон и на СДС.

Издръжката на повечето от офисите в страната е поета от бизнеса, който подкрепя движението. Офисът на Калина Крумова за проекта „Евромайки“ също е дарение. Самата Крумова съобщи, че офисът на „Евромайки“ ще бъде открит до края на месеца с кампанията „Подари Коледа“. Тя изрази радостта си от това, че проектът вече има партньори в 15 града, където офиси, хотели, магазини са изразили готовност да застанат зад хуманната акция и да предоставят място,  където ще се събират играчки, книжки и дрешки за кампанията „Подари Коледа“.

Дариха ни и сградата на СДС в Пловдив, съобщи Николай Бареков по време на пресконференцията след откриването на централния офис и обясни, че движението има нужда от нов офис в Пловдив, защото сегашният е твърде малък. „Приемаме това дарение, което правят старите седесари, а Кунева и новото СДС да си търсят офиси“, посочи още Бареков. Той съобщи още, че организационният секретар на СДС Любен Точков ще подаде оставката си в понеделник и се присъединява към движението "България без цензура".

Готови сме на предсрочни избори, европейски и президентски. Ще издигнем най-добрите хора. Има населени места, където ще бъдем първа политическа сила, съобщи пред медиите Бареков.

Адвокат Дяко Дяков, който е част от структурите на движението в Пловдив, съобщи, че след сутрешната акция, в която паметникът на Альоша в града осъмна с транспарант с надпис „Тотев вън“, в Пловдив се подготвят и други инициативи. „Чрез тях ще се опитаме да изразим своята позиция, че Тотев е нежелан и трябва да подаде оставка. Готвим се и за предсрочен вот“, подчерта Дяков и бе категоричен: „Няма сила, която да ни попречи да изразяваме мнението си“.

Николай Бареков от своя страна съобщи, че от руското консулство в Пловдив са се свързали с него с благодарност за симпатичния начин, по който е проведен протестът. „Ние просто сме сложили този транспарант, не сме изцапали с бои паметника, както правят тук в София“, обясни Бареков.

Надяваме се съдът да отстрани Тотев и Общинският съвет да избере достоен пловдивчанин на негово място. Ние ще предложим кандидат. Ще издигнем консенсусна фигура, ще опитаме да сформираме мнозинство в Общинския съвет, което да го подкрепи, допълни Бареков.

След откриването на офиса на движението, стотици симпатизанти на „България без цензура“ се събраха на бул. „Черни връх“, откъдето поеха на шествие към централата на ПП ГЕРБ. Там в 13.00 часа стартира протестът, организиран от „България без цензура“, "Сила", ВМРО и „Граждански контрол“ срещу политическите партии и президента Плевнелиев. Няколко хиляди души се събраха пред сградата, където се помещава ПП ГЕРБ. Там хората започнаха да целят вратата на централата с плюшени мишки. Така те символично показаха своето отношение към политиците, които са се скрили. „Тук сме, за да кажем „не“ на политическата мафия в България“. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков определи целите на протеста. „Тук сме, за да сложим край на политическото статукво. Ние сме за нови парламентарни избори. Нека те се проведат през май догодина, за да ги спечелим. Тези хора, които са тук, са дошли да кажат не на мафията, не на политическата олигархия, не на ГЕРБ, не на ДПС, не на БСП“, заяви още Бареков и попита: „Защо ГЕРБ още не е ревизиран? Къде са 4-те милиарда, които Бойко Борисов открадна от българския народ?. Къде е ревизията на царя? Къде е ревизията на Иван Костов?“.

Какво направиха БСП и ДПС за антимонополното законодателство и защо българският народ трябва да плаща цената на прехода, попита още Бареков и каза, че хората са тук, за да заявят, че цената ще бъде платена този път от политиците.

„Ние искаме да кажем „край на сделките във властта“, защото ГЕРБ продължава да мълчи за назначаването на Румен Овчаров, питаме и защо ГЕРБ продължава да купува млади хора, само и само да върнат Бойко Борисов на власт. Не! Ние ще дойдем на власт, за да изметем БСП, ДПС и цялата политическа мафия. Ние знаем как това да се случи. Ние просто трябва да свършим нашата работа така, че след това българският народ да живее по-добре, а не тези партии да живеят на гърба на народа“, каза още Бареков.

От централата на ГЕРБ, шествието пое към партийните централи на БСП и ДПС, а в 15.00 часа протестиращите ще се събират в Града на истината пред Президентството, за да поискат оставката на олигарх номер едно във властта - Росен Плевнелиев. В 16.00 започва бдението със свещи, ръководено от Дядо Христофор Събев за пълната смяна на политическия модел и за изваждането на партийната номенклатура от властта.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5507 |18.10.2013 Димитър Куцаров: "България си ти!" подаде ръка на доброто . 30| 5978 |16.09.2013 Робева и Бареков заедно в "България без цензура" . 27| 5789 |08.09.2013 87-и ден:"България каза: Орешарски, върви си!" . 21| 5284 |04.09.2013 Световни музиканти: "България принадлежи на свободния свят #ДАНСwithme"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads