Реклама / Ads
0| 7218 |27.11.2013 НОВИНИ

Ей така се вика успехът!!!

.
Какво ви е нужно, за да бъдете щастливи? Достатъчно е да се откажете от негативните мисли и да живеете, наслаждавайки се на всяка секунда. Това обаче е едно от най-трудните неща на света. Мъчно е да контролираш собствените си мисли.
 

И все пак може да започнете с контрол над думите си, защото по примера на великия руски режисьор Всеволод Мейерхолд правилният жест или дума води до създаването на съответната правилна вътрешна емоция. Ще видите, че дори малките промени в ежедневния ви речник могат значително да променят и облекчат живота ви.
 

„Не мога”

Колко пъти сте казвали това, макар и да не е било истина? „Не мога да вървя повече, не мога да пиша повече, не мога повече да общувам с този човек...” Всичко това е излизало от устата ви като доброволен знак за поражение, но въпреки негативното му влияние върху делата и връзките ви, вие продължавате да повтаряте „Не мога!”. Тази фраза не съществува. Съществува фразата „Не искам”. Развивайте се, усъвършенствайте се и ще видите, че всичко ще бъде по силите ви. И тогава вместо „Не мога да пиша”, кажете: „Още не съм станал велик писател”.

„Никога”

„Никога няма да се науча да пея!”, се жалват мнозина на излизане от караоке бара. Но дори звукът на гласа ви, носещ се изпод душа, да кара съседите да мечтаят за самоубийство, не се разстройвайте. Това е само днес. Винаги можете да се усъвършенствате, развивате и да учите нови навици до безкрай. Затова, вместо „Никога” кажете „Засега пеенето ми не е съвършено!”.

„Невъзможно”

„Няма да стана известен спортист! Това е невъзможно! Твърде слаб съм!” Не произнасяйте такива думи. Няма почти нищо невъзможно! През 1998 г. един инвалид покори най-високия връх в света – Еверест. Безкракият атлет Оскар Писториус тича с протези и въпреки това постигна върхови резултати на редовната Олимпиада в Пекин, както и на много други престижни състезания за „здрави” хора. Какво е вашето извинение? За да се получат нещата, винаги са необходими време, усилия и търпение. Затова казвайте „Напълно е възможно да стана професионален спортист/ка, ако отделям за това достатъчно сили и време.”

„Нямам избор”

„Нямам избор, трябва да си довърша работата, преди да ида на парти”. Това не е вярно. Винаги имате избор. Обаче кое е по-важно за вас – работата или купонът? Този избор зависи само от вас. Вие сами анализирате ситуацията, прогнозирате последствията, сравнявате възможните варианти и на базата на това взимате своето решение. Затова ще е по-правилно да кажете: „По-мъдро ще е първо да си свърша работата, а после да ида да се забавлявам”.

„Ще те убия!”

Сигурно почти всеки шеговито е заплашвал да отнеме живота на свой познат. „Ако още веднъж тръшне вратата, ще го убия!” или „Ако кучето още веднъж налае котарака, ще го заколя!” В порива на емоциите тези думи с лекота излитат от устата ви. Произнасяме ги, без дори да се замислим за истинския им смисъл. За нас това е просто начин да изразим, гнева, обидата и негодуванието си. Но защо не се вземете в ръце и вместо „Ще те убия, закъсня ми с цял час!” не кажете просто „Разбери, обидно ми е, че си позволяваш така да закъсняваш на срещите с мен.” Много е вероятно това да произведе значително по-голям ефект върху другия от изтърканата и зловеща фраза.

„Трябва”

Състоянието на принуда, както и самата дума „трябва”, носят негативна енергия. Единственото, което трябва, е ясно да си дадете сметка, че на никого не сте длъжни и всичко, което правите, е само по ваша воля. Така че вместо „Трябва да ида до магазина” кажете „Искам да ида да си купя храна”.

AdMe.ru, "Мениджър Нюз"

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8239 |23.10.2013 Рут Колева се шубелисва от баща си . 2| 12558 |19.09.2013 Лъснаха зърната на Мис Крокодил на ревю на внучката на Тато . 7| 10782 |12.09.2013 Парис идва у нас с гаджето си . 2| 14245 |17.09.2013 Буквите в българската азбука имат различни вибрации

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads