Реклама / Ads
25| 9187 |14.11.2013 НОВИНИ

Касим Дал: Нямаме държава; човекът от сараите взима решенията

.
Касим Дал
Бях изненадан от напускането на Христо Бисеров, аз не бях в България тогава и отстрани нещата се виждат по-ясно, но алчността и самозабравянето в нашата българска политика водят до тук, заяви по НТВ Касим Дал, един от хората от близкото обкръжение на Ахмед Доган преди години.
 

Бисеров беше човекът за поръчки в областта на законодателството като председател на правната комисия. Той знаеше кой ще бъде шеф на ДАНС, изреди Дал. Законът беше направен за точно определен човек, а вносител беше временната правна комисия с председател Христо Бисеров, който после оглави и постоянната.

Ние нямаме държава, посочи той и се аргументира: партньорска служба информира ДАНС, а от ДАНС отиват в сараите, за да вземат от ДПС всички мерки. Само главният прокурор реагирал адекватно, смята Дал. Цацаров бил видимо изнервен. Кой партньорска служба занапред ще иска да работи с нас, попита той. По закон трябвало да бъдат предупредени премиер, президент и шеф на НС.

Да не се фокусираме върху личността на Бисеров, а върху механизмите, предложи Дал.

На въпрос кой предложи Пеевски, той каза, че това е човекът от сараите, който взима решенията в държавата.

Явно Бисеров си е помислил, че всичко му е позволено и си е позволил действия зад гърба на човека от сараите, продължи Дал, но каза, че ако нямало сигнал, едва ли нещо щяло да бъде предприето.

Едно от нещата, които се очакваха от управлението на ГЕРБ, беше тези неща да излязат, а нищо не стана. Какво стана с Емел Етем, толкова години се мълчи, попита той. Категорично има сделка между ГЕРБ и ДПС, установи той. Това показвало цялата картина на управляващи и опозиция в нашия парламент. Ако имаме очи да видим какво се случва, възкликна той. Бисеров не си е занесъл сам молбата за напускане на парламента, осведоми той. В ДПС има и друга практика - в общинските съвети първо се подписват оставките на съветниците, те ги залагат и стоят. това е случаят в Търговище, посочи Дал. 

Практиката в ДПС е никой за нищо да не говори, защото никой нищо не знае. А там има много честни хора, които са смачкани. И т.нар. председател, агент Павел също мълчи. А категорично е знаел, при това от човека от сараите, продължи Дал. Те са били привикани в сараите с Бисеров и всичко се задейства.

ГЕРБ и ДПС бяха в договорка на изборите, нещата се координираха в един хотел във Враца, същото стана в Пазарджик и в Стара Загора, оставени бяха да се купят изборите, каза дословно Дал.  Според него враждата до изборите била симулативна. Сценарият е бил точно това, което се случи, ГЕРБ са били излъгани в последния момент, само те не са се усетили.

Разбра се как действа нашата държава, нямаме държава, има мафия, заключи Дал.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 5423 |01.11.2013 Стоянович: От революции сме на този хал. Нямаме нужда от това . 20| 5864 |20.09.2013 Орешарски: Нямаме реформи, но ще ги направим . 64| 5514 |26.08.2013 Томислав Дончев: Проблеми в ГЕРБ нямаме . 5| 5123 |06.05.2013 Касим Дал очаква сериозна подкрепа от българите в Турция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads