Реклама / Ads
19| 6257 |19.11.2013 НОВИНИ

ДБГ искат одит за "цирка" на БСП+ДПС и ГЕРБ

.
Само за транспорт и логистика за своите митинги БСП и ДПС са похарчили над 1 млн. лева, а около 450 хил. лв. са разходите на ГЕРБ. Интересува ни дали тези разходи излизат от техните партийни субсидии или от нерегламентирани каси, пълнени от гравитиращи край тях струкутри.
 


Настояваме Сметната палата да направи одит и да провери как счетоводно ще бъдат отразени тези разходи. Това коментира на извънреден брифинг днес Милен Керемедчиев от Изпълнителния съвет на "Движение България на гражданите", информира 24 часа. Той допълни, че до Нова година, ако няма публична информация от Сметната палата, „Движение България на гражданите" ще предприеме действия и ще изнесе публично информация.
 

7,5 млн. българи платиха един цирк, организиран от БСП, ДПС и ГЕРБ, за 30-40 хил. души, допълни членът на Изпълнителния съвет на ДБГ и каза, че е недопустимо данъкоплатците да плащат за влакови композиции, автобуси, екскурзии и кебапчета на партийни симпатизанти. Тома Биков, също член на Изпълнителния съвет, добави, че БСП и ДПС не изпълниха задачата си и се вижда, че вече не могат да съберат 50-70 хил.души, БСП е в криза и нейните структури нямат повече капацитет, а ГЕРБ не са успяли да демонстират кой знае каква сила.

Управляващите първо трябва да обяват кога ще са евроизборите, за да дадат хоризонт на хората, допълни Биков с мотива, че това ще успокои обществото в ситуация на взривоопасно напрежение. В противен случай ни очакват бурни месеци, от които ще спечели олигархията, която искаше да направи Пеевски шеф на ДАНС.

Биков обяви, че „Движение България на гражданите" ще изчака две седмици НАП да предприеме проверка на имуществото и произхода на парите на Николай Бареков и съответствие с декларациите му, тъй като, по изчисления на експерти, организираните от него събития надхвърлят 1 млн.лева за 1 месец, а самият той е обявил, че получава 6 хиляди лева заплата и в същото време сам финансира кампанията си. През послединте 15 години той очевидно е спестявал всеки лев и ги е инвеситрал за 1 месец в движението си, което щяло да се бори с мафията, коменитра Биков и добави, че такава проверка е добро начало на операция „Чисти ръце", обявена от Реформаторския блок в неделя като част от борбата срещу корупцията и задкулисните интереси. Той допълни, че е важно да се види дали помагат държавни инстутициите на задкулисните практики.
 

За окупацията на университета, Биков каза, че студентите са били подложени на нечовешки и незаслужен натиск и върху тях е стоварена цялата пропагандна машина. Това със сигурност ще ги накара да излезнат по-силни от ситуацията. Ние считаме исканията им за автентични и те виждат какво се стоварва върху всеки обикновен гражданин, който дръзне да протестира срещу мафията, допълни още Тома Биков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 5522 |19.11.2013 Шеф на бежански център: Искат хотели и леки коли . 14| 5906 |19.11.2013 Четин Казак: Трябва да забравим за срамния възродителен процес . 18| 5165 |18.11.2013 Само 20 на сто от КНСБ искат национална стачка . 70| 5383 |13.11.2013 Студентите се разграничиха и от Борисов, искат да се махне и той

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads