Реклама / Ads
2| 9741 |11.12.2013 НОВИНИ

Доц. Крум Кацаров официално оглави ВМА

.
Доц. Крум Кацаров
Военномедицинска академия няма да отстъпи, по отношение на качеството на услугите. Как ще изглежда болницата в бъдещето, зависи от това какво изисква държавата от нас.
 

Това каза новият началник на Военномедицинска академия полк. доц. Крум Кацаров, на церемония по встъпването си в длъжност, предаде „Фокус”. На церемонията присъства министърът на отбраната Ангел Найденов. Министърът поздрави досегашния началник ген. Стоян Тонев и неговия наследник.

„Осъзнавам отговорността, с която съм облечен като началник на Военномедицинска академия. Започвам с репликата на онзи известен филмов герой, който казва, че в този живот всичко е лично. Наистина, всичко е лично, защото аз съм продукт на тази академия и тя отдавна е част от живота и от семейството ми, а не е само работно място.

Ген. Тонев, в своя мандат, наистина превърна ВМА във високотехнологична болница, тъй като 18 от структурите й са лидиращи в България в своята област. 12-годишното му управление е много дълъг период от 122-годишната история на болницата. В новата история на ВМА, този период ще бъде означен като „ерата на Тонев”. 10% от времето, е много време”, каза полк. доц. Кацаров.

„От създаването на НЗОК, се намираме в състояние на медицински пазар, който е изключително напрегнат. В това състезание, да го наречем пазар, а не финансова война, макар че наистина е като на война, успяхме да завоюваме забележителни позиции.

17% от болничната помощ и високотехнологичните болнични услуги в сферата на здравеопазването, се извършват във ВМА. Държим 7% от доболничната като ползваме само 3% публичен ресурс. Тоест нашите заведения приличат на едни великолепни болиди от Формула 1 със страхотен екип от пилоти, но не бива да забравяме, че докато се състезаваме, другите болиди ни достигат, особено частните болници”, добави новият началник на ВМА.

„Това, което ще направим ние, е да оптимизираме нашата работа, ще вкараме информационна система. Също така ще прегледаме някои договори и има много дублиращи се звена, по които също трябва да се работи”, каза още полк. доц. Крум Кацаров.

Министърът на отбраната поздрави новия началник на ВМА Крум Кацаров с думите: „Пред Вас ще има огромни предизвикателства по отношение на това не просто да оправдаете доверието, а да намерите баланса между запазване на традициите, приемственост и нови подходи за справяне с предизвикателствата. Те не са свързани само със сегашното финансово състояние на ВМА, а със запазване на реномето. Имате пълната подкрепа на Министерството на отбраната”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 5587 |04.12.2013 Официално: Спряха ни парите по ОП „Околна среда” . 7| 5938 |27.11.2013 Ген. Тонев си отива от ВМА, предлагат Крум Кацаров за поста . 0| 7547 |31.10.2013 Официално пред Фрог нюз: Поли от „Наглите” не е бил пребит . 23| 9167 |25.10.2013 Агент на ДС оглави дирекция "НАТО" във Външно министерство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads