Реклама / Ads
13| 7082 |08.01.2014 НОВИНИ

Ангел Джамбазки пред Фрог: От Хелзинкски комитет са гузни заради проверката на НАП

.
Ангел Джамбазки коментира пред Фрог нюз започналата ревизия на НАП на Българския хелзинкски комитет. По думите му Националната агенция за приходите за пръв път от 20 години проверява организацията.
 

 

„Крайно време беше българската държава да се заинтересува от тази организация, която се занимава само с това да очерня България пред света и да действа само във връзка със защита на правата било на цигани, било на сепаратисти като ОМО Илинден, било на нелегални емигранти. Искаме от приходната администрация да стигнат по-далеч – да направят проверка и пълна данъчна и финансова ревизия на физическите лица, които са в Хелзинкски комитет. В обществен интерес е,  да се знаят доходите, данъците и разходите на тези лица, които се занимават основно да работят срещу българския национален интерес”, категоричен е националисът.

 

Според него Хелзинкския комитет се финансира от Сорос. „Да ви припомня само, че негова е инициативата Десетилетие на ромското включване, в която потънаха десетки хиляди левове на български и европейски данъкоплатци. От нея няколко цигани станаха много богати”, смята зам.-председателят на ВМРО.

 

Заедно с Хелзинкски комитет НАП проверява и партията на Джамбазки. По този повод той коментира, че не се притеснява от нея.

 

„Хората от Хелзинкски комитет определят проверката им като репресия, което говори за следното – те или са гузни, или имат какво да крият. Откъде накъде ще наричат абсолютно законово действие на Българска приходна администрация, че е репресия. Къде се намират те – над закона ли са?”, възмущава се политикът.

 

Той не изключва проверката на ВМРО да е инспирирана от Хелзинския комитет. Организацията от край време създава проблеми на партията. По неин сигнал през ноември миналата година Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство срещу Ангел Джамбазки заради протеста му на 3. 11. срещу бежанците.

 

„Това, което пуснаха срещу мен във връзка с нападението на Виктория, не е първият сигнал срещу мен и ВМРО. Ние гледахме на сигналите с известна насмешка и не сме ги приемали на сериозно. Няколко пъти тези хора са клеветели организацията. Дори близък до тях човек – циганин от Перник, ме е заплашвал с убийство по местна кабелна телевизия. Пуснали сме жалба за това до прокуратурата и в момента тази жалба се мотае между Перник и София, а тя е подадена веднага след изборите”, обърна внимание Джамбазки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6806 |08.01.2014 Е. Йорданов пред Фрог: Сидеров няма да даде имунитета си, ще печели време . 8| 6284 |08.01.2014 Софиянски пред Фрог: Не съм изряден шофьор, но днес никого не съм засичал . 25| 5410 |08.01.2014 Манолова осъди поведението на Сидеров, но...предпазливо . 13| 6208 |08.01.2014 Христо Бисеров без кабахат* пред Сметната палата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads