Реклама / Ads
1| 8674 |21.01.2014 НОВИНИ

Нова дрога плъзна сред младежите

.
Известна била като чай на щастието. Нова опасна дрога плъзна като мода сред младежите в цялата страна. Синтетичният наркотик е маскиран като чай, известен под прозвището Тай хай.
 

За да се дрогират, тийнейджърите го пушат, подобно на марихуаната, въпреки че е по-скъп от нея. "Плюсовете" на новата дрога обаче били, че не може да бъде хваната при обикновен тест, закупен от аптеката, което би им създало проблеми с родителите, информира "Новинар". Тайната на чая била, че листенцата му се обработват с психотропни вещества, които предизвикват силна възбудимост. Това се дължало най-вече на амфетамина, с който смесвали изсушеното растение, разказа експерт.


"Наркотикът се продава легално. Известен е и като билков тамян. Лошото е, че на приелите го не им действат успокоителни, което може да доведе до фатален край.

Ако тийнейджърът, който го е изпушил, има проблеми със сърцето, може да получи дори и инфаркт", обясни специалистът. Цената на едно пакетче Тай хай е 50 лева, а листенцата се продават в пакетчета. Дилърите обаче ги съветвали да не го пият, защото е силно токсичен.

За щастие няма данни в токсикологиите в големите градове в близките месеци да са приемали тийнейджъри, които са пострадали от употребата на чая. Някои от изпушилите дрогата са се изказали за влиянието му във форумите. "Тази химия е много вредна и води до допълнителна зависимост. Може да си навлечете големи поражения по бъбреците, белите дробове. Хора са припадали и дори са се самоубивали от тези чайове. Ставаш невменяем", поясняват тийнейджъри, които предупреждават връстниците си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 9751 |22.05.2010 Това, което гледате, не е онова, което виждате! . 3| 11583 |03.01.2010 Хорце, пиячка и президент ‒ нова година, нов късмет! . 23| 6945 |13.03.2009 Плъзна нова дрога; разраства се като епидемия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads