Реклама / Ads
11| 5334 |23.02.2014 НОВИНИ

Янукович не успя да излети

.
Започна заседание на Върховната рада на Украйна, на което е възможно да бъде гласуван нов премиер. Според депутат от опозиционната партия „Баткившчина" обсъждат се кандидатурите на Юлия Тимошенко, Арсений Яценюк и Петро Порошенко, предаде ИТАР-ТАСС.
 

315 депутати пристигнаха в пленарната зала, но малко след откриването на заседанието те излязоха в почивка, за да се доуточни дневния ред.
 
Днес се очаква и доклад на силовите ведомства. Възможно е и да бъдат гласувани кандидатури за премиер, каза заместник-председателят Руслан Кошулински. Юлия Тимошенко, Арсений Яценюк и Петро Порошенко, са сред имената, които се спрягат за премиерския пост.

Проект за решение за забрана на дейността на управляващата Партия на регионите и на Комунистическата партия на Украйна е внесе във Върховната рада. Предложението дойде от Олех Ляшко, който не членува в парламентарните фракции.
 
Междувременно украинският президент Виктор Янукович се е опитал да напусне Украйна с чартърен полет от летището на източния град Донецк. Той обаче е бил спрян от органите на реда и нямал нужните документи. Запознати твърдят, че бившият министър на вътрешните работи Виталий Захарченко, генералният прокурор Виктор Пшонка и министърът на доходите и таксите Олександър Клименко също се опитали да избягат от страната.

По същото време в град Харков имаше сблъсъци. Там неизвестни лица нападнаха протестиращи, подкрепящи присъединяването на Киев към Европейския съюз. Има няколко пострадали.
 
Тази сутрин обстановката на Майдан бе спокойна. Близо 500 протестиращи се намират на площад "Независимост", много украинци се намират в своите укрепления и палатки.

В неделя украинският парламент (Върховната рада) гласува отстраняването на Виктор Янукович от власт и насрочи предсрочни президентски избори на 25 май.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5412 |21.02.2014 Янукович и опозицията подписаха споразумение за мира в Украйна . 13| 5540 |21.02.2014 Децата на Янукович опитали да избягат в Австрия . 6| 6194 |02.12.2013 Янукович като Ленин: По-добре лош мир, отколкото добра война

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads