Реклама / Ads
79| 7317 |05.03.2014 НОВИНИ

Украйна сега се управлява от фашисти, протестите бяха на соросоиди

.
Украйна в момента се управлява от фашисти, неонацисти и екстремисти, обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров от парламентарната трибуна в декларация насред блицконтрола с премиера и вицепремиерите.
 

В състава на правителството, което днес управлява Украйна и което не зная дали българското правителство го признава, участват четирима министри от обединение „Свобода" - една екстремистка партия, изповядваща неонацистка идеология, разви тезата си националистът.

Той обяви още, че представители на сегашната власт в Украйна отправят заплахи срещу малцинствата в Украйна и дори са депозирали законопроекти за забрана на партии, включително парламентарно представени.

"Такива елементи, за които говоря - екстремитски, неонацистки, всъщност в момента управляват Украйна. България трябва да каже дали приема това като демократична държава, член на ЕС", обяви от трибуната на парламента Сидеров.

Националистът сравни протестите в Украйна срещу отказа на правителството да започне преговори за присъединяване към ЕС с тези в България след назначаването на Делян Пеевски от ДПС за шеф на ДАНС.

"Събитията в Украйна бяха провокирани от външни фактори, те съвсем не са спонтанен израз на протеста на народа, защото няма такива народи, които са добре въоръжени с модерни оръжия, запалителни бойни вещества - нападат професионално и правят преврат.

Това не може да бъде мирен граждански протести. Подобно нещо се опитаха да разиграят и в България същите тези външни кръгове, ние ги наричаме соросоиди, смята националистът.

Той дори сравни събитията в Украйна и България с гражданската война в Сирия, където бил направен опит за преврат срещу законното правителство на тази държава, а било представено като борба за освобождение на държавата.

"Тези терористични елементи се движат от спецслужбите на няколко държави - САЩ, Израел и в някои случаи се включва и Турция, на принципа „разделяй и владей", доразви тезата си Сидеров.

От "Атака" искат Народното събрание да приеме декларация за пълен неутралитет относно случващото се в Украйна.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5608 |04.03.2014 Съветът по сигурността към МС със 7 мерки поради кризата в Украйна . 27| 5740 |04.03.2014 Цв. Йовчев: Има заплахи и рискове заради Украйна; правим национален щаб . 10| 4913 |04.03.2014 Съветът по сигурността към МС заседава заради Украйна . 26| 7864 |04.03.2014 Павел Чернев и Симеон Костадинов стягат опълчение в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads