Реклама / Ads
0| 13599 |29.03.2014 ЪNDERGROUND

Внимание! Кой кого съди и какво от това

.
Световният шампион по бокс Детелин Далаклиев обяви, че ще съди депутата от ГЕРБ Владислав Николов. Боксьорът бил страшно обиден от изказване на Николов пред журналисти в Плевен, че ще внесе сигнал до парламента за побой в плевенска дискотека.
 

В мелето било замесено и името на световния шампион от Милано 2009. По някаква случайност случката съвпанала с премиерата на книгата „Никога не се предавай: Историята на Детелин Далаклиев“, написана от журналиста Георги Стоянов, на 27 март. „С подобни твърдения си проличава колко са слаби ГЕРБ и колко съм силен аз! Не мога да си обясня подобна дивотия – да не би да съм мутра или част от контингента, който създадоха точно тези хора“, защитава се Детелин Далаклиев. Той е категоричен, че ще се видят с Владислав Николов в съда. Което означава години късане на нерви и отделено време.

Ефективността би била съвсем друга, ако Далаклиев бе призовал Николов на ринга, но няма как да стане. Супер интересно щеше да е. Но минаваме за правова държава, член на ЕС и не е демократично да се бият депутати като круши.  То ако можеше... щяхме да сме в друго положение, но нейсе.

 

Още "топлата" закана на шампиона ни накара да поровим в архивите за други случаи, когато политици са давани на съд или самите те са завеждали дела за нещо си. Не претендираме за изчерпателност, защото списъкът се оказа наистина дълъг, но и случаите, които извадихме са доста показателни за надеждите и резултатите от обръщането към правосъдната система.

 

Списъкът:

 

04.06.09

Синята коалиция завежда дело за клевета срещу лидера на БСП Сергей Станишев и водача на листата на левицата за Европейски парламент Ивайло Калфин, защото водят клеветническа кампания срещу десните. Причината е клип на партия "Нова зора", в който се твърди, че правителството на Иван Костов е орязало пенсиите на възрастните хора. От Синята коалиция твърдят, че Калфин публично е поддържал същата теза.

Не е ясно дали такова дело се е водило и какъв е резултатът от него.

 

26.03.10

Валерия Велева се закани да съди лидера на ДПС Ахмед Доган. Това заяви самата журналистка пред БНТ, по повод отвореното писмо на Доган до "Мадам В", в което я обвинява в корупция и поръчкова журналистика.
Велева отрече да е получавала каквито и да било материални облаги и призова Доган да докаже твърденията си, че му е предлагала да бъде таен PR на ДПС.

Няма развитие.

 

28.05.10

Политическия, спортният и бизнес деецът Александър Томов съди лидерът на БСП Сергей Станишев за 1.1 млн. лева имуществени и неимуществени вреди заради намеса в отнемането на лиценза на ФК "ЦСКА". Председателят на партия "Българска социалдемокрация" съобщи, че тази сума е не повече от 60 процента от директно доказаните парични вреди. Томов твърди, че лидерът на БСП е злоупотребил с властта си като премиер и чрез използването на ДАНС и НАП се е стигнало до отнемане на лиценза на ЦСКА. 

Не е ясно как се развива тази история.

 

20.06.10

Румен Гайтански, известен още като Вълка съди Бойко Борисов в Ню Йорк. По-късно самият Борисов потърждава факта на пресконференция в МС. Инвестиционният фонд "Екуест" е подал иск срещу България заради прекратяването на договорите за чистенето на София на притежаваната от Гайтанскио фирма "Новера". Искът е подаден пред арбитраж във Вашингтон по силата на спогодба за насърчаване и защита на инвестициите с Холандия.

Не е известно развитие по случая.

 

21.09.10

Депутатът от РЗС Яне Янев праща на съд журналисти, главни редактори и собственици на медии за отправяни клевети и пасквили по негов адрес. Това обяви народният представител по време на пресконференция в Благоевград. Старата долнопробна лъжа, че съм взел от кмета на Сандански Андон Тотев 1 млн. лв., излязла в жълто издание през 2009 г., сега отново се публикува - подновена и "притоплена", посочи Янев. Този път ще ги съдя до дупка, закани се депутатът.

Не е известно развитие по темата.

 

 21.10.10

Върховният административен съд ще започне дело срещу Ахмед Доган за скандалните 1, 5 млн. лв. хонорар, които е получил като консултант по четири хидроенергийни проекта. Делото срещу лидера на ДПС, което започва по доклад на Парламентарната антикорупционна комисия за конфликт на интереси, влиза в съда. Доган няма да застане пред тримата магистрати, които ще решат дали има или няма конфликт на интереси, тъй като не е длъжен. Но ще изпрати адвокат.

Хонорарът на Доган се оказа законен.

 

 29.01.11

Първанов ще съди Борисов. Президентът Георги Първанов поиска извинение от премиера Бойко Борисов по повод думите му, че държавният глава стои зад атаките срещу ГЕРБ. В противен случай Първанов заплаши с дело за клевета. ”Ако премиерът е казал такова нещо, то е защото не е преодолял часовата разлика от Япония. (Борисов бе на официално посещение в Япония, б.р.) Нямам друго обяснение”, каза президентът. „За всички е ясно, че в това правителство сами се записват, сами се замерват с флашки, с информация от СРС-та и с това компрометират не само идеята на СРС-тата, но и борбата с престъпността.

Извинение не е последвало. Няма и заведено дело за клевета.

 

 11.02.11

Янe Янев съди Бойко Борисов. "Възложих на правния отдел да заведе дело срещу Бойко Борисов. След като е знаел, че ние сме атентатори, защо не ни е приписал направо и убийство - при този инцидент можеше да умре човек". Това заяви Янев в сутрешния блок на бТВ.

За взрива пред в. "Галерия" той посочи, че за него това е пример как "държавната мафия организира държавен преврат". "В основата на това е един нереализиран кандидат фюрер и един бивш и, може би, настоящ рекетьор", обясни Янев. 
"Звездата на Борисов изгря, когато той като секретар изнасяше труповете на своите довчерашни приятели от СИК. Моята теория е, че премиерът е силен по време на хаос", каза лидерът на РЗС.

Не е известно съдебно продължение на тези изявления.

 

17.02.11

След като Николай Колев-Босия заяви, че лидерът на РЗС Яне Янев е бил агент на службите за сигурност под псевдонима Хлапето, днес Яне отвърна на удара. "Осветяването" стана факт покрай едно друго натопяване на Босия от Филчев - че искал да застреля Яне със златен куршум в началато на политическата му кариера като земеделец. Според Босия вербуването на Янев се е случило още преди 10 ноември 1989 г. Вероятно той още е агент, но вече на ДАНС, предположи правозащитникът.
Самият Янев типично в свой стил заяви днес в ефира на телевизията, че ще съди за клевета Босия.

Същият рефрен се повтаря още няколко пъти - последният в началото на март 2014 г. Досега нищо не се е случило

 

23.02.11

Яне Янев съди Цветан Цветанов за това, че министърът го е нарекъл в телевизионно интервю "политически рекетьор и измамник". Делото започна в сряда в Софийския районен съд. Адвокат на Янев е неговият съпартиец Емил Василев, който разясни по какъв повод Цветанов е изрекъл обидните думи към лидера на РЗС:
"Тези думи на подсъдимия Цветан Цветанов бяха скоро след като "Ред, законност и справедливост" изнесе данни за имотното състояние на вътрешния министър и най-вече за доста така странния и необясним начин, по който е напазарувал апартаменти и гаражи в дипломатическия квартал на София от фирма, близка до Движението за права и свободи.

Няма сведения как се развива това дело и докъде е стигнало.

 

 18.03.11

Народният представител от ГЕРБ Иван Петров е завел два съдебни иска по 50 хиляди лева срещу депутата от РЗС Яне Янев и срещу вестник "Галерия", съобщи пред журналисти самият той.
"Исковете са внесени в Софийския градски съд заради безпочвените твърдения на Яне Янев, които тиражира и вестник "Галерия", че Иван Петров е бос на контрабандата на ГКПП Капитан Андреево и касиер на Бойко Борисов", пишат от ГЕРБ в съобщение до медиите.

Не е ясно как са се развили нещата, но няма данни за съдебно дело.

 

20.07.11

Яне Янев дава на съд Ани Салич. Водещата на новините на бТВ Ани Салич е заплашена от съдебно предследване, защото в емисията направила внушение, че лидерът на РЗС Яне Янев е хвърлил димка по време на заседанието на СДС в Пловдив преди няколко години.

Няма данни за заведено дело.

 

17.09.11

Слави Трифонов съди Бойко Борисов. "Ако г-н Борисов не представи документи, с които да докаже, че аз притежавам градинката до Японския хотел и искам да строя там, аз ще бъда принуден да съдя министър-председателя за клевета”, закани се Слави Трифонов в ефира на бТВ. Гологлавият шоумен обеща, че няма да се спре пред нищо и ще стигне до Страсбург, за да търси правата си. Повод за отприщения гняв на Дългия стана изявление на премиера в сутрешния блок на бТВ. Бойко Борисов заяви по телефона, че му е омръзнало Слави Трифонов да го плюе и клевети в ефир всяка вечер по националната телевизия. Министър-председателят видя зад сатирата в Шоуто на Слави лични интереси от страна на шоумена. По думите на премиера, Трифонов си отмъщава, затова че навремето Бойко не му е разрешил да строи в градинката пред Японския хотел.
Не е известно как е продължила тази закана за съд.

 

27.01.12

Лидерът на РЗС Яне Янев се закани да съди бившия вицепрезидент Ангел Марин за клевета. Поводът е изказването на Марин в интервю, в което той признава, че Янев е ходатайствал пред него за помилване на лица. Янев категорично отрече тези твърдения и обясни, че веднага ще заведе дело срещу Марин. Не е открита информация за продължение на тази съдебна сага.

 

14.08.12

Социалистът Борис Грънчаров съди Сергей Станишев. Безпрецедентният юридически казус се коментира неофициално от червените като нов епизод от войната между лагерите на Сергей Станишев и Георги Първанов. Оказа се, че най-висшият партиен форум на Столетницата е атакуван от редовия член Борис Георгиев Грънчаров. В Софийски градски съд делото е под -3579 и ще се гледа от 15 състав при съдия Елена Радева през есента. Първоначално молбата от 30 май не е разгледана по същество, тъй като не е платена таксата от 50 лв. След представяне на вносната бележка обаче делото е заведено.

Няма информация докъде е стигнало това дело и дали въобще се е състояло.

 

19.09.12

Румен Овчаров съобщи днес, че ще съди шефа на АЕЦ "Козлодуй". "Аз ще потърся съдебна отговорност от лицето Валентин Николов", каза Овчаров. Стара стратегия на Бойко Борисов е когато загуби битка на полето на аргументите и фактите, да я превежда на полето на компроматите и мърсотиите. Слугинаж да изпълнява мръсни поръчки винаги има.  "Разбрах, че Румен Овчаров ще ми завежда съдебен иск, затова аз ще заведа контраиск срещу него със същите обвинения. Нямам какво да крия, нямам никакви връзки с организираната престъпност, отвърна Николов.
Не е известно съдебно развитие на скандала.

 

12.10.12

Явор Дачков съди Бойко Борисов. Делото на журналиста от вестник "Галерия" срещу премиера Бойко Борисов е засекретено, за да не се шумяло по случая, стана ясно по време на първото заседание на Софийския градски съд. "Делото се засекретява от съда, за да няма медиен шум по него, когато той е излишен", коментираха пред "Правен свят" тримата адвокати, които защитават премиера.
Делото е заради твърденията на  премиера от парламентарната трибуна, че Дачков е манипулирал записите по СРС-скандала около шефа на митниците Ваньо Танов и починалия по-късно бизнесмен Михаил Михов – Мишо Бирата.
Реакцията на Борисов след публикуването бе да обвини Дачков в манипулация на записите.
Според слухове Дачков и Борисов са се съграсили на извън съдебно споразумение. Пачков е поискал определена сума, а Борисов я платил.

 

11.02.13

Депутатката от БСП Корнелия Нинова ще съди лидера на РЗС Яне Янев за клевета. "Янев каза, че в документите има разговори с мен и г-н Кириенко, и г-н Шматко. Документите са разсекретени. Няма и помен от такива разговори, следователно Янев излъга. Каза, че в документите има записани със СРС разговори между мен и следовател Татяна Шарланджиева, с които ú оказвам натиск да прекрати делото". Отиваме на съд.

Няма сведения за съдебен развой.

 

15.01.13

Земеделският министър съди Мирослав Найденов от ГЕРБ съди Сергей Станишев. В името на хилядите репресирани от комунистическия режим министърът на земеделието Мирослав Найденов ще съди за клевета лидера на БСП Сергей Станишев заради това, че го е нарекъл “известен лъжец”. Това обяви Найденов на пресконференция по повод приключилата проверка за сделката за 29 дка с дюни в Несебър.
“Няма да допусна потомци на партиен елит, управлявал държавата ни десетилетия, тогава, когато заради подобни определения хората отиваха в затворите  да си позволяват безнаказано да раздават епитети днес.”, заяви Мирослав Найденов.

Липсват сведения за някакво продължение на заканите за съдебен процес.

 

22.02.13

Ахмед Доган съди Бойко Борисов. Това си е голяма навона. Ахмед Доган обмислял с адвокатите си дали да не заведе дело за клевета и разпалване на етническа омраза срещу Бойко Борисов. Веднага след бомбата, която Генерала хвърли - че Сокола го е "поръчал", депутатите от движението бурно се възмутили. В централата пък коментирали, че Борисов сам се е вкарал в капан, защото няма да може да докаже твърдението си пред Темида.

Дотук. Няма продължение в съда.

 

19.04.13

Боян Максимов от Варна, който беше наречен "селски глупак" от бившата вече говорителката на варненската полиция Калинка Пенчева, ще съди Цветан Цветанов за клевета. Максимов стана известен, след като засне спящи полицаи в патрулна кола и пусна снимките в интернет. Освен че беше наречен "селски глупак" от Пенчева, Максимов беше заклеймен от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, че е "част от организирана престъпна група", която разпространява амфетамини.

Няма съобщения за започналото дело и неговото развитие.


20.04.13

Върховният касационен съд потвърди решението на предишните две инстанции, осъждайки шоумена Слави Трифонов на 7000 лв. за нанесени обиди и клевети към лидера на АТАКА Волен Сидеров. В две поредни предавания Трифонов е нарекъл Сидеров фашист" и „фюрер", освен това е обвинил Сидеров, че е изрекъл фразата „циганите на сапун".

Завършилите дела се проят на пръсти.


20.04.13

Президентът до 2012 година Георги Първанов се закани, че ще съди Яне Янев, след като лидерът на РЗС го обвини, че е държал няколко сметки чрез подставени лица в офшорни сметки. Нещо повече – едно от подставените му лица в тези сметки била вдовицата на убития банкер Емил Кюлев – Весела.

Дотук. Няма продължение.

 

24.04.13

Бившият енергиен министър Румен Овчаров се закани да заведе дело за клевета срещу лидера на РЗС Яне Янев заради обвиненията в търговия с влияние в сферата на енергетиката. „На Яне Янев не му стигнаха мъжествеността и смелостта да се откаже от имунитета си в 41-то Народно събрание, но след 12 май няма да може да се ползва с тази защита,” обясни Овчаров.

В медиите няма информация за продължение на заканата.

 

10.05.13

Станишев ще съди Цветан Цветанов. Ще съдя Цветан Цветанов за клевета по 148 ал. 2 във връзка с член 147 al. 1 от Наказателния кодекс. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция по повод сигнал на бившия вътрешен министър, че Станишев си купил лидерското място в ПЕС. Освен Цветанов ще съди и всички, участвали в изготвянето на сигнала срещу него за клевета и за набедяване. Сергей Станишев ще съди Цветан Цветанов за клевета заради вчерашния опит на бившия шеф на МВР да внесе в прокуратурата сигнал срещу червения лидер. Двата материала са озаглавени „Как се става шеф на ПЕС?" и „С подкуп ли Станишев стана шеф на ПЕС?".

Ние поне не знаем какво е продължението.

 

22.05.13

Кметът на град Гълъбово Николай Тонев и най-малко десет общински съветници ще заведат дело срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Тонев твърди, че бившият вътрешен министър е притискал следователи "да го смачкат".
По думите на кмета поверената му община е дадена на прокуратурата без законово основание и срещу него и общинските съветници са повдигнати неправомерни обвинения по заповед на Цветанов.

Има информация в някои медии, че такова дело се води.


14.06.2013

Собственикът на телевизия СКАТ и съпредседател на НФСБ Валери Симеонов заведе искова молба срещу лидерът на Атака Волен Сидеров. Симеонов бил омерзен от нападките и обидните квалификации, които самозабравилият се политик бълва срещу патриота. Това е трето поред искане за осъждане на Сидеров от страна на НФСБ за последната седмица.

Следва продължение, засега няма данни как се развива случая.

 

18.06.13

Бойко Борисов съди Сергей Станишев. Завеждам дело срещу Станишев за клевета, че съм имал криминално минало. Това заяви на брифинг в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Никакви данни за продължение в съда.


07.06.13

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че ще съди лидера на "Атака" Волен Сидеров заради "клевети и набеждавания” по повод твърденията, че бившият премиер използвал правителствените самолети, за да изнася пари по офшорни сметки в Ливан. Преди ден Сидеров заяви, че става въпрос за "милиарди". Това са такива измишльотини, клевети и набеждавания, че нека да ги докажем в съда,” заяви Бойко Борисов.

Няма информация за продължение на заканите в съда.

 

30.07.13

Магърдич Халваджиян съди Волен Сидеров. В Софийски районен съд е депозиран граждански иск на Магърдич Халваджиян срещу Волен Сидеров и "Атака", съобщиха от "Глобалс филмс" ООД. Основание за завеждането на делото са грубите обидни и клеветнически твърдения на Волен Сидеров срещу Магърдич Халваджиян, отправени от ефира на Телевизия "Алфа" на 23 и 30 юни. С иска се претендира обезщетение за нанесените неимуществени вреди на Халваджиян, като размерът на исканото обезщетение е 20 000 лв. Делото ще бъде водено от адвокат Иван Груйкин и екип от неговата кантора. Лидерът на "Атака" нарече водещата "Господари на ефира" Мария Игнатова проститутка, а екипа на предаването - измекяри.

Делото се води, но не е ясно на какъв етап е.


14.10.13

Станишев ще съди политици. Лидерът на БСП Сергей Станишев се закани да търси съдебна отговорност от политици за нападки срещу семейството му.

"Когато някой някого обвинява в нещо, трябва да бъде конкретен и с факти, а не с манипулации-измислици", заяви Станишев. "Ще потърся отговорност от всички, които нападат моето семейство. В това число и съдебна отговорност. Аз никога не съм нападал близките на Бойко Борисов. Не ми се иска с Георги Първанов да стигаме до съд", заяви Станишев.

Нямаме сведения за заведени съдебни дела.

 

14.10.13

Президентът Плевнелиев ще съди медии. През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници.
Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име на държавния глава Росен Плевнелиев и да разклати президентската институция, в отговор на открито изразени от президента позиции. Това се посочва в съобщение на Прессекретариата на държавния глава.
Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес.

Заканата засега не е изпълнена - дела няма.

 

 31.10.13

Бойко Борисов ще съди медии. "По повод тиражираните лъжи от някои медии по мой адрес за завръщането на Гълъбин Боевски, искам да кажа, че не само, че няма никаква истина, но това е невероятна клевета". С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко "Днес ще се консултирам с адвокатите си, за да заведа дело срещу тези медии", поясни във фейсбук Бойко Борисов.

Не знаем за продължение на заканата.

 

01.11.13

Бойко Борисов съди Йордан Цонев. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съди за 50 000 лева депутата от ДПС Йордан Цонев за клевета. В петък искът бе внесен в Софийски градски съд. Причината за заведеното дело е, че в четвъртък Цонев нарече Борисов от парламентарната трибуна мутра и основател на СИК. "Исковата ми молба срещу Йордан Цонев вече е заведена в Софийски градски съд. Искът е на стойност 50 000 лева", написа във Фейсбук Бойко Борисов.

Борисов коментира, че ако спечели делото, ще дари спечелената сума.

Няма сведения как се развиват нещата.

 

06.11.13

Бойко Борисов съди Николай Бареков. Тъжбата е внесена вчера в Софийския районен съд, разкри пред вестник „Преса” адвокатът на депутата Борисов Марин Марковски. „Тъжбата е за престъпление, тъй като Бареков няма имунитет срещу наказателно преследване”, уточни още г-н Марковски. Затова според думите му "по случая ще се води наказателно дело за обиди и клевети". Според запознати с казуса, ексминистър-председателят Борисов се е засегнал, че бившият изпълнителен директор и водещ на ТВ7 го нарекъл „мишка” на протест пред сградата на ГЕРБ. Сред обидите на Бойко било и това, че Бареков в интервю е обявил, че в качеството си на премиер (2009 - 2013) е "откраднал най-малкото 4 милиарда лева".

Нямаме информация как се движи делото и на какъв етап е.

11.11.13

Бившият премиерът Бойко Борисов води три дела за обида. Два от исковете са срещу лидера на „Атака“ Волен Сидеров. По едното Борисов претендира за 200 хил. лв., а по другото – за 100 хил. лв. Третият иск за 50 хил. лв. е срещу Йордан Цонев (ДПС).

Процесите срещу Сидеров са заради публикации от юни. Заседанията по тях ще са в началото на февруари догодина. Това срещу Цонев още няма дата и е заради изказването му от парламентарната трибуна, че Борисов е мутра. Лидерът на ГЕРБ се зарече да дари парите за благотворителност, ако спечели. Делата срещу депутатите са граждански за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Борисов е предпочел този вариант, тъй като депутатският имунитет дава пълна защита за обвинения за обида и клевета по Наказателния кодекс.

Засега е известно, че насроченото за февруари дело е отложено за по-късна дата.

 

16.01.14

Бойко Борисов сезира прокуратурата. "Отивам да внеса сигнал до главния прокурор за това, което се говори тези дни, за записи от дома ми, за предупреждението ми от Местан и Цонев, че такива записи ще излизат, отново по старата ченгеджийска схема - през „Галерия", някой уж дал, някой уж притежавал, някой уж еди какво си казал", заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той уточни, че сигналът е срещу Кристина Патрашкова и това, което тя е казала вчера - за наличието на записи на разговори между Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков.

„Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом. Затова сега отивам при прокурора, в деловодството да си внеса жалбата и се надявам този път извършителят да бъде задържан, наказанието е 10 години затвор", заяви той.

По-рано днес Георги Първанов също обяви, че ще си потърси правата в съда заради клеветническата публикация. Той отрече всякакви връзки между него и Борисов и заяви, че не се е виждал с нег от времето, когато е бил министър-председател. Първанов заяв, че не се е срещал с лидара на ГЕРБ и дори не знае къде му е къщата в Банкя.


16.01.14

След като стана ясно, че Георги Първанов ще заведе дело срещу Кристина Патрашкова и вестник „Галерия“, сега същото обяви и Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ обяви, че ще внесе жалба в прокуратурата заради клеветите по негов адрес и ще очаква компетентните органи да си свършат работата.

„Преди време коментирах пред медиите, че телефонът ми се слуша, за да може към жълтите вестници да потече „пикантна” информация, допълни Борисов. „Не мога да разбера как месеци наред се говори, че нашето правителство подслушвало, за нито един никъде не излезе запис, освен от моя дом.“, възмущава се експремиерът.

Бойко Борисов допълни, че никога не се е срещал с Първанов в Банкя.

Сагата не е приключила - очаквайте развитие.

 

24.01.14

Румен Петков внесе в Софийския районен съд жалба за клевета срещу в. "Галерия" заради твърденията, че има негови записи с Бойко Борисов и Георги Първанов. Искът на бившия вътрешен министър е за 50 000 лева, които смята да раздаде за благотворителност.
"В тъжбата са изредени лъжите и клеветническият характер на някои от твърденията в "Галерия". Заложих своите искания от 50 000 лв., въпреки, че щетите не могат да бъдат обяснени, защото оттогава всички сме в режим да обясним нещо, което не се е случило", заяви той пред журналисти. 

Очаквайте следващи серии...

 

05.02.14

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че ще съди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за твърденията, че му е донасяна информация от СРС-та. Имайте мяра в тези обвинения, каза председателят на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, във връзка с изказване на зам.-председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, че един от мониторите в залата на Парламента е предназначен персонално за Лютви Местан. 

"Не ме дразни, че обявихте този монитор за предназначен персонално за мен, това е груба, дебелашка шега, но ме дразнят твърденията на вашия лидер, в които има клевети, не по мой адрес, а по адрес на институции, че са ми донасяли информация от специални разузнавателни средства, затова ще се срещнем в съда. Правя го не заради честта си, а заради институционалността на демократична Република България", каза пък Местан. 

Ще поживеем, ще видим...


12.02.14

Цветелин Кънчев, Николай Цонев, ген. Тончо Михайлов и Николай Тонев твърдят, че са били поръчани от Цветан Цветанов
Жертвите на показни полицейски акции от времето на ГЕРБ поговориха в студиото на “Гореща точка” и заявиха, че Цветан Цветанов е в основата на всичко, което им се е случило. За бившия военен министър Николай Цонев, лидера на партия “Евророма” Цветелин Кънчев, бившия директор на полицията в Стара Загора ген. Тончо Михайлов и кмета на Гълъбово Николай Тонев важи едно и също определение – преследвани, съдени, оправдани.

Има такива дела.

 

13.02.14

Депутатът от ДПС Йордан Цонев ще съди бившия шеф на Агенция „Митници“ Ваньо Танов. Причина за решението на Цонев са нападки от бившия митничар №1, според които депутатът източвал ДДС с подставени лица.

Липсва информация по случая.

 

28.02.14

Росен Петров обяви още, че ще подаде жалба срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е виц, който бившият премиер разказа в парламента.  "Ще подам жалба в Комисията по дискриминация", заяви по-късно Петров. "Мисля, че поведението на г-н Борисов е недостойно и не отива на един човек, който имаше званието генерал. Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел", коментира още той

Следва продължение, ако въобще има такова.

 

23.03.14

Разногласията между Волен Сидеров и Сашо Диков ще се пренесат в съдебната зала. Причината са обвиненията на лидера на АТАКА, че журналистът на Нова телевизия е поръчков и че работи в интерес на политически интереси.

Сашо Диков е твърдо решен да заведе дело срещу националиста, като дори попита госта си в „ДикOFF“ – адвокат Марковски, дали може да съди Волен Сидеров.

Имаме закани, но не знаем дали има и дела...

 

26.03.14

Петя Славова съди Явор Дачков и Теодор Дечев от партия "Свободен народ". "Завела съм две дела за клевета. Едното е срещу лицето Явор Дачков, а другото е срещу Теодор Дечев. По първото дело има насрочено съдебно заседание утре, а второто вече е спечелено на първа инстанция". Това заяви Петя Славова, председател на надзорния съвет и мажоритарен акционер в „Инвестбанк“ АД.

"Потресена съм от твърденията по мой адрес. Единственото, което мога да кажа по този случай е, че съм завела две дела за клевета", категорична е Петя Славова.

Дела са заведени наистина.

 

27.03.14

Бойко Борисов съди Николай Бареков, защото го наречъл "тъп". В Софийския районен съд днес ще се проведе третото заседание по делото за клевета на бившия премиер Бойко Борисов срещу бившия телевизионен водещ Николай Бареков. Лидерът на ГЕРБ твърди, че на 19 октомври миналата година в предаването "Дикофф" по Нова телевизия, Николай Бареков, който е лидер на "България без цензура", е отправил сериозна обида към него, като е заявил: "ми той е тъп, той по принцип е тъп".
Тогава Бареков е заявил, че Борисов е собственик на Нова телевизия и на футболен клуб "Левски".

Развръзката предстои.

 

46 закани, няколко от тях реализирани, 2-3 финализирани. Нисък процент. Всъщност заканите политици да съдят други политици, медии, политолози и пр. за клевета, обида, набеждаване и пр. за три години са над 320. Ако се прибавят и тези в страната, общата цифра наминава 530. Това прави по една закана на всеки 16 часа, приблизително. Нещата обаче в повечето случаи остават в полето на емоционалните реакции, предупреждения и опити за спашване.

 

В цивилизования свят споровете се решават цивилизовано - в съда. У нас сме много силни на закани, но после всичко се забравя. Нещо като "Не отлагай днешната работа за утре, ако можеш да я свършиш в другиден"... Би трябвало съдебната власт да е неутрален арбитър и когато един политик надапа друг политик, обществото да научава кой е крив и кой - прав. Тогава ще има и яснота кои политици си служат с клевети и обиди и кои са жертви. Уви, не е така. Защото правораздавателната система работи трудно, мудно, а изходът от делата или се губи в догадки или в някъде в далечното неясно бъдеще.

Доволни са адвокатите, а защо не и останалите магистрати. Хем има работа за тях, хем и още нещо. А е така, защото повечето закони у нас са наричани галено "адвокатски". Такива са ги гласували политиците, за да им е лесно после. И не им е трудно. Закани за дела и процеси се сипят периодично и с плам, но след това настъпва затишие. Или примирие. Все едно. Осъден политик няма и няма скоро да има. Ще има още доклади от Брюксел за липса на дела срещу корумпирани политици, за забавени дела и червенокръстко отношение към мафията в политическите среди. И какво от това?

Другият път ще поговорим за делата, които водят бандити и мафиоти срещу жертви, свидетели, журналисти, медии, политици, магистрати, институции. Бедна ви е фантазията за каква цифра става въпрос! Ако някой се наеме да изчисли паричния поток, който е вкаран в тези дела, чуждестранните инвестиции ще ни се сторят като цената на една баничка...

Малко дълъг излезе текстът, но е поучителен. Помислете.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 20549 |26.03.2014 Боби Манджуков портил бизнесмени на службите . 9| 11228 |22.03.2014 По-тежки присъди за "Килърите" искат прокурори, адвокат се отказва . 8| 12420 |19.03.2014 Израел издирва Меир Овадия по делото "Октопод" . 17| 19679 |18.03.2014 Чичо от "Монтерей" бутал Н. Недялков за шеф на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads