Реклама / Ads
21| 16507 |30.03.2014 ГЛАСЪТ

Едно доста особено гръцко мнение за Сорос

.
Гърците не бутат аванти...
Американският финансист Джордж Сорос възнамерява да инвестира във финансовия сектор в Европа и по-специално в Гърция. Това споделя самият милиардер пред германския Der Spiegel неотдавна. "Аз вярвам в еврото", каза той, опонирайки на собственото си твърдение отпрад няколко месеца, че еврото загива.
 
"Моят инвестиционен екип очаква сериозни печалби в близко бъдеще на европейския пазар. Как? Чрез наливане на пари в банки, които спешно се нуждаят от капитал. Еврозоната се нуждае от този вид  частни инвестиции в момента."

По-късно Сорос добави, че управленският му екип възнамерява да инвестира в Гърция. "Въпросът сега е,  дали там са възможни печалби в дългосрочен план. Тогава ще инвестираме".

 

Какво обаче мислят гърците по въпроса?

Ето какво пише agionoros.gr - Издателска къща

Света Гора.

 

Джордж Сорос финансира анти-гръцки неправителствени организации в Гърция и Кипър

 

В Гърция, оперират редица международни неправителствени организации. Повечето от тях са ангажирани в областта на защитата на нелегалните имигранти живущи в страната, те се борят с проявленията на "гръцкият шовинизъм" и поставят въпроса за съществуването в Гърция на представители на "турски", "македонски", "албански", "влашки" и други национални малцинства.

Напоследък се говори за необходимостта да се защитят правата на етническите малцинства от гръцката "националистическата истерия" и за предоставяне на допълнителни права на потиснатите мюсюлмани. Експертите говорят, че събитията в Гърция развиват сценария „Косово" и не изключват международна интервенция в тази страна за "защита на човешките права".

Кой стои зад международните неправителствени организации? Кой има полза от разпокъсването на  православна държава? На тези въпроси се опитват да отговори интересна статия , която е предизвикала широк отзвук в гръцкия интернет СМИ .

Авторите на издателството дават интересни данни, които показват , че мнозинството от гръцки неправителствени организации са финансирани от парите на американския милиардер Джордж Сорос. Благотворителните фондации на финансистът съществуват в 40 страни и формално са независими една от друга , но в действителност са в близък контакт , реализирайки единна координирана програма .

Парите на Сорос представляват лъвския пай от бюджета  на работещата в Гърция организация  „Отворено общество“ ( « Ανοιχτή Κοινωνία » ) , посветена на насърчаването на толерантност, религиозна търпимост и защита на правата на хомосексуалистите и етническите малцинства.

Един от членовете на "Отворено общество" - Панайотис Димитрис, активно участва в организацията "Рейнбоу“ ( « Ουράνιο Τόξο » ), която се занимава с популяризиране на идеята за Велика Македония (въпреки историческите данни твърдящи , че хората от Македония нямат гръцки произход . "Rainbow" в Гърция изисква зачитане на правата на македонците и повдигна въпроса за предоставянето на национална автономия на "македонското малцинство".

Деметрис е член на друга финансирана от Сорос неправителствена организация "Гръцки надзорен съвет на спазването на договореностите и споразуменията от Хелзинки". Членовете на "Съвета" нееднократно са осъждали Гърция за неуважение към правата на националните малцинства.

Сорос също така подкрепя организацията "Центъра за помирение и демокрация в Югоизточна Европа", която е отговорна за внедряването на техни учебни помагала в гръцката училищна програма.

Срещу Гърция е насочена и дейността на други организации на нейна територия - НПО ΕΟΔΜ (гръцката група за защита на правата на малцинствата), ΚΕΜΟ (Център за изследване на малцинствата). Един поглед върху интернет страниците на тези организации е достатъчен  да се види това, на което те посвещават дейността си -  защита на правата на албански, македонски и турски малцинства. Там също се твърди, че страдат от "преследване и брутална репресия от страна на гръцката държава."

Някои от тези организации са ангажирани с извършването на активна анти-гръцка пропаганда  в международни форуми в областта на сигурността, като обвиняват Гърция в "нарушения на човешките права" и "отказ да се гарантират правата на религиозните и етническите малцинства".

Сорос също финансира неправителствени организации  активни на територията на Кипър. По-специално те са ангажирани в пропаганда на неблагоприятния за кипърско-гръцкото население на острова "Анан план".

Посещавайки сайтовете на "Гръцки надзорен съвет на спазването на договореностите и споразуменията от Хелзинки" и „Balkan Human Rights“ (Права на човека на Балканите), може лесно да се види, че "Надзорният съвет " на Панайотис Деметрис и "Група за защита на правата на малцинствата в Гърция " водена от неговата съпруга Навсика Папаниколату, открито са посочили техните спонсори : Институт Отворено общество (финансиран от седалището на Сорос в Будапеща ), Европейския съюз , правителството на Австрия , Института Аспен в Берлин , Международната хелзинкска федерация за правата на човека.

Подкрепа на по-голямата част от неправителствените организации в Гърция също дава Central European University (CEU). Той работи с финансовата подкрепа на Джордж Сорос и се занимава с целенасочена подготовка на кадри.

Сорос, като гигантски октопод , заплита с пипалата си Кавказ, Източна и Югоизточна Европа. С много неголеми организации под негов контрол, той формира дневния ред, води информационна война, влияе върху общественото мнение, а понякога и на дейностите на правителствата в някои страни (по различно време той успя в Грузия, Украйна и Македония).

Сорос си хареса Гърция.

 

Информационната кампания се провежда с помощта на различни медии, контролирани от Сорос, които позовавайки се едни на друг, разкриват следващата сензация. Гръцките журналисти са били в състояние да проследят някои от тези "информационни окови" и да идентифицират кога се ражда "патица", която след това активно върти педалите на световните медии.

По-специално,за голям брой псевдосензации за "етническо прочистване", "кланета на албанците в Косово",  "масови гробове на жертвите на геноцид" се твърди, че се появяват в интернет сайтове, контролирани от организации на Сорос, които се позовават едни на други за посочените данни. По този начин се формира световното обществено мнение, което се оплакваше от "жертвите на варварство" и "призоваваше да се накажат сърбите".

Основа на идеологията на Сорос е т. нар. "Неопозитивизъм",  отричащ  всяко нерационално познание и теология. Ето защо понякога се появяват, финансирани от Сорос, антиклерикални публикации. По-специално , в Гърция, с финансовата подкрепа на магната разпространяват книгите на членът на партия ДИМАР, либералният политик Мария Репюси, известен защитник на еднополовите бракове и националните малцинства. В своите трудове Репюси дискредитира  националните герои на Гърция и активно критикува православната църква . Репюси отрече факти като геноцидът на гърците в Турция през 1920 година. Някои от нейните твърдения не могат да бъдат разбрани по друг начин освен като антинационална и антирелигиозна пропаганда.

Сорос има влияние с финансовата си подкрепа при написването на учебници в училищната програма в Албания и Бившата югославска република Македония. Продължават опити за налагане на подобни "книги" и в гръцките училища.

За ролята на неправителствените организации в света днес  е казано много. Очевидно е, че те не само защитават човешките права, но също и извършват политически дейности.

През април 1999 г. НАТО бомбардира Белград, югославският външен министър Йованович в интервю за гръцкия вестник "Та неа" , заяви: "От Гърция дойде човекът, отговорен за програмите на неправителствените организации. Тя разпределя пари за сръбските анти - правителствени организации. Паралелно финансира и медии, подкупва журналисти, които започват да пропагандират "демократизация " , но в действителност подготвят разпокъсването на Югославия. След няколко години , държавата Югославия престана да съществува.

 

agionoros.gr


П.П. Възможна ли е такава статия да излезе у нас? Не знам. Вие кажете. Много вероятно е авторът и медията, която я е публикувала, да си навлекат гнева или неприязънта на онази част от НПО, която е свързана - финансово, духовно и кой знае още как, с милиардера Сорос. Също и на някои фондации с корени далеч от България, най-вече в САЩ. Да имаш такива врагове не е шега работа.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 14600 |14.11.2013 Особености на правосъдието в DE и BG . 27| 18006 |13.06.2013 Излишното говорене по-вредно и от подслушването . 263| 16671 |01.07.2011 Духовната недостатъчност на българските елити (и на българския етнос?). Средновековната култура . 8| 10726 |29.10.2009 Дали глупостта и патриотизмът винаги вървят заедно…

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads