Реклама / Ads
1| 8811 |11.04.2014 АРТ ДЖУНГЛА

„Царете на траките” и „Божествата на траките” на пазара

.
С подкрепата на Корпоративна търговска банка АД фондация „Тангра Таннакра“ издаде последните две албумни книги от цикъла „Траките“ – „Царете на траките“ и „Божествата на траките“. Сред авторите отново са най-авторитетни български учени в областта като проф. Валерия Фол, проф. Димитър Попов, проф. Кирил Йорданов.
 

 

Всички издания от поредицата са двуезични - на български и на английски език, с кратки и съдържателни текстове, както и с много илюстрации. Идеята на издателите е любознателният читател, минавайки през целия спектър от книги – с карти, с въвеждане в темата за този древен народ, с религиозната му система, неговите герои, владетели и божества – да получи обобщена и добре илюстрирана информация за траките от български учени.

 

С книгите на „Тангра Таннакра“ се захранват десетки публични и университетски библиотеки в България и по света. В САЩ например сред тях са Библиотеката на Конгреса във Вашингтон, Публичната библиотека в Ню Йорк, библиотеката на Станфордския университет – Станфорд, библиотеката на Калифорнийския университет– Бъркли, библиотеката на Йейлския университет – Йейл и др.

 

Чрез книгите от цикъла „Траките“ българската наука представя пред международната общност своята позиция относно опитите част от тракийското наследство да бъде припознато като елинско. Изданията допринасят и за разрешаване на научните спорове, свързани с древнотракийската религиозна система за образност.

„Всичко това нямаше да бъде възможно без помощта и безкористната подкрепа на Корпоративна търговска банка АД. Бих искал специално да изкажа благодарността на научния борд, с който работим, а той се състои от десетки професори, доценти и няколко академици, към г-н Цветан Василев за отношението, което той има към книгата, към науката и към изкуството!“, казва председателят на Управителния съвет на фондация „Тангра Таннакра“ Петко Колев. 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 7807 |11.04.2014 Ив. Попйорданов: Не съм осъзнавал популярността на Чочо . 0| 8603 |10.04.2014 7 обезвредени скелета извадиха край Асеновград . 3| 8015 |09.04.2014 Има хора, които умеят да пият водка и такива, които не умеят, но въпреки това я пият . 1| 9489 |07.04.2014 Почина "най-великият филмов актьор, произведен в САЩ"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads