Реклама / Ads
3| 8870 |12.04.2014 ФАБРИКА ЗА КЛЮКИ

Кой ще ни буди от екрана?

.
Да намериш някой, който да става сутрин преди изгрев слънце, освен това да бъде работоспособен пред камера и да има добри познания по целия "политически конспект", явно никак не е лесна работа.
 
Иначе телевизиите нямаше да търсят толкова често нови лица, които да ни будят, пише Труд.

 

През септември 2013 г. след дълги колебания Би Ти Ви намери заместители на Ани Цолова и Виктор Николаев - Генка Шикерова и Константин Караджов. Пак тогава БНТ1 намести за титуляри в "Денят започва" Росен Цветков и Ася Методиева.
Осем месеца по-късно двете телевизии отново са на нисък старт в търсене на най-добрите сутрешни водещи. Шикерова е бременна и се очаква през май да слезе от екран, а Цветков напусна телевизията майка, за да се върне към репортерстването - този път в Би Ти Ви.

 

Ние рискувахме да наложим млади и непознати лица и за малко повече от половин година вече имаме резултат - повишен интерес от страна на младите зрители на БНТ1, коментира рокадите в сутрешния пояс шефът на дирекция "Информация" в държавната телевизия Даниел Чипев. След като от началото на месеца там останаха без Росен Цветков, сега търсят втори като него.


Искаме млад и диалогичен човек, но и да има добър журналистически бекграунд, уточни Чипев. Все още обаче позицията е вакантна. Слухове из коридорите на "Сан Стефано" 29 носят, че поканените - и мъже, и жени, отказвали най-вече с мотива, че не могат да издържат да стават толкова рано всеки ден. Сутрешният блок на БНТ1 започва още в 6 ч, с поне 20 минути преди основните му конкуренти. А и заплатата не е много атрактивна, говори се по коридорите в БНТ.


Докато намерят подходящата ефирна половинка на Ася Методиева, тя разчита на "спортно рамо" в първата част от "Денят започва". При прегледа на печата и малко след това помага Валери Генов, който иначе чете спортните новини и вчера активно се включи в разговора с бившия футболен национал Емил Костадинов, който гостуваше в студиото. Дали Генов ще продължи да се изявява като водещ, тепърва ще става ясно.

 

От БТВ отказаха официален коментар по темата, но още преди месец в интервю за "Труд" шефът на дирекция "Новини, актуални предавания и спорт" Венелин Петков обяви, че вече са готови с избора си. Още не е ясно дали ще има изцяло нова двойка, или само нов партньор до Константин Караджов. "Тази сутрин" вече освежи концепцията, като от известно време в студиото влизат спортни журналисти от телевизията, с които Генка и Косьо коментират и забавни, и по-сериозни теми.


ТВ7 вече обнови сутрешния блок, като остави тежката артилерия Ива Николова в студиото, а Диана Радева и Витомир Саръиванов често излизат извън телевизията, за да се включат от мястото на събитията. Засега най-спокойна изглежда ситуацията в сутрешния ефир на Нова тв с Ани Цолова и Виктор Николаев, които са тандем от години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8376 |10.04.2014 Алисия съди Божинов за апартамент-прогимназия . 2| 7249 |09.04.2014 Заплашиха Тони Стораро със смърт! . 17| 8247 |07.04.2014 Ликът на Нинова възпян във втори гоблен . 10| 9280 |07.04.2014 Годжи напуска Дългия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads