Реклама / Ads
15| 14860 |14.04.2014 ЪNDERGROUND

Анг. Петрова: Не Сарафов, а Цацаров да каже за Луканов

.
Дали да бъде възобновено делото за убийството на екс премиера Андрей Луканов трябва да реши главният прокурор Сотир Цацаров, а не някой негов заместник. Това заяви пред Фрог нюз разследващата журналистка Ангелина Петрова по повод изявление на заместника на Цацаров Борислав Сарафов за евентуално преразглеждане на скандалното дело.
 

 

Петрова представи в предаването „На светло” на Люба Кулезич доказателства за фалшифицирането на медицинско на обвиняем за смъртта на политика.

 

Според нея магистратите бягат от делото на Луканов, тъй като ще имат редица пречки за справедливото му решаване. „БСП няма интерес петимата (бел. р. Юрий Ленев, Ангел Василев, Алексей Кичатов и Александър Русов) да бъдат признати за виновни за убийството на Луканов. БСП не желае нейното име да се свързва с това убийство, а то неминуемо ще бъде свързано, тъй като ще изплува името на Румен Спасов, за който Следствието нищо не можа да докаже. Последният човек, който доведе нещата до Румен Спасов, е Ангел Василев, но той отказа да говори”, посочва Петрова.

 

Според нея бившият президент Георги Първанов също има принос за потулването на истината за убития премиер. „Галина Тонева изпълнява интересите на Първанов чрез Борис Велчев. Нямам доказателства за това, просто разсъждавам. Галина Тонева е много добър професионалист, така че ако тя няма върховна задача, никога не би оправдала петимата. Освен ако няма друга голяма игра, в която да участва”, смята Петрова.

 

Тя обръща внимание, че магистратите, които не са осъдили обвиняемите, след делото са заели по-високи постове. „Велчев взе за заместник главен прокурор Галина Тонева, която беше шеф на състава на Апелативния съд, който оправда петимата. Съдията, който гледа делото на Кичатов за убийството на Шанин, е Бисер Траянов. Този човек оправда Кичатов, след което беше назначен за председател на ЦИК. Румен Ненков е председател на състава във Върховния касационен съд, който потвърждава оправдателната присъда на Галина Тонева за петимата обвиняеми. След като я потвърждава, той става член на конституционния съд. Вижте колко внимателно се прави всичко възможно Кичатов, за когото има абсолютни доказателства и за убийството на Кутепкин и на Шанин да бъде оправдан. Това не може да стане без да е поставена такава задача. Защо Кичатов не влиза в затвора?! Той е човек, който на всяка цена ще пропее още на десетия ден”, убедена е Петрова.

 

Прокурор Ивайло Любенов от Софийска районна прокуратура доказа, че подписът на д-р Димова, която уж е издала медицинското на Юрий Ленев, че е бил бит от полицаи, не е истински. Самата лекарка също е категорична, че парафът й е фалшифициран. Това дава основание за ново разглеждане на делото за смъртта на Андрей Луканов. 


 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 11296 |13.04.2014 Сензация с документ-менте по делото Луканов . 45| 18678 |08.04.2014 Арлин Антонов пред Фрог: В Лясковец е било "айде на юруш" и 500 патрона . 14| 8902 |06.04.2014 Кадиев: Фирмите за бързи кредити печелят кървави пари . 1| 8976 |04.04.2014 10 г. от трагедията край река Лим

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads