Реклама / Ads
46| 5145 |16.04.2014 НОВИНИ

Президентът: Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна?

.
Росен Плевнелиев
Има големи ядрени държави, които днес ни връщат в мащабите на политическото мислене от 19 век. Това е много опасно, предупреди президентът Росен Плевнелиев по време на научната конференция „135 години демократична конституционна традиция в България”.
 

Нима днес не се готви нов Берлински конгрес за Украйна? Кой има правото да реши съдбата на Украйна?, попита Плевнелиев и отговори - Народът на Украйна в 21-ви век чрез честни и почтени избори за президент – ето и нов референдум или велики ядрени сили, които ще се договарят някъде за периферия, за център на влияние. Ако българският народ е научил своите уроци от собствения си Берлински конгрес, в края на 19 век, ние наистина трябва да се противопоставим на новия сценарий за нов Берлински конгрес за украинския народ в 21 век. Няма как да допуснем и не може, и не бива, защото когато една велика сила просто се стабилизира, просто е готова да изпраща специални сили, които са обявени за отряди, за самоорганизирана отбрана и 3 седмици по-късно раздаваме пагони, на тези които участваха в тази операция, много не е наред. всички ние вярвахме и продължаваме да вярваме, че граници не могат лесно да се предначертават лесно в Европа. Ние всички знаем колко е опасно, когато една голяма велика сила разрушава от основите на международния и световен правов ред, заяви президентът, предаде Фокус.

Проф. Георги Близнашки откри научната конференция „135 години демократична конституционна традиция в България”, на която почетен гост беше президентът Росен Плевнелиев. „Всеки трябва да знае този текст. Предците ни претвориха идеалите за свобода и равенство. Искам да обърна внимание на общото равно и преходно право. Не бива да забравяме, че след избор на политиците трябва да стои изборът и интересите на гражданите. Само така ще ги убедим, че избирателното право има своето реално съдържание, каза президентът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6176 |13.04.2014 Кънев: Благодарение на Костов България днес не е Украйна . 20| 6153 |12.04.2014 Главсекът на МВР: Нецензурно е да кажа с какво се е занимавала А. Г. преди убийството . 2| 6467 |10.04.2014 Внимание! Пестициди 4 пъти над нормата в марули . 33| 4916 |07.04.2014 Президентът: Продължаваме с подкрепата на Западните Балкани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads