Реклама / Ads
31| 26654 |17.04.2014 НОВИНИ

Сензация: Красьо Черния купува империята КРИТ

.
Скандално известният плевенчаин Красимир Георгиев, известен като Красьо Черния, купува една от най-големите строителни фирми в България "КРИТ" ЕООД. Собственик на корпорацията е Румен Иванов, съобщиха за Фрог нюз източници от Камарата на строителите.
 
Според тях сделката е скандална, защото от една страна фирма "КРИТ" е в тежко финансово състояние и с огромни дългове, а от друга - Красьо Черния нямало откъде да извади пари за подобно купуване. Срещу строителната компания се водят и множество съдебни дела от недоволни клиенти. Говори се също за проблеми и с обслужване на банкови кредити. Странно е да купуваш империя с тежки проблеми и да покриваш многомилионните дългове, твърят експерти.

Справка в търговския регистър при Агенция по вписванията показва, че към днешна дата все още не е вписан нов собственик. Това щяло да стане до дни, твърят запознати.

От регистъра е видно обаче, че на дружеството има запор на дялове, в полза на „Уникредит Булбанк“АД и в полза на „Банка Пиреос България“ АД.

През 2013 год. ЧСИ (частен съдебен изпълнител) изнесе на публична продан огромен мезонет на фирмата в тузарския комплекс „Оазис Вип Клуб“ в Слънчев бряг, заради задължения на дружеството.

Красимир Георгиев - Красьо Черния от Плевен

 

Преди време Румен Иванов се раздели с гордостта си - заведението „South park“, което бе считано за едно от най-луксозните в София. То станало собствеост на Орлин Иванов и Теодора Иванова, собственици на ресторантската верига „Happy“.

Красьо Черния е роден в град Плевен през 1981 година. Името му нашумя през юли 2009 година. Тогава той беше обвинен в това, че осигурявал гласове за избор на висши магистрати. В последствие дори се установи, че в тефтерчето му с телефонни номера има такива на  магистрати и политици. С някои от тях той имал проведени по 250 телефонни разговора за месец.

Магистратите, някои от тях членове на Висшия съдебен съвет са получили наказание и дори са били уволнени. Красьо твърдеше, че не познава магистратите. По-късно срещу него беше повдигнато и друго дело за укриване на данъци в размер на 95 000 лева. Софийския районен съд наложи две години условна присъда за първото дело по лъжесвидетелстване на Красьо Черния. По второто за укриване на данъци, Софийския градски съд отсъди оправдателна присъда.

Красимир се занимава с бизнес от 19 годишна възраст - тогава купува имоти в района на град Шумен на стойност 180 000 лева. По това време той вече е собственик на първия си милион. По-късно става притежател на фирми за туризъм, търговия, реклама и счетоводни услуги. Към момента Черния има около пет фирми и е собственик на няколко апартамента в София и Плевен. Красьо има дългогодишна връзка с поп-форк изпълнителката Магда, но в един момент двамата се раделят.

Фирма "КРИТ" пък бе замесена преди време в мистериозни сделки с имоти за президентско семейство. Става въпрос за сина на Георги Първанов Владимир. Младият мъж купува огромен апартамент с гараж: 213.410 м2 е жилището и гараж от 34.050 м2. Впечатляващото по площ жилище е мезонет в елитния квартал “Манастирски ливади”. Според документите имотът е струвал едва около 250 000 лв. на купувача, което прави по 500 €/м2. Цена, която дори за неспециалистите говори за очевидна привилегия. Подобен имот струва поне три пъти повече, коментират специалисти.

Собственикът Румен Иванов е известен с тесните си бизнес връзки със скадалния бивш “червен” депутат Васил Калинов. По време на Тройната коалиция Калинов бе уличен от гражданската формация “За да остане природа” в “организирана политическа престъпност” заради заграбване и унищожаване на уникални прородни богатства. В открито писмо на еколозите до Държавната агенция “Национална сигурност”/ДАНС/, Главния прокурор, Зелената фракция в Европарламента, Комисаря по правосъдие в Европейската комисия, Посланика на САЩ в България, Министерството на правосъдието, Висшия съдебен съвет и Народното събрание, бе поискано снемане на депутатския имунитет на Калинов и неговото разследване.

Васил Калинов, който е съсобственик с Румен Иванов във фирмата “Крит – Дизайн” бе спасен тогава от президента Георги Първанов, който подписа указ за назначаването му на посланически пост в Азърбайджан.

 

Фрог нюз се свърза за коментар с Красимир Георгиев. Той обаче отрече да е правил сделка за фирма "КРИТ".

 

След разговора с бизнесмена източниците на медията не се отказаха от думите си и увериха, че Георгиев има намерение да купува строителната фирма.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 4928 |23.02.2014 Цв. Караянчева: Черният PR е на дневен ред . 10| 8944 |12.02.2014 Адв. Иван Петров: В телефона на Красьо Черния имаше 64 имена на магистрати . 62| 6153 |06.02.2014 БСП алармира: ГЕРБ почнаха с черния пиар . 30| 7634 |03.01.2014 Георги Близнашки: Служител на ДС стои зад Красьо Черния

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads