Реклама / Ads
55| 5353 |17.04.2014 НОВИНИ

Станишев заповядва: Законът за МВР да мине през комисия до 1 май

.
БСП и аз лично имаме много ясен ангажимент за приемане на новия закон за МВР, който е много важен за българските полицаи. Това заяви Сергей Станишев, председател на БСП и президент на ПЕС, пред журналисти в Бургас. Той обясни, че новият закон дава ясни правила за кариерно развитие, разделяне на политическото и професионалното ръководство на МВР „и това, което е може би най-важното за полицаите, гарантира заплащането на техния извънреден труд, социални им придобивки, което служителите на МВР очакват много отдавна, за да не бъдат в ръцете на произвола, на който и да е министър“.
 

По думите на Станишев този закон е приет на първо четене и е дал поръчение на депутатите от КБ, които са в Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в НС да приемат още преди 1 май на второ четене всички текстове на закона, колкото и трудно да е това технологично. „Трябва да се знае, че ГЕРБ прави всичко възможно, за да не се приеме този закон. По всеки текст имат алтернативно предложение, за да бавят нещата и да не се случват. През май месец той ще влезе в пленарна зала за второ четене и ще го приемем“, категоричен е Сергей Станишев.

Лидерът на БСП и президент на ПЕС разказа пред пълната със студенти и преподаватели аула на бургаския университет начина, по който България е станала член на ЕС. По думите му преди 1 януари 2007г. само в рамките на 365 дни са приети 140 закона с промени, пряко свързани с европейските директиви. „Така през първия ден на 2007 г. една мечта на България се бъдна. ЕС ни прие в своето семейство, в което основни принципи са свободата, върховенството на закона и грижата за хората”, каза още Станишев. По думите му през 2009 година обаче е започнало разочарование сред хората, защото след настъпване на кризата и управление на десните бюрократичен Брюксел е загърбил основните си принципи.

„Евроинституциите се отдалечиха от хората и техните проблеми. Освен това доминиращата в управлението на ЕС десница предприе изцяло мерки за съкращения в публичните разходи, вместо да предприеме мерки срещу алчния капитал”, посочи лидерът на социалистите. Той допълни, че именно тази европейска дясна идеология е била плътно следвана в България от бившия финансов министър Симеон Дянков и тогавашния премиер Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5482 |17.04.2014 Омбудсманът: Кух е законът за личните данни, кух . 69| 7266 |16.04.2014 Станишев: Борисов не разбра, че опозицията формира алтернативи на управление . 68| 5028 |16.04.2014 Сергей Станишев: Приоритетите в платформите на КНСБ, ПЕС и БСП съвпадат . 95| 7022 |16.04.2014 Станишев: Да живее съвременната демократична конституция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads