Реклама / Ads
19| 5288 |18.04.2014 НОВИНИ

Празничен ад по българските пътища

.
Източник: Булфото
Великденският ад по пътищата обхвана и трите магистрали, както и по-важните първокласни пътища. Причините са до болка познати – несъобразена скорост с хлъзгавата пътна настилка, което причини множество катастрофи, както и ремонт на пътищата.
 

Задръстването на „Тракия" достигна 20 км. Автомобилите се движат с 30 км. в час, и трите ленти са запълнени. На място са изпратени четири допълнителни екипа на полицията. Ако ситуацията продължи да бъде критична, патрулите ще отклоняват движението по алтернативни маршрути.

По-рано днес на магистралата в района на Пазарджик, в посока Бургас, станаха две верижни катастрофи, които затрудниха движението на автомобилите по аутобана. При инцидентите нямаше пострадали хора. От Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчаха на водачите, които пътуват към Пловдив, да ползват обходен маршрут по път I-8 през пътен възел "Ихтиман".

На другата ни частично завършена магистрала – „Хемус”, ремонтите доведоха до не по-малка тапа поради строителни работи в района на тунела „Топли дол”. От 22 до 34 километър в посока Варна, има опашка от бавно движещи се автомобили с дължина вече повече от 12 километра.

Третата ни магистрала – „Струма” също не остана по-назад. Там в района на пътен възел Дяково се е образувало задръстване преди края на участъка в Дупница. Ситуацията се влошава от силния дъжд, който вали в момента. И това едва ли е краят на мъките за пътуващите към Петрич, Сандански и Гърция – пред тях е още Кресненското дефиле, където инцидентите по празници са почти задължителни.

„Има опасност от падащи камъни в района на Кресненското дефиле, тъй като вече втори ден вали непрекъснато дъжд. Но засега няма инциденти. Нека там водачите карат бавно и внимателно, да не предприемат никакви изпреварвания. Всички пътища в Благоевград са почистени, през нощта валя сняг в проходите Предела и Папаз чаир", каза шефът на Областно пътно управление Христо Атанасовски.

Няма опашки от автомобили и задръствания на самия граничен пункт, работят всичките осем трасета, мобилизирали сме максимален брой наши служители, увери началникът на Регионална дирекция „Гранична полиция" – Смолян Боян Божков.

За времето от 18 часа в четвъртък до 12 на обяд в петък през ГКПП – Кулата са преминали над 11 000 моторни превозни средства с над 42 000 пътници. През всичките гранични пунктове с Гърция за същия период от време МПС-та са над 14 000, а лицата – над 52 000.

Свлачище затвори за движение и натоварения път Асеновград – Смолян. От полицията уточняват, че става дума за голяма земна маса, срутила се пътя в района на Юговското ханче. Движението се пренасочва по пътя Кричим - Девин до разчистване на пътното платно. Шосето е основен маршрут към Пампорово.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5176 |30.01.2014 Сняг, затворени пътища и ваканция в Североизточна България . 1| 6258 |04.01.2014 В Германия: Щадете българските и румънските имигранти . 6| 5013 |03.12.2013 Амнести интернешъл: Българските власти да вземат мерки срещу расизма . 27| 5583 |03.12.2013 Българските ученици между последните в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads