Реклама / Ads
31| 9463 |19.04.2014 НОВИНИ

Вежди: Мюсюлманин съм, но боядисвам яйца и пека агнешко

.
Вежди Рашидов Източник: Булфото
Синът ми е мелез. Тоест майка му е християнка, аз пък съм мюсюлманин. Като толерантен човек го оставих сам да си избере религията. И той избра християнството. На Великден се събираме всички, аз боядисвам яйцата и пека агнето.
 

С тези думи се похвали бившият министър на културата Вежди Рашидов в предаването „Тази събота” по бТВ. Нашето семейство даваме пример за толерантност. Важното е човек да е добър по душа, религията не е водеща, добави Рашидов.

Най-после България ще бъде представена от много честен и красив човек в ЕС. Европа изобщо не ни упрекна за свободата на словото, изобщо няма цензура у нас, с ироничен тон Вежди Рашидов коментира номинацията на Делян Пеевски за евродепутат.

„Това са вътрешни решения – Европа няма да ни бие, но преди това дойде една класация, че сме на предпоследно място по свобода на словото. Ще стане евродепутат Пеевски, защото така е подреден шахът, че да е на избираемо място. Тъй като ще се гласува не за Делян Пеевски, а за ДПС, а те имат три сигурни места – ще влезе. Има едни доста мръсни игри на политиците”, допълни Рашидов.

Той определи парите на нереализиралия се шеф на ДАНС като „хранилката на всички в ДПС”. „Един път той трябва да замине, за да се изолира от негативите тук. Второ – ще се изиграе един театър, че тези медии вече ги продават, ще има подставени хора, скрити собственици. Много неща се спасяват по този начин.

Според Рашидов Доган прави показно, казва „Аз управлявам България и посочват кой къде да е”, коментира още бившият министър и настоящ депутат от ГЕРБ.

Попитан дали кафето между Лютви Местан и лидера на ГЕРБ в Кърджали може да доведе до партньорство между ДПС и ГЕРБ, Рашидов е категоричен, че ако това се случи, ще напусне политиката. Властта е пари, парите са власт и медии, продължи с разсъжденията на родната политика Вежди Рашидов. България е страна на възможности, смята той.

Депутатите освен да говорят нищо друго не правят, смята още Рашидов. Според него ако напуснат парламента и за общи работници няма да ги вземат. Властта прогонва децата ни, убеден е бившият министър на културата. По времето на ГЕРБ според него не е имало такова напускане на млади хора, както сега. Сега процесът е станал безнадежден, смята Рашидов. Той е на мнение, че този парламент е изчерпан и трябва да си ходи. Депутатите сега искали да са в Народното събрание заради властта.

Вежди Рашидов иска млади хора да влязат в парламента като се обяви за мажоритарния вот. За негативните процеси в обществото той вини и медиите. „И кичът, и боклукът влезе в медиите. Част от зомбирането на обществото е това, което гледа", убеден е Вежди Рашидов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5575 |19.04.2014 ВСС избира наследници на Л. Груев и В. Пенгезов . 45| 7983 |19.04.2014 Г. Марков: Хората си не можем да сменим, но законите - да . 1| 6265 |19.04.2014 Посрещаме Великден в дъжд . 8| 5026 |19.04.2014 4 млн. лв. изразходваха представително депутатите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads