Реклама / Ads
12| 5085 |23.04.2014 НОВИНИ

Скандал: Бирник плаши с изнасилване

.
Атанас Янев
Колекторска фирма ме изнудва и заплашва децата ми, съобщи 43-годишният пловдивчанин Атанас Янев. Мъжът отглежда сам двете си дъщери и твърди, че е в шок от заканите, които били отправени от човек, представил се за служител на “СГ Груп”.
 

 

Преди три години Янев взел на изплащане мобилен телефон “Нокия С5” на лизинг от “Глобул”, но още първите дни установил, че часовникът на телефона не работи. Върнал го в магазина, а оттам го изпратили в сервиза на компанията. Няколко дни по-късно той отишъл да си го вземе, но служителят в магазина на мобилния оператор не успял да сложи картата-памет в апарата.

 

“Пак го върнаха в сервиза, а оттам ми се обадиха, че телефонът е изпуснат, повреден е и гаранцията му пада. Опитах се да им обясня, че изобщо не съм го докосвал, но ми отговориха, че “всички така се оправдават”, разказва Янев пред „Марица”. Той веднага се обърнал към Комисията за защита на потребителите.

 

“Разпитаха служителите в магазина, които потвърдиха думите ми, но в крайна сметка ме посъветваха да заведа съдебно дело. Отглеждам сам двете си деца и нямам възможност да правя подобни разходи”, казва Янев. Тъй като е един от най-старите абонати на мобилния оператор, той си подновил договора и ги помолил да му отпишат лизинга, защото не иска да плаща за телефон, който не може да ползва. Получил отказ. Той също отказал да плаща и си купил ваучер.


Компанията обаче продала вземанията си на “СГ Груп” и през юни 2013 година Янев получил по телефона първата покана да погаси задълженията си. “Обадиха ми се от стационарен телефон и доста грубо ми обясниха, че трябва да им платя 600 лева, защото в противен случай ще пратят съдия-изпълнител. Второто позвъняване бе през август. Някакъв мъж се представи за служител на фирмата и започна да ме заплашва. Опитах се да обясня, че нямат право да ми искат тези пари, но тогава той ми каза: “Не забравяй, че имаш две деца. Ще ги чукам, ако не платиш!”. После ми изрецитира имената на дъщерите ми, на родителите ми, адреса, на който живеем, дори адреса на сестра ми. Това е злоупотреба с лични данни”, възмущава се Янев. Мъжът го предупредил изобщо да не ходи да се оплаква до Пето районно, защото там били уведомени за задълженията му. За да има свидетели, Янев дал телефона си последователно на майка си и на баща си, рекетьорът отправил заплахи и към тях.

“Баща ми щеше инфаркт да получи, като чу за децата. Каза, че ако пипне някое от момичетата, ще го убие на място”, спомня си Янев. Той подава жалба в Пето районно след третото позвъняване от същия мъж, което е през февруари. То отново е придружено със заплахи. Предоставя на полицаите номерата, от които са му звънили.

 

“За 50 лева някакъв от “СГ Груп” ме заплаши, че ще ми отреже главата”, разказва друг пловдивчанин - Тодор Дончев. Той получил писмо за дължимата сума от колектора и звъннал да провери за какво става дума, тъй като името на фирмата не му говорело нищо. “Някакъв мъж започна да ми крещи по телефона, заплашваше ме, обясняваше как щял да ми отреже главата и да извади майка ми от гроба. Не знам, ако бях някой с лабилна психика, как щях да реагирам. Аз съм бивш борец и не ми пука. Но точно тези бяха изкарали акъла на майка ми заради някакъв договор на брат ми, който от години живее в чужбина”, възмущава се Дончев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6906 |12.04.2014 Убийцата Атанаска признала всичко; сестра й плаши със съд журналистите . 85| 6688 |11.04.2014 Борисов разказва вицове; Миков плаши с докладна . 9| 5268 |08.04.2014 С писмо заплашиха водещия Димитър Цонев . 2| 4800 |20.03.2014 Сигнал за бомба под автомобил подплаши Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads