Реклама / Ads
24| 12540 |23.04.2014 ЪNDERGROUND

Пл. Устинов: Депутати се крият като чуят за Трактора!

.
Аргументът на бухалките е в сила...
Депутат се крие като мишка, не си вдига или си изключва телефоните. Гласувал съм за него и искам само да споделя болката от случващото се с мен и семейството ми, но той не желае да разговаряме. Зает е. Преди изборите се правеше на пръв приятел с всички, за да си осигури гласове, но сега не го интересуват проблемите ми.
 
На кого служат тогава тия депутати?! На хората или на бандитски главатари?! Това заяви пред Фрог нюз един от основните свидетели по делото "Октопод" Пламен Устинов. Повод за тъжния му коментар са неуспешните му опити да се срещне с народен представител от най-голямата група в парламента, на когото да разкаже за нанесения побой на съпругата и дъщеря му по Великден. Те били нападнати и бити, а когато Устинов се опитал да ги защити, го задържали в полицейския участък. Биячите обаче се прибрали по живо по здраво без някой да ги пипне и с пръст.

Местен прокурор посред нощ отишъл в ареста при Устинов и го заплашил, че ще му отнеме законно притежавания пистолет. Съпругата на Пламен - Ангелина е със счупен зъб и множество синини, както и дъщерята, която е ученичка в метната гимназия. Двете са си извадили медицинско за нанесения побой, в който участвали няколко жени и мъже, научи Фрог нюз от свидетели на екшъна.

"Целта е да ми се отнеме пистолета и да остана абсолютно беззащитен срещу провокациите, които непрекъснато се предприемат от близки до Алексей Петров хора. Няма да мога да защитя и близките си, които всекидневно са подложени на тормоз. Потърсих подкрепа от местни политици, но повечето от тях избягват да се замесват в случаи, в които се споменава името на Трактора. Само една жена се отзова, защото се оказа по-силна от мъжете, за което съм й благодарен. Това от София не се вижда, но в Тетевен всеки знае, че Алексей държи по различни начини важни хора в района, заяви пред Фрог нюз Устинов. Бях призован като свидетел по делото и изпълних гражданските си задължения. Последваха тотални атаки срещу мен, включително и от длъжностни лица от състава на полицията и прокуратурата. Те не спират и до днес. Говоря за местно ниво. Не се чувствам защитен по никакъв начин. Превърнаха ме в мишена, която може да бъде отстреляна всеки момент. Постоянно са обиждани и нападани мои роднини, включително и физически. За да е тормозът пълен, срещу мен са заведени 6 дела, някои от които направо абсурдни. Някои от заявителите са служители или роднини на Алексей. Въпросът е да бъда влачен по съдилища, да наемам адвокати, за което нямам вече никакви средства и това да ме съсипва. Опитват всякакви провокации, за да ме изкарат от равновесие. Местни прокурори и полицаи се държат, сякаш са лично назначени от Петров и му дължат услуга. Аз изпълних дълга си към държавата, но тя остави мен и семейството ми на произвола. Очаквам най-лошото...", споделя свидетелят.

По решение на магистратурата двама полицаи охраняват Устинов като важен свидетел. В момента на побоя обаче те били пред неговата къща, а съпругата и дъщеря му се прибирали сами от тържество на свои близки. Ченгетата са от местното полицейско управление. Те не са се намесвали в разправията.

Пламен Устинов е сред основните свидетели по делото "Октопод". Подсъдими по него са Алексей Петров, наричан още Трактора, Антон Петров - Хамстера, Марчело Джотолов, Кирил Топалов, Янко Попов и Цеко Йорданов. Шестимата обвиняеми се защитават от около 20 адвоката, като 6 от тях са само за Алексей Петров.

В съда Пламен Устинов направи сензационни ракрития - как Петров поръчвал убийствата на обществено известни хора. Между тях били бизнесмените Гриша Ганчев, Васил Божков и Валентин Шотев.

На 27 април 2012 г. Устинов и Петров се срещнали в мандрата на брата на Петров - Огнян Петров, която се намирала край Тетевен. Пламен Устинов, който преди години работел за Трактора, бил претърсен щателно за "бръмбари" лично от бившия шеф в ДАНС. Подслушвателна техника обаче не била окрита. По-късно медиите научиха обаче, че все пак разговорите са записани със СРС. От тях става ясно, че Петров е предлагал огромна сума на Устинов, за да промени показанията си пред съда в негова полза. След което Устинов можел да изведе семейството си в чужбина. В незаконната обработка на свидетеля участвала и адвокат Траянова, става ясно още от записите.

След заслушване на СРС-тата съдът постанови Петров да бъде задържан отново.

Прокуратурите в Тетевен и Ловеч обаче така и не успяха да си свършат работата в продължение на повече от 6 месеца, като раследването се водело срещу "неизвестен извършител", което е пълен абсурд. Това не само забави делото "Октопод", но и послужи като аргумент на адвокатите да поискат промяна на мярката. Молбата им бе удовлетворена и Алексей Петров не само се прибра в къщи, но получи разрешение да се лекува и възстановява в лечебни заведения, а също така и да пътува в чужбина.

Междувременно Алексей Петров заяви пред медии, че Устинов живеел в някакъв филм и имал психични проблеми.

В отговор Устинов го призова да се явята на детектор на лъжата и той да покаже кой казва истинаа и кой - не. Петров обаче не прие.

През това време прокурорът по делото Светлозар Костов се превърна в обект на множество проверки от страна на Висшия съдебе съвет. Те се аргуменитраха със сигнали, подавани от Петров - Трактора срещу Костов. Същият ВСС обаче не привика нето веднъж прокурорите от Тетевен и Ловеч, за да разбере, защо са провалили разследването по склоняването на Устинов да си промени показанията.

Атакувана бе и съдията по делото Румяна Ченалова, заради работата й като адвокат по случай отпреди години в Македония. Тя дори бе викана във ВСС за обяснения точно в момента, когато трябваше да се провежда заседание от процеса срещу "Октопода".

Очевидно това е послужило като аргумент на Европейската комисия, която подчерта в последния си доклад, че процесите срещу организираната престъпност у нас са малко, а тези, които се водят, се забавят във времето.

Свидетели по знакови дела са подложени на натиск и заплахи от страна на обвиняеми и техни посредници, коментираха магистрати и пострадали пред Фрог нюз. Причината е, че системата за защита на свидетелите не работи. Не са малко случаите, в които в съдебна зала са обявяват адресите и местоположението на защитени свидетели. Това ги превръща автоматично в мишени на тези, за които те свидетелстват. Прибягва се до заплахи и срещу семействата им. Подобни случаи са докладвани в полицията и прокуратурата, но не са предприети почти никакви мерки. Без внимание се оставят включително доказани заплахи за физическо ликвидиране на висши магистрати и ченгета.

В същото време в магистратските среди се говори, че високпоставени лица, между които и зам.-главен прокурор, както и политици се опитват всячески да бавят делото "Октопод" и да атакуват колегите си, които участват в него. Опитите им напоследък дават все по-добри "резултати".


Фрог нюз

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 17101 |22.04.2014 грешка111 . 4| 11368 |21.04.2014 Т. Атанасов: Убих Николай с нож за 5000 лева . 23| 29960 |18.04.2014 Фатален край за Валя Иванова, близките пазят тайна . 15| 14860 |14.04.2014 Анг. Петрова: Не Сарафов, а Цацаров да каже за Луканов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads