Д-р Милко Тошков – бомба със закъснител!

226

|

48908

|22.07.2008
Д-р Милко Тошков – бомба със закъснител!

В прехвалените и постоянно рекламирани хапчета на д-р Тошков, които лекуват от зъбобол до СПИН, не се знае какво точно е тяхното съдържание. РИОКОЗ – мълчи. Според фармацевтите те са вредни.


 

В 90% от т.нар. хранителни добавки не се знае от никого какво има. Оказва се, че всеки един от нас, който реши да  „композира” някакъв букет от билки, стига да  намери фирма производител, може да си сложи титлата лечител. Именно такъв би могъл да се нарече един от най-известните и рекламирани доктори в България Милко Тошков. Според Габриела Вутева, маг. фармацевт в Българския фармацевтичен съюз, подобни хора не само, че не помагат с добавките си, но и вредят. Както самата тя каза, те са като бомба със закъснител заради вредните последствия, които носят на хората след известен период от време. Д-р Тошков със своите продукти обещава лечението на всякакви болести – от зъбобол до СПИН. Единствено е пропуснал да състави хапчета за вечен живот. 120 таблетки, независимо за какво заболяване става дума, струват между 6 и 8 лв. Фармацевтите в аптеките пък са убедени до един, че всъщност всички видове медикаменти на лечителя съдържат едни и същи съставки. Радостното в момента е, че все по-малко клиенти се доверяват на съмнителните продукти. Според Вутева пълната отговорност за откровеното безхаберие носи РИОКОЗ, който допуска тези добавки на пазара. Те всъщност се регистрират като „добавки, но в същото време в рекламите са представени като медикаменти за лечение. Те.е., от една страна потребителите са излъгани, от друга – под законова шапка се пускат недоказани лекарства на пазара. "Те не са тествани, не се знае какъв е ефектът им и не на последно място – кой е допуснал разпространението им. Именно затова, ние от Българския фармацевтичен съюз ще настояваме да извършваме някакъв контрол над т.нар. добавки. Защото по този начин, с това поведение на РИОКОЗ, професията фармацевт се обезсмизля напълно.”, коментира Вутева.От кабинета на д-р Тошков обаче ни увериха, че в лицензираната фирма  „Томил Херб”, която произвежда медикаметните, са направени тестове и проби в собствени лаборатории. Те опровергаха и слуховете, че в хапчетата им наличие на талк. Според тях фармацевтите в страната ни оплюват хранителните добавки, тъй като не са запознати с билколечението. Д-р Тошков е готов продуктите му да се дадат в лабораториите на РИОКОЗ и да бъдат изследвани, но засега не е имал оплаквания от пациентите си и нямало причина за подробен анализ.
В Китай например прилагат радикални мерки към някои лечители - преди време там издадоха и изпълниха смъртна присъда на министъра по здравеопазването, който беше допуснал еквиваленти на д-р Тошков да се вихрят из местната народната медицина. У нас обаче проблемът дори не достига до министерсвтото. Съветът ни е: Не се доверявайте на хранителни добавки, освен, ако те не са консултирани с професионален лекар. Избягвайте и билкарската търговия в интернет. Вярно е, че джипитата ходят с написана предварително рецепта с антибиотик за всякакви болести, но в 21-ви век може би е по-безопасно да се доверим на тях.

 

lekarstva_toshkov.jpg lekarstva_toshkov_1.jpg  снимки Неделчо Хазърбасанов
Васил Василев

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

Тя
А Вутева има ли доказателства за твърденията си, или играта е друга? А и заглавието е доста манипулативно, но за това ви плащат. Да сте живи и здрави.
gi,

Точно Така

4 + 0 - !
Ако с тия хапчета може да се излекувам от какшото и да било, предлагам направо да закрием болниците, да пенсионираме лекарите и фармацевтите, и да пием по 30 различни хапчета на Тошков всеки ден. Превантивно дори!
Бисерко
за д-р Тошков се носят не добри слухове. Говорила съм с фармацефти, които го смятат за тарикат и не се доверяват особено на продуктите му. Лично аз купувам други. Но може и да има кампания от вносители на чужди продукти. Във фармацията ударите под пояса са много опасни.
лаик
Всички лекарстава на д-р Тошков съдържат люцерна, изсушена и стрита на прах. След това се таблетира и се сипва в шишетата. Най-накрая се лепят етикетите според това, какво се търси на пазара.
екатерина,

това са пълни глупости, първо хапчетата които пия ХИпертин уни наистина ми помагат, от както ги пия кръвното ми се е нормализирало това е факт. На всичкото отгоре т. к. аз ги дъвча ясно усещам аромат на глог, валерияна и други билки, които съм пила преди поотделно. А вашите обвинения са неоснователни.

22 + 1 - !
Ив,

Ако има люцерна - хубаво, тя е полезна :)

6 + 0 - !
delew@abv.com,

За табл. на др тошков-имали люцерна, пълна глупост. Вземете 2 табл. Лаксит и след 2 часа в тоалетната. Вземете друго, няма съшия ефект. Горе главата докторе. Всички писания против вас с а от нелоялна конуренция. Най важно, много поевтини от подобни аналогии!!

7 + 0 - !
анонимен
Д-Р ТОШКОВ Е МНОГО ОПАСЕН. НИТО ПРАВИ БЕЗПЛАТНИ СИМПОЗИУМИ ЗА ЛЕКАРИТЕ В ЕЛИТНИ КУРОРТИ, НИТО ПОДАРЪЦИ ОТ ЛАПТОП НАГОРЕ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПООЩРЕНИЯ ЗАРАДИ 'ПРАВИЛНО' ПРЕПОРЪЧАНА ТЕРАПИЯ. КАК ДА МУ ВЯРВАТ ТОГАВА ГОРКИТЕ МЕДИЦИ?
top4o
Ако нормативно не са уредени нещата не само РИОКОЗ, но който и да е не може да повлияе. Похвално е, че поне някой се е сетил да постави проблема, защото това не частен случай. Дори да приемем, че на д-рТошков добавките са безвредни, няма гаранция, че друг някой няма да пусне на пазара опасни за здравето продукти от такова естество.
какво означава ' тествани в собствена лаборатория'. И аз мога да докажа, че като пиеш чай от лайка ще си излекуваш гърлото. хахаха, мдаммм, само дето не е много смешно. Но да му берат грижата конете с капаци, които си пият редовно хапчетата на доктора. Честно да ви кажа, жабки, омръзна ми от 'доктори' - д-р ливайн, д-р Тошков, д-р Куин. . .
wow
uffff baba mi si gi kupuva tiq bokluci i si misli, che se lekuva. Kolko mu e da metnesh edin pensioner s evtini lekarstva.
WALENTIN
А НА ВУТЕВА КОЙ И ПЛАЩА ЗА ТОВА ?????
А така! Най-сетне някой да каже истината за този шарлатанин! Даже, ако искате направете една анкета сред клиентите на някоя от столичните аптеки. Анкетирайте по-млади хора, да видим какво ще ви отговорят. Крайно време е да сложим край на тази подигравка със здравето заради манията на някакъв самозван лечител да печели от хорското нещастие! Обществена тайна е, че тези 'лекарства' са ефикасни. Но 120 броя за 6 лв. в очите на бедните пенсионери, звучат невероятно.
любопитен
Доктор ли е въобще т. нар. д-р Тошков? Ако наистина е завършил медицина, не би си позволил да 'произвежда' лекарства за всичко. Няма в света такъв медик, който да разбира от всичко, да лекува всичко. Милко Тошков е просто хитър и ловък човек, който си е платил за разрешителни и лицензи и използва несъвършенства в закона да забърква някакви илачи. Дано не пострадат хора. Но пък и те са големи и сами си поемат риска. Да са живи, защото здрави не е много сигурно.
делев,

дали е д-р, не е толкова важно. Важното е ефекта от терапията-и тя е с полож. ефект. Каква полза да отидеш при проф. есор-такса 50 лв мин. и ефект 0. Изпитал съм го на собстве гръб. Така, че не го очерняйте-типично за БГ стил!Горе главата д-р Тошков!!

8 + 0 - !
имам предвид 'не са ефикасни' разбира се
Siana Kraicheva,

az pak sam mnogo dvolna. imam razshireni veni i problemi s kojata. kojata mi se izchisti pri prodaljitelnoto le4enie i moga da si stoia na krakata bez problem

16 + 1 - !
Любопитко, има, т. е. имало е до преди 200 години. Ама тогава и смъртността е била 200 пъти по-висока :) Този Нострадамус на 21-ви век няа да е лошо да бъде поразследван от РИОКОЗ и да му се проверят билките. Да не се окаже само, че всички възможни препарати са с еднакъв състав, зашото имам такова подозрение.
бай Мамут
Не е особено трудно да се направи анализ на състава на тези хапчета. Всяка средно добра лаборатория може да го свърши. Изглежда, обаче, че има интерес да не се прави. Ако хапчетата на този хитрец лекуваха всички болести, за които пише, трябваше да е получил до сега 10 Нобелови награди. Оскотелият народ отново вярва на чудеса и не използва мозъка си по предназначение. Трагично!
борнео
Дайте му право на отговор на него и да се потърси РИОКОЗ. Защото в противен случай тази ТОП новина мирише на заплатени антирекламна ТОПлайна
Роуз,

Точно така!

0 + 0 - !
Фармацевт
И кво? Ние да си скъсаме дипломите и да станем билкари, а лекарите да си лекуват с илачите на Милко Тошков! Права е колежката от БФА. Много обичаме в България да си разменяме ролите, ама много! Това ни е в кръвта. Прави са и читателите, които отбелязват, че все още в света не се е родил такъв гений, който да лекува от а до я. Има строго определени дози, които спазваме при комбинирането на съставките във всички медикаменти. Не вярвам този господин да има понятие от тази материя. Не се доверявайте и не се подвеждайте! Не само от Тошков, а и от всякакви алтернативни медицини. Щом и Радован Караджич се е прикривал като 'народен лечител'. . . Представяте ли си да ви лекува Радован Караджич - един от най-глобалните убийци на 90-те. . .
Васил Василев
Във всички възможни дирекции, чиито телефони РИОКОЗ са оставили за връзка в София, не отговарят. Разбира се, за това г-н Тошков няма вина. Звъннах в Пловдив, в РИОКОЗ, от където любезна дама ме изпрати по дяволите, като чу за д-р Милко Тошков. Даде ми 3 телефона, два от които вече не съществуват. Както се досещате, не съм длъжен да изчаквам 3 месеца, за да си вдигнат телефоните! Пиарът на самия Милко Тошков отговори с думите, които коректно съм предал в горенаписания материала. Телефонният запис с маг. фармацевт Габриела Вутева е записан, като категорично тя не е получила нито една стотинка за 10-минутния диалог, който проведохме. Така както и ние не сме взели. Впрочем, уважаеми, днес се запознах с нея. Инак, първо това не е новина, тъй като е известен от години факт. В България обичаме да го наричаме по-често 'публична тайна'. Второ - топ новините се намират още в началото на сайта ни, сиреч горе на монитора ти. С уважение, Васил Василев!
аа
Ползвала съм Нерволаксин и Лаксит и винаги са действали безотказно. Какво има вътре не зная, но помагат . Дори много често изпращам Лаксит в чужбина за сестра ми. Чувала съм , че хигиената в цеховете на Д-р Тошкова била катастрофална. Може би контролните органи там трябва да действат.
Досадник
Той караше още през 2002 г. Лексус за най-малко 100 000 долара. Изводите - за ВАС!
Теменужка
Зеленчуците с нитрати! Храните с полуфабрикати! Европейците с 'диктати'. . . Лекарствата от 'тарикати!' Политиците 'Псевдо-демократи!' Социални пенсии и заплати! То. . . все народа си пати!!!:
Боби
А защо забравяте 'елексирите' от 1 до 100 на Хлебаров, а 'Златното чудо', а 'Шлимник Байкалски' и т. н. и т. н. Фармацевтите са наясно, но това не им пречи да ги предлагат в аптеките. И журналистите знаят, но това не им пречи да пълнят вестниците с реклами. Светът ще свърши, баламите-не!Бизнес. . .
д-р Дулитъл
Пиите ги много са полезни. . . за д-р Тошков! Балъците са като тревата, ти ги стрижеш те никнат отново. . .
pump it!
Не ми е ясно какво е искал да постигне авторът на текста Васил Василев. Но от обясненията му след публикацията се разбира, че е провел 10 минутен разговор с някаква аптекарка. Която пък му казала колко лоши са някои продукти, продавани в българските аптеки. Казвам някои, но се има предвид само тези, които не са забъркани в няколкото големи химически фабрики. Защото фабриките плащат комисионни, а цехчето на Тошков - не! В това е проблема на аптекарката. Е, накрая какво ни съветва авторът Васил Василев - да бесим ли Тошков? Или да не се месим в неща, които не разбираме. В неща които дори не сме направили опит да разберем. Защото 10 минутния телефонен разговор с някаква продавачка на лекарства, пасти за зъби и презервативи не е крачка в тази посока. Нали? Е - ще бесим ли?
Васил Василев
Г-н/г-жо/г-це, тъй като не сте си установили пола в името, което сте дали. Въпросната аптекарка, всъщност, е член на Българския фармацевтичен съюз. Ако не Ви е ясно какво съм искал да постигна с текста, то изчакайте до утре, когато ще прочетете мненията на доста професионални лекари, които със сигурност ще потвърдят и моето становище, че хранителните добавки са боклук! С уважение, Васил Василев
pump it!
Г-н Васил Василев, във факта, че въпросната аптекарка е член на Българския фармацевтичен съюз няма нищо необичайно. Естествено е да членува там, а не в съюза на млекопроизводителите, да речем? Необичайното е, че виждате в този факт нещо толкова значимо - та й предоставяте правото да съди и отсъжда. А тя просто е само една от няколкото хиляди аптекари, нищо по-вече. Впрочем, да бяхте попитал въпросната защо толкова се натискат да продават хранителни добавки, защо като един скочиха срещу закона, който предвиждаше те да се продават само в дрогерии и супермаркети? Разбира се, че ще прочета с интерес утрешната статия. Но съм сигурен, че не сте попитал тези лекари - дистрибутори, дилъри и представители на кои фармацевтични фирми или фармацевтични марки са. А това, уверявам Ви, е много важно! Впрочем, нямам никакво намерение да ви въвеждам в занаята. Накрая - аз някакси не успявам да си представя жълтия кантарион като хранителна добавка. Нито пък мечото грозде. Пък Вие успявате, съдейки
pump it!
. . . ки по анонса на утрешната Ви статия. Както и да е, ще ми бъде интересно да разбера защо човек не трябва да се лекува с билки. Защо е добре да се употребява ацетилсалицилова киселина, а жълта комунига - не. Нали това беше темата, когато тръгнахме да нищим билкотърговецът Тошков? Или греша?
МИ6
Поздравявам Ви, pump it!Много добре.
Славянин
Много добра позиция, pump it!
Васил Василев
Жълтият кантарион е лечебно растение, което допринася за подобряване тонуса на нервната система и сърцето. Д-р Тошков лекува страхова невроза, депресия, хипертонична болест на сърцето и вегетативна дистония и с помощта на Жълт кантарион. . . . Хипертин уни е билков продукт за повишено кръвно налягане. Съдейства за поддържане нормалния тонус на кръвоносната система и сърцето. Допринася за намаляване на повишеното кръвно налягане. Д-р Тошков лекува хипертония, исхимична болест на сърцето, сърцебиене и сърдечна невроза с помощта на Хипертин уни. Г. М. В. е билков продукт, подкрепящ нормалния нервен тонус на организма. Д-р Тошков лекува сърцебиене, сърдечна невроза, безсъние, депресия и повишена нервна възбудимост на организма с помощта и на Глог, Мента, Валериана.
Васил Василев
Добре де, всичките лекуват 'повишено кръвно налягане' или неврози. Каква е разликата тогава? Нали лекуват почти едно и също, а и не доумявам каква е връзката между страховата невроза и хипертонията? Едното е болест, при която трябва да се отиде на психиатър или на невролог, а другото си е за кардиолог. Ако греша, ме поправете. Не се връзват нещо тези работи. . .
pump it!
Василев, невролозите не лекуват неврози. Стоматолозите също. Защото не им е работа. Други са професионалните им свери. Връзката между страховата невроза и хипертонията е толкова голяма, че може да бъде дори пряка. Между хипертонията и страховата невроза - също. Така че - остави темата! Забрави я дори! Може би някога, след години, ще имаш капацитет пак да я подхванеш.
pump it, брех, че си специалист, сладур маммин. Обаче психиатрите лекуват неврози, нали :) А за връзката между невроза и хипертония не съм много убеден, че винаги съществува, т. е. , да кажем - често. Но наистина от коментара на Васил Василев не доумявам как може три лекарства да лекуват почти едни и същи болести. Кое да си избера, ако съм с високо кръвно налягане? На онче-бонче ли да играя или на ези-тура? А Василев много добре си е подхванал темата. Тези шарлатани, на които само подобни плиткоумни хорица вярват. . . да - защо не? Нека ги обесим. Другарски съд :) Шегичка, но поне наистина да се знае - 'това е хранителна добавка и НЕ ЛЕКУВА'. Лекарствата лекуват. А за люцерината в хапчетата - съгласен съм!
ahahahah, da, verno Karadjich bil lechitel, smyatayte toya Toshkov da e Osama Ben Laden! Vednaga otvaryam saita na FBI da vidya kakva e nagradata za informaciya kade se podvizava Osama! Ima izvestna prilika, hmmm. Moje da mine i za Saddam, ako naistina sa obesili negov dvoinik :D :D :D Aide, sladuri, otivam da zvanya na FBI, i da ne me prevarite! Ideyata si e moya! Toku-vij sam stanal milionerche ot d-r Milko Toshkov.
Fill
Вярна е статията. 1. Докторът разчита на това, че трудно може да се изследва колко от коя трева има в едно хапче. Там половината е лепило. А то води до слепване на червата. 2. Често чувалите с билки се доизсипват произволно за да се достигне нужното количество и състава става - оле-мале! Щедро предлаганите капки на лечителя са обикновена вода от чешмата. И тя трудно се доказва колко е активна. 3. Клинични изследвания разбира се няма. В никакви лаборатории. Време и пари няма да му стигнат на псевдо-доктора за клинични изследвания. И за какви лични лаборатории говори, във фермата в Септември ли? 4. Докато измамника Майкъл Капустин все пак имаше клинични изследвания на Респивакс-а, Милко Тошков няма. 5. Последователи на Милко Тошков са Херба Медика - още един д-р Тошков /действащ в Бургас/, Вита Херб и още много ангажирани със смилане на треви и формуването им с лепило. 6. Не е вярно, че горецитираните не плащат комисионни. Плащат яко, на аптеките за да предлагат препоръчително
PolZval
Абе що му вярвяте на този мошеник, вижте как се е докарал като руски проповедник. Той и в Америка се опита да продава, ама не става-а-а. . . Американецът на мошеници не вярва, той ги създава! Като искате билки, купете си в аптеката - написано е на всяка една за какво помага. И СИ НАПРАВЕТЕ ЕДНО ЧАЙЧЕ! ЗИМЕ - ТОПЛО, ЛЕТЕ - ХЛАДНИЧКО!!! ЩЕ ЖИВЕЕТЕ ДА СТО И НЕЩО. А ако искате лепило - разтворете 2 лъжички брашно с 1 лъжичка вода и ГРЕБЕТЕ! ДА ВИ Е СЛАДКО!
Ира
Ако д-р Тошков е бомба със закъснител, то със сигурност ви уверявам че няма да избухне. От опит го знам. Аз се ледувам при него и лечението ми върви перфектно. Направо се учудвам на всичко което пишете, защото знам, че не е истина. Направо распънахте на кръст д-р Тошков. И защо? Сигурно защото е истински лекар и то доста добър. Жалко губите много. ББ
Ира
да разбрах пъбликувате само негативни мнения защото моето изчезна ББ
kalipso
Vidiaxa , 4e edin normalen lekar ima uspex , i reshixa vednaga da go o4erniat. Ami to, tova si e nazionalna 4erta na balgarina , da zavijda!Ne se u4udvam. a kakva e garanziata , 4e vsi4ki ostanali xranitelni dobavki , koito sa na pazara , ne sa togava -menteta??Az imam dobro mnenie za tozi lekar, Milko Toshkov. polzvam ot tezi neshta , proizvedeni v negovite laboratorii i sam mnogo dovolen.
slava
toi e dobar targovec. predi 10-12 godini prodava6e sam po pazarite smes ot bilki.
Гошо
Не знам дали д-р Тошков е мошенник, но ирисовата диагностика е една уникално средство на диагностика и в съчетание с билки, лекуването е на 100%. До това, че като се смелят билките приличат на смляна 'люцерна', ако може някой да раздели изсъхналите треви по цвят, ще вземе 'нобелова награда'. Но ние в България сме свикнали да оплюваме всичко и всеки. По същия начин оплювахме и Петър Димков, един отличен лечител, Петър Дънов и да не изреждам още други хора които са помагали на хората
Слънчо,

Приятели, всеизвестно е, че лекарите не обичат ругаят народните лечители и билкарството, но това съвсем не значи, че препаратите на Доктор Тошков не лекуват! Билкарството е помагало от хилядолетия! Много от лекарствата в аптеките също са от билки!

6 + 0 - !
Abe, vie ludi li ste! Kakavto i bilkar da si, kolkoto i golyam homeopat da si, ne e vazmozhno da lekuvash vsichko. Ako ima takav chovek, to imenno toy tryabva da poluchi Nobelova nagrada, Gosho! No Toshkov ne e za takava, po-skoro si e za zatvora.
Владимир
Тука като гледам са се събрали се умни глави и дървени кратуни - и с каква жар само плюят по доктора да им завиди човек на ентусиазма! От цялата патардия едно нещо ми става пределно ясно: - Някой пита ли се всичките тея платени и солидарни плювачи дали са пробвали въпросните хапове, е аз ще ви кажа ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ НЕ Те знаят че са прави и това им е достатъчно, защо да пробват , колко по забавно е да си компетентен с гръмки слова и заучени фрази. Защо да си правят труда да проверяват информацията. Ето гн. Василев си има своето доказателство . . . . гжа. фармацефтката и тя си има своето доказателство за тези билкови хапчета нищо не пише в учебниците които така прилежно е назубкала и останалите плювачи си имат своето доказателство - горепосочените двама Компетенти и всички са щастливи, поне толкова колкото навремето е била щастлива католическата църква във вярата си че земята е плоска и е център на вселената. На чужд гръб и сто тояги са малко. А дано не им се налага да попаднат
Владимир
. . . под вещото лечение на фармацията която извлича химикалите за 'лекарствата' от всевъзможни гадости. Не е тайна че повечето лекарства са по-вредни отколкото полезни и по скъпи от тези билкови хачета но всеки си решава сам за себе си. Незнам дали билките на др. Тошков помагат , но определено знам че поне не вредят. Колкото до фармацевтичните биоотрови не може да се каже същото. Ако наистина бяха толкова лоши тук щеше да има негативни изказвания от недоволни клиенти а няма нито едно. Но за сметка на това има положителни отзиви на хора които са пробвали. Така че всеки разумен човек може да си прави и сам изводите. Със здраве . . .
Владимир
Всички хапчета на др. Тошков съдържат билки + ИНУЛИН той е матрицата на хапчето. И понеже тук се чуха какви ли не изказвания за лепила, люцерни, талк и подобни глупости прилагам следното: Инулин Той е част от клас полизахариди изградени от малки фраменти на сложно свързани фруктозни молекули. * Източник: цикория, артишок, чесън, лук, глухарче (млечка) и бяла ряпа, а напоследък се влага широко в диетични, диабетични и спортни храни * Как се включва в метаболитните процеси: при консумиране с калций и магнезий, подобрява тяхното смилане, храни бактериите в дебелото черво, подобрява усвояването на храната, с която е приет * Отношение спрямо инсулина: не влияе * Ползи при консумация: подходящ за заменяне на захарта без да внася калории в храната * Сладост: 25% от тази на захарта
случаен читател
И баба ми, и майка ми са ме лекували с чайчета, лапи и запарки от билки, но никога не са ми ги давали стрити на прах. Не знам дали е вярно, но бяхме чули, че оперирали жена от тумор, а се оказало, че в стомаха й има брикетче от таблетките на Тошков. И виц да е не е лошо да се замислим какво пием.
Момо
Похвално е за нашето общество тъпчещо се с всевъзможни боклуци с надпис храна че се е замислило какво пие, когато става въпрос за билки.
Лилия Иванова
Това е принципа на обикновените хора. Най-оптималния вариант е отхвърлянето. В статията пише, че докторът приема лабораторното тестване на продуктите. А дори и да са вредни, какво ли полезно има около нас и къде ли нещата в здравеопзването се проверяват стриктно и всичко върви тип-топ. Аз самата ги ползвам. Мои близки, познати. Имам наблюдения - те действат. Но далеч, не съм пристрастена. Всички живеем с идеята, че един ден ще умрем, не знам какво ни пречи да живеем поне малко без болежки. Хубава статия 'Може би има нещо, но ние не сме ги тествали'. Колко прекрасно и типично българско!
Jane
Чак сега прочетох статията. Не знам дали таблетките на д-р Тошков помагат. На мен не са ми помогнали. Преди няколко години пих от таблетките за отслабване две седмици и ми беше много лошо. След мен една колежка пи от същите и един ден се оказа в прединфарктно състояние - на 26 години. Добре, че линейката дойде бързо.
Хакер
Тялото не е компютър. Вкарваш точният софтуер и той тръгва. За да недебелее човек трябва да натрупа в организма си една камара боклуци и непотребни неща, които задръстват системата. Ако започнеш отслабване всичките тея боклуци навлизат първо в кръвта и чак след това се изхвърлят - получава се самоотравяне затова не трябва да се подхожда рязко а постепенно. Нормално е да има влошаване на състоянието - това само доказва че процедурата действа . Дали е галдуване диета или билки няма значение. Просто трябва да се мине през тази криза. Колкото до идеята че от билки можеш да си докараш инфаркт - това е по скоро научна фантастика. Те са в пъти по слаби от лекарствата, цигарите, кафето колата, черният чай.
pharmabg
Г-х Тошков да не обижда фармацевтите, защото те са тези които учат за билките повече и от медиците. Как си представяте , че билка пресована под налягане в едно хапче ще свари да се разпусне по пътя си в червата , че даже и да й се извлекат активните съставки , а още и да се резорбират в оная доза , която би имала лечебен ефект? Всеки фармацевт е учил за начините на извличане на активните съставки от лечебни растения , а те са инфузи, декокти и тинктури , Има си описани и системни ходове как и при какви условия стават извличанията за всяка билка поотделно и те са различни. Самите активни съставки са в минимални количества в единица тегло и нямат активно лечебно действие, а само придружаващо основното лечение. Иначе би трябвало да погълнем невероятно големи количества , за да постигнем лечебни дози. Подобен проблем с хранителна добавка скоро имаше с вносните китайски хапчета за отслабване и след сигнал в ИАЛ , бяха принудени да ги изследват , установиха завишени дози от необявена съставка
pharmabg
. . . и забраниха тази добавка. Добавките само се обявяват в РИОКОЗ , а не се регистрират и изследват в ИАЛ за състава им. Всеки , който употребява хр. добавка рискува и се доверява на сляпо.
pharmabg
Жалкото е, че до много малко от реалните потребители на хран. добавки ще достигне цялата полемика, още по-малък ще е броя на задалите си въпроси след изчитането и. Големият проблем пред съществуването на феномена 'хранителна добавка', че към него в България се предявява само едно изискване: Да се обяви пред съответрните власти, че се произвежда такова чудо и да се подаде т. нар. 'гаранция от производителя, че продукцията му е безвредна'. Това веднага би трябвало да буди съмнение, защото всяко подобно нещо, взето без препоръка от специалист, желателно лекар, си е жива вреда за пациента, най-малкото поради факта, че той губи време, приемайки няколко месеца ( минимум 3) билкова комбинация, а в това време болестния процес в организма му се развива и когато потърси лекар, изведнъж се оказва, че е късно. . . В практиката си съм обсъждала няколко пъти този аспект на хран. добавки със специалисти най-вече от областта на нефрологията и гинекологията, всеки от тях е бил на мнение, че хран. добавки
pharmabg
Радващ е факта, че голяма част от хран. добавки, идващи у нас от Европейските страни, вече притежават и сериозни клинични проучвания, и сертификати за GMP стандарти при производството им. Трябва да се има пред вид, че това естествено оскъпява продукта. Това е причина и за големите разлики в цените на различните хран. добавки. Втори много съществен момент е, че пациента гледа името на съставката, но не и нейното количество. Винаги ме е очудвало това, особено, когато съм съпоставяла отношението на хората към Омега-3 ненаситените киселини. Вярно е, че гледат да е по джоба им, но ми е било трудно да обясня например, че за да има ефект, трябва все пак да се достигне някаква минимална терапевтична доза, иначе просто няма смисъл да пиеш каквото и да било. Имам чувството, че голяма част от хората ежедневно се радват на плацебо ефект, твърдо вярвайки, че са по-добре , защото са взели 'хапчето' ( или прахчето, или каквато форма е забъркана в момента). При д-рТошков обаче нещата са бомбастични
pharmabg
. . бастични - на шишенцетос Ginko Biloba гордо са обявени 120 таблети . . по 500 мг (325 mg Ginko biloba и 125 мг Инулин). И препоръка да се пият 3 до 6 таблети дневно . . . При препоръчителна доза 120 мг, и смятана за максимална ( терапевтична, назначена от лекар доза) 240 мг, според указанията на д-р тошковите таблети, приемащите имат тройно оросяване на периферията и капацитет на мозъка поне като на втори Анщайн. Не е лошо от време на време пациентите да помислят и за това.
pharmabg
В практиката си съм обсъждала няколко пъти този аспект на хран. добавки със специалисти най-вече от областта на нефрологията и гинекологията, всеки от тях е бил на мнение, че хран. добавки имат своето място, но след като съответния потребител е прегледан, страданието му - уточнено като диагноза и етап на развитие, и терапията обсъдена комплексно -и като медикаменти и/или хран. добавки, и като времетраене на приема им и съответни контролни проследявания.
Христина
На 40г получих исхемичен инсулт. Шест год. пиех сутрин, обед и вечер по една шепа лекарства. Моя приятелка насила ме заведе при д-р Тошков. Когато ме попита от какво се оплаквам му отговорих:Не Ви вярвам , но ако Вие ми кажете какво ми е след като ми направите ирисова диагностика ще Ви повярвам и ще Ви слушам. Останах много очудена, когато той ми каза всичките заболявания. Назначи ми лечение, като в продължение на половин година вземах и синтетичните лекарства, които постепенно намалявах и най-накрая спрях. Сега съм на 60 год. Ходила съм само още 2 пъти при него. Тогава все още не правеше хапчетата, а с хомеопатичното лечение предписваше билките. Имам и алергия към някои лекарства и упойки. Много ми е трудно понякога , но само с постоянството при билките облекчавам нещата. Може би статията е антиреклама на конкурент , но на мен /която не му вярвах/ Д-р Тошков ми помогна. И до днес 14 год. по-късно аз спазвам неговите препоръки и след като се появиха на пазара ползвам неговите таблетки.
Д-р Иванов
Преди 15-20 години, когато твърдият алкохол се правеше по гаражите, един благодарен пациент ме попита 'Докторе, кажи ми какво уиски пиеш да ти направя един кашон от него?' Има аналогия с хранителните добавки на д-р Тошков. Разликата между двете е, че проблемът с алкохола-менте се реши, а този с добавките все още не.
др.ТОШКОВ
Уважаеми читатели Добре е като коментирате мен и моята работа да участвувам и аз. Вече 12 години аз се боря със злобата и зависта на хората-зная че борбата е загубена, но въпреки всичко, когато чуя такива изказвания като-измамник, шарлатанин, мошенник-направо побеснявам. Тези хора не познават нито мен , нито моята работа. Винаги се намира по един госодин Василев които трябва да напише нещо пикантно и той се хваща със д-р ТОШКОВ. Човекът не е компетентен и не става за журналист-статията е написано аматъорси вулгарно. Тук не виждам мненията на 870-те фармацефти които посетиха моята фабрика за да се запознаят счс работния процес, двата курса студенти от Медицинския унивеситет-които водят практиката си във фабрикатаЗа съжаление на недорожелателите при мен всичко е перфектно-чистота, хигиена, качество и организация. Нали не мислите че ТЮВ ЦЕРТ-германския концерн може да бъде излъган - от него имам ИССО 9001 И ИССО 22000. А иначе моите таблетки са страхотни-толкожа са добри, че аз ги смятам за лекарст
д-р ТОШКОВ
Съвсем отговорно заявябам че моята фабрика е по чиста и наредена от дома на господин ВАСИЛИВ. Много се гордея със моята работа и нищо не може да ме пречупи. Много съм благодарен на моите пациенти които ме подкрепят- за тях съм направил тези страхотни билкови таблетки. ЕЕ. . нали знаете ако бяха немски или френски плюене нямаше да има. Да. . имама една вина-аз съм роден за доктор и за да помогна на хората аз избрах билките-и пак ще ги избера-СЪЖАЛЯВАМ- и те лекуват
Софиянка
от много години пия -Климактерин на д-р Тошков, след като почуствах действието на времето върху женският ми организъм, сама взех решение за това, защото не исках да гълтам хормони. След известно време попитах личният си лекар, дали постъпвам правилно, като го пия и той ме увери, че щом се чувствам добре да продължавам, защото и той не ми препоръчва да взимам хормони. Така , че много моля , хайде тези дето си мислят , че много знаят, дори не са опитвали от билките на д-ра, да замълчат.
gerimar
След тези 'за' и 'против' не знам какво да мисля за доктора и неговото лечение. Направо се обърках. Бях преди време на преглед срещу 60 лв, което ми се видя доста скъпичко, а като си взех и въпросните хапчета, сумата набъбна около 100 лв. Но в името на здравето си, ги дадох. Вярвам на ирисовата диагностика и че лечението с билки е по-добро от химията, но ако хапчетата не съдържат билки, а някакви си примеси с талк - тогава. . . ? След време ще трябва да отида на консултативен преглед срещу 25 лв. Думата ми не е за парите, въпреки че те не са никак малко за мен, посочвам само фактите, а за ефекта от хапчетата. Съжалявам, че толкова късно попаднах на статията и комертарите около нея. Чудя се дали да продължа да пия въпросните таблетки или не! Обърках се и не знам какво да правя. Ако има някой, който е изпробвал наистина курса на лечение на д-р Тошков, нека ме посъветва как да постъпя.
пациент
Д-р Тошков , защо не си регистрирате таблетките като лекарство , а ги пускате като хранителна добавка , щом като самият Вие казвате : 'А иначе моите таблетки са страхотни-толкожа са добри, че аз ги смятам за лекар. . . ' -ство
Kiril Balkanski
Госпожо Вулева, нима вие смятате, че ако един човек се свари отвара от билкова смес по рецепта на Петър Димков, ще има далечни последици с вредно действие? Аз ще ви кажа – това е вопиюща некомпетентност. Това е все едно да кажете на хората – не яжте горски ягоди и дренки, не си правете билково вино от шипки, не гответе ястия от коприва, не пийте трапезни чайове от маточина, лайка, жълт кантарион, мента и т. н. , защото от тях ще получите отдалечени във времето вредни последици. Това противоречи на многовековния опит на народната медицина – та нали много векове хората са се лекували именно с билки. Просто, наистина, вашата некомпетентност и злонамереност в случая е шокираща. Вие неправомерно прехвърляте изискванията, предявявани към лекарствата върху хранителните добавки. Ако не знаете, аз ще ви просветя, че Министерството на здравеопазването има специална наредба с разрешителен списък на билогично-активните вещества, витаминните субстанции, минералите и билките, които могат да се влагат
Kiril Balkanski
в хранителни добавки. Защо това е така? Защото през десетилетията тези разрешени билки и субстанции са тествани стотици пъти и в САЩ, и в Европа, и в Русия, т. е по целия свят и по един еднозначен и строго научен път е доказана тяхната пълна безвредност при прилагането им в нормални дозировки. А що се отнася до медикаментите-химиотерапевтици - ако искате аз мога да ви изнеса цяла лекция и за тях и за техния откривател – великият немски учен Паул Ерлих. Химиотерапевтиците помогнаха на човечеството да се оттърве от страшни епидемии и болести. Обаче те имат и вредни страни. Затова и режима изработен от научната общност през десетилетията към тях е много строг. Понякога едно ново лекарство от този тип се тества 8-10 и дори 12 години, именно за да се проверят и отдалечените последствия от приложението им. Така че не смесвайте нещата , не създавайте хаос. Този хаос не е в полза на обикновените хора, а обслужва кастови и други интереси… На всичко отгоре той е лакмус и за едно пещерно мислен
Kiril Balkanski
мислене в част от чиновниците в здравеопазването ни. Те още не са излезли от бункерите си и не са разбрали, че вече живеем в 21 век. Така е защото днес по целия свят хранителните добавки наброяват около 50 000 наименования, а тези които са на билкова основа, т. е. са близки до състава на хранителните добавки на д-р Тошков, са поне десетина хиляди. Безспорно, академичната европейска медицина е една огромна система от знания, практики, лаборатории и апарати, която е ненадмината в диагностичните си и терапевтични възможности. Безспорно е , че ако един човек е болен от рак, той трябва да потърси помощ от онколози и да следва стриктно предписаната му лъчетерапия и химиолечение. Но също е безспорно, че ако към това животоспасяващо и неоменимо лечние съпътстващо се прибяват и подходящи хранителни добавки, лечението му ще има още по-добри резулати. А това е точно концепцията за комплексната терапия. Така че медикаментите и хранителните добавки не се изключват, а взаимно се допълват. Хранителни
Kiril Balkanski
Хранителните добавки подпомагат самооздравителните и самовъзстановителните механизми на организма. От 60 до 90 % от населението в развитите страни приемат хранителни добавки, като се е утвърдило мнението, че това е допринесло за увеличаването на средната продължителност на живота в тези държави. Безспорна е ползата от тяхната употреба. Те трябва обикновено да се приемат на курсове от по 1-2 до 3 месеца и в препоръчваните дозировки и схеми на прием – при това положение няма никаква опасност от някакви вредни последици. Що се отнася до д-р Тошков – той е един от пионерите на хранителните добавки в България. Неговите добавки са сравнително евтини и достъпни и са създадени грамотно. В този клас хранителни добавки, мисля, че не би могло да се направи нещо по-добре. Лично аз съм ползвал “Лакторея “ , “Невролаксин” и “Бронхостим” и съм с добри впечатления. Мои близки са ползвали други негови добавки и също са оставали доволни. Слуховете , че неговите добавки съдържат стрита люцерна или “конск
Kiril Balkanski
“конски зоб” или “лепило” или бог знае какво, явно са сплетни на завистници, които не са способни на нищо друго, освен да изцеждат змийска отрова от зъбите си и да сеят около себе си само храчки и пръски от слюнка.
Очевидец
Алоооо Г-н т. нар. 'Редактор' толкова ли бедно живееш, та не можа да заделиш 20 лева за бензин, да отидещ до фабриката на Д-р Тошков и да осъзнаеш, че за разликата от твоя мизерен и похабен живот, други хора си спукват задника от работа, за да изградят име, бизнес, реноме, уникален продукт и доволни клиенти. Посещавал съм фабриката на Д-р Тошков като студент преди около година и мога да ти кажа некомпетентно 'редакторче', че тази фабрика е олицетворение на това, което ние Българите наричаме 'На Запад'. Хигиената е повече от перфектна. . . по време на посещението бяхме длъжни да носим калцуни, престилки, маски за лице и мрежи на косата. Служителите във фабриката си сменяха калцуните всеки път щом преминаваха от помещение в помещение. Колкото до некомпетентните и злобни коментари за люцерната. . . помещението в което се съхраняват билките съдържа повече от 130 вида различни билки, който се съхраняват в специални 5-пластови чували и се зашиват след всяко отваряне. Сега се чудя дали има смисъл
Очевидец
Сега се чудя дали има смисъл въобще да коментирам възхищението си от постиженията на Д-р Тошков, защото злобата, с която хора като теб господин Василев пишат аматьорските си жълти статии, тази злоба и завист не подлежат на промяна. Такива хора като теб заслужават мизерния си живот, защото за тях постиженията и стремежите на другите хора са нещо недостижимо. Такива хора като теб цял живот ще се гърчат в мухлясалите си жилища, прегърбени пред компютъра и в очакване на някой заблуден рекламодател, който да им плати разходите за интернет и цигари.
Очевидец
Съветвам всеки, който има желание да се поинтересува и информира да потърси контакт с Д-р Тошков или някои от служителите му и да организира едно посещение на фабриката му. Тогава ще разберете защо по време на посещението ми в тази фабрика може би за пръв път се почувствах горд от това, че живея в България. На завистниците и злобарите. . . успех!!!
пациент
Всъщност тези таблетки са самите билки , а не техни отвари, нали? Това означава , че се гълтат без да е направен извлек и очакваме това да се случи в червата, ли? Интересно!
наском
явно докторът е трябвало да следва жетеринарна медицина. активните вещества в билките се извличат или с дестилация водна или спиртна или след като песедят в рани масла Докторът е решил че хората имат същата физиология като преживните . Ама той човекът е бизнесмен Платил е тук и там и санитерните власти са си затворили очите. Инак ако някой иска да консумите билките в суров вид бих му препоръчал да си избере една поляна високо в планината и да пасе, пасе , пасе. . . поне билките ще са по чисти. . .
Софиянка
е , простото си е просто-Наском????-вари го, печи го, а оно все рупа кромидовия лук???!!!! как може да си толкова прост, след всичко това което ти казва хора като този г-н Кирил Балкански, но това става само когато ти липсва сиво вещество, а на теб Наском????!!!, явно ти липсва. . . такова. . . .
Свидетел
Наском' е от тоя тип хора, които толкова се радват на това че са се научили да говорят , че не чувстват необходимост да мислят като говорят.
Kiril Balkanski
Явно е нужна информация, защото където няма информация се настаняват слуховете, дезинформацията и манипулациите. В интерес на истината, мога да кажа, че съм срещал не една и две американски, руски, китайски и индийски хранителни добавки, които съдържат само билки в в “суров”, нативен вид. Съществува мнение, че когато от една билка се извлича неин екстракт, не целият букет от биологично-активни вещества преминава в екстракта. Затова приемането на билки в “суров” вид, т. е. стрити на прах също си има свои плюсове. Запознат съм, впрочем, и с много елитни американски хранителни добавки. Това се великолепни продукти, но имат и един недостатък – че не са по джоба на обикновения българин. В края на краищата, нормално би било на пазара да има много хранителни добавки – от различни класове и на различни ценови равнища. Тогава всеки ще си избира това , което му харесва и което е по възможностите му. В този смесъл добавките на д-р Тошков си имат своето място.
пациент
Е, как тогава ще се извлече тоталния състав на билката от пресованата таблетка в човешкия организъм, щом като при техническото извличане на екстракта не е пълен букета от активните съставки и то при максимално оптимални условия на третиране? Даже и да се осъществи някакво извличане, то колко билчица има в еддна таблетчица и колко пък е активната съставчица там , че и да успее да се постигне онази концентрация в организма достатъчна за определен лечебен ефект? Предпочитам да ям пресни плодове и зеленчуци , билките като чайове, а не изсушени и пресовани в таблетки.
Свидетел
Как щели да се извлекът веществата от болката като е на хапче . . . . . ами много ясно как незнам само как сам не си се сетил . . . . както се извличат от всяко друго нещо попаднало в стомаха и червата Благодарение на смилателните ензими. Колкото до горното твърдение че билките в натурална форма не въздействали с веществата си а само под формата на чай и т. н и то е толкова вярно колкото оня американски филм /засягащ диетологията/в който се твърдеше че доматите били най полезни за консумиране пържени или под формата на кетчуп защото така разбиратели най добре отдавали на организма полезните си вещества. Въздействала ли е топлината някъде голяма част от полезните вещества се разграждат защото са органични - толкова е просто за проумяване. Всеки сам си решава на какво да вярва.
пациент
Дали човешкият организъм е способен да смила и извлича веществата от тревите като тревопасните животни , трябва да се докаже с проследяването на процеса и степента на усвояването им със специални методи на клинични анализи. Това не е въпрос на добра воля или 'просто проумяване'
гост,

пациент "Дали човешкият организъм е способен да смила и извлича веществата от тревите като тревопасните животни. . . . . . . . . . " Защо не зададете същия въпрос за месото, да не би да сме хищни животни та да извличами полезните вещества от него

0 + 0 - !
Свидетел
Научен факт е, че храносмилателният тракт на хората е пригоден за разстителна храна а не за месо. Човекът съшо както и тревопасните животни без проблем извлича биологично активните вещества от растителната маса - има една само разлика - човекът не може да смила целулозата / т. н фибри / която за него е полезна в несмляно състояние. Говорейки за билките - в червата под действието на ензимите се усвоява всичко необходимо без целулозата / научен факт / но както казах тя: 1. е полезна в несмляно състояние, 2. не се дължи на нея ефекта на билките. За горенаписаното има стотици хиляди научни публикации включително и в интернет / проверих личнo/ Затова предлагам преди следващият умник да започне с предположенията и догадките първо да погледне Google, най малкото за да не се излага тук и за да не подхранва коментарите по темата с глупости
Свидетел
Пациента е прав не е въпрос на 'просто проумяване' въпрос на ОСВЕДОМЕНОСТ е ! На някои хора обаче им е трудно да проумеят', че преди да тръгнеш да се изказваш трябва да се осведомиш' по темата, защото рискуваш да направиш тъпи коментари и смешни изводи.
пациент
ОК, а в коя от търсачките да открия научни факти за динамиката на усвояване и излъчване на активните съставки в определен артикул от въпросните добавки в човешкия организъм, което да оправдае смисъла на тяхната употреба точно в този вид и доза. Говорейки за билките , в тях активните вещества са в много малки количества/научен факт/ в единица материал. Може би в едно хапче е пресована една цяла полянка?
naskom
Уважаеми свидетел, от 20 години се занимавам със събиране, изкупуване, частична преработка и износ на билки. Познавам най-големите в бранша и у нас и в чужбина. То ако така беше както Вие го представяте или по-точно си го представяте гемнаските фирми които основно изкупуват българските билки нямаше да развият тава мощна прерабитвателна индустрия свързана с извличането на активните вещества от билките и 'Мадаус' вместо да предлага едно великолепно лекарство за подобряване функциите на черния дроб каквото е 'Легалон-ът' , щеше да препоръчва на пациентите да дъвчат бял трън. Той - белият трън съдържа и доста мазнини така че нямаше да има нужда да си мажат филията с масло. Докторът е платил и плаща със сигурност добри пари за да се допуснат боклуците които ни продават във мрежата. Да е жив и здрав както и онези дето са взели и още вземат. Не се опитвайте да защитавате незащитимото, а може би и на Вас ви се плаща????
naskom
До Софиянка, Госпожо, това че можете да пишете все още не Ви прави достатъчно интелигентна. От всичко което сте написала личи че сте една ТЪПА , АМА МНОГО ТЪПА КРАВА, таче че пасете си тревата и не се занимавйте с неща които не са Ви по умствените възможности. Вие сигурно сте от онези Софиянци дето в пшетък задръстват изходите на София за да си стинат по-бързо до родните места. Аман от такив като Вас . Зарди такива човек намразва родния си град и трудно диша. Щото сигурно и понамирисвате всеоще на селения
Свидетел
naskom Похвално е че от 20 години се занимаваш с билки. Срамно е обаче, че за 20 години не си научил нищо за продукта с който търгуваш. Ако съдим по коментара ти за 'Софиянка' ти си дълбоко предубеден , затворен в клетката на личните си предрасъдъци човек не изпитващ потребност да се осведомиш дори за това с което търгуваш от 20 години. Явно си самодоволен в собственото си невежество и не ти представлява проблем да лепиш етикето като 'ТЪПА АМА МНОГО ТЪПА КРАВА' Нали знаеш /ти знаеш всичко/ какво казва съвременната психология за хората обиждащи другите - Те са хора с ниско самочувствие, които обиждайки останалите търсят едо мнимо превъзходство подхранващо ниското им самочувствие. И за да не се объркаш пак с изводите, когато четеш това искам да ти съобщя, че между его и самочувствие ИМА РАЗЛИКА. Не се и съмнявам че егото ти е голямо за съжаление го бъркаш със самочувствие, А връзката е ОБРАТНОПРОПОРЦИОНАЛНА !
naskom
Какво знам и какво не знам е най-малко твоя работа уважаеми Свидетел. Не искам и да го доказвам. Най-малкото в този форум. Това, че си видял една две резачни машни и една таблетираща - купени на втора ръка от Европа още не означава , че така рекламираното 'предприятие' на възхвалявания от теб Д-р Тошщков създва качествен продукт. 'Лекарствените' препарати създавани в тази плевня по никакъв начин не биха и могли да мечтаят да се появят по рафтовете на която и да е уважаваща себе си аптека, ако нейният собственик на търсеше на всяка цена високата и лесна печалба. Това е друга бира. А це Софиянка е тъпа крава произтича от факта че рупа ли рупа трева без да се замисля какво още вкарва в организма си. И като опследно искам да те попитам ти видял ли си билкозаготвителен пункт, срещал ли си се с берачи на билки, видял ли си при какви условия се извърша първичната им преработка- сушене и балиране? Ако ги беше видял тези неща нямаше да си такъв горещ апологет на продуктите на д-р Тошков
Свидетел
Да виждал съм берачите на билки, видял съм и при какви условия се извърша първичната им преработка- сушене и балиране, виждал съм сушилни и скалдове за съхранение. И това не можа да ме откаже от употребата им така както ме отказа от консумацията на месо посещенията ми в кланници цехове за производство на колбаси кремвирши и подобни 'месни' продукти. Мога да уверя читателите че хигиената в билковата индустрия не е по лоша от хигиената при зърносъбирането, зърносъхранението и хлебопроизводството, а ние всеки ден слагаме хляб на масата си - включително и вие naskom. Затова не е справедливо да се хулиат билките когато хигиената в месопреработвателната индъстрия е такава , че наповечето читатели би им се догадило ако видят с очите си какво консумират. Зная какво ще си кажат сега някои хора - тоя е вегетарианец с други думи 'луд' в най добрият случай 'сбъркан' - само бих добавил как спрях месото. Аз съм човек който както повечето хора е мислел вегетарианците особняци и не проумявах как така н
Свидетел
. . . няци и не проумявах как така не ядат месо. Сега вече зная 'месото е гнусно' Именно след запознаването отблизо с месната индустрия ми се отщя да го ям. Хората консумират всевъзможни боклуци затова не е коректно да хулим малкото истински неща останали на нашата трапеза . . . . БИЛККИТЕ
Най-странното е, че някои хора не разбират колко полезни неща им се предлагат!!!
крисс
виште какво не се караите аз ще експериментирам този месец и ще споделя после с вас дали деистват или не защото от вашите коментари, човек не може да разбере ефикасни ли са или не хапчетата, дали са вредни съм убедена 100%, че не са все пак са билки единственото чисто нещо останало на планетата, а ние имаме много уникални билки които нямат аналог другаде. също така е полезно да употребявате билки от страната където сте родени, тогава има ефект, не от други държави. пак сме напред с едни гърди господ е българин подарил ни е изобилие от билки само трябва да ги ползване. А НЯКОИ ЧЕЛ ЛИ Е 'ГОЛЕМИЯТ ЗАГОВОР СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТБОТО??????????
гост
'Как си представяте , че билка пресована под налягане в едно хапче ще свари да се разпусне по пътя си в червата , че даже и да й се извлекат активните съставки , а още и да се резорбират в оная доза , която би имала лечебен ефект?' Ето това най-точно отразява какво представляват тези таблетки, а още повече че не става въпрос за една билка, а в някои препарати за 15-20. Напълно съм съгласна с пациентката, на която е помогнал д-р Тошков с билки. Едно е обаче лечение с отвари или запарки от билки, когато са приготвени по правилата, съвсем друго е плацебо-лечението с пресовани табл. , съдържащи 15-20 билки. Освен това имам лични впечатления, че са повече хората, при които няма ефект от употребата на тези препарати. Повечето от лекарите, с които контактувам са на същото мнение.
делев@абв.ком,

Безрезервно вярвам на д-р Тошков-лично пия неговите хапчета и помагат-да е жив и здрав!!!

0 + 0 - !
TAN
Velik e tozi forum zastoto ot nego prolichava edna ot nai-xarakternite ni cherti: ZLOBATA. Uz se komentiraxa produkti (bezlichni obekti), a pisaniata se prevarnaxa s nesto savsem drugo (lichni podmiatania). Moze bi ako ne beshe kiber tozi forum, sigurno niakoi stiaxa da se izbiat! Predpochitam da bada neutralen (do kolkoto tova e vazmozno): 1. Ako ima tolkova strax ot tezi presovani bilki, neka se izsledvat - povazmoznost izvan Balgaria za da ne se dopusne flashifikazia (kolko ni e poznato tova, a?) 2. Vsichki kompetentni, koito izrazixa mnenieto si neka naistina se obrazovat - za tova ima Internet (no ne obiknovenite tarsachki), a Internet-Online Biblioteki, koito davat dostap do seriozni publikazii v razlichni oblasti (medizina, farmazia, bilkolechenie, homeopatia. . . . )-verno dostapa do tiaz e platen, zatova i xorata koito mogat da gi polzvat sa oblagodetelstvani (ili po-obrazovani). 3. Kato za posledno bix kazal che v posledno vreme se zabelizva tendenzia kam oprostenoto-wellnes, ma
TAN
masazi, SPA, selski turizam, Yoga i auyrveda, koeto nosi mnogo parichna izgoda na tezi, koito ravivat takiva deinosti. A xorata davat ludi pari za da idat naprimer v luksozen hotel nasred orizovo pole v Bali! Zasto togava da otrechem nesto, koeto se pravi za NAS? Dori i baba Vanga beshe kazala, che bilkite na Bulgaria sa nasheto bogatstvo (otvorete niakoia ot knigite i prochetete neinite saveti)! Zatova, neka zagarbim tezi drebnavosti i ziveem kato bratia! NAMASTE~
TAN
Apropo: za da ima seriozno lekarsko mnenie po vaprosa dali bilkite pomagat ili vrediat, triabva da se napraviat neobxodimite izsledvania! Koeto ne e po silite (razbirai lipsa na sredstva i ZELANIE) na mnogo lekari, zatova i negativnostta v mnenieto im (po-lesno e da opluesh, otkolkoto da poxvallish:druga BG cherta!). S edna duma: mislia si che povecheto xora v Bg sa bolni ot ZLOBA, a lek za tova oste nema maneren!
TAN
Nedopustimo kak sebeuvazavaniat journalist g-n V. Vasilen ne e potarsil mnenieto na pone 3 iztochnika (pone taka sam chuval che se pravi, a ne sam journalist). V mnogo sluchai internet izdania (ot viskakav tip) sa gotovi da publikuvat kakavto i da e material, bez da ima obstoino razsledvane po vaprosa. Za men bi bilo predizvikatelstvo da publikuvam nesto podbno v renomirano spisanie (kadeto ima redaktori s medizinsko/farmazevtichno obrazovanie). Zatova i saveta mi kam xorata na peroto: ne pishete za nesto, za koeto samite vie ne ste podgotveni! Verno e-taka se praviat barzo pari, no ne i solidna kariera!
крис
От 16 г съм аз и цялото ми семейство пациенти на д-рТошков Имам две деца мислите ли рче ще поверя живота и здравето на децата си току-така Имам претенции за интелигентен човек който не само проверява но и експериминтира върху себе си Не е само цената на препаратитератова че са натурални билки Освен това лечението когато се налага е и с антибиотици и др Не мога да си обясня бясната сапротива кам него Използват се билкови лекарства но на англ швейцарски и др фирми А Ванга го е казала не аз че всеки народ се лекува със собствените си билки Малко хора знаят че препаратите се изнасят зад граница Така че който не опитва и не е постоянен не е закъсал достатъчно
Василев
'Тук не виждам мненията на 870-те фармацефти които . . . 'Г-н Тошков, когато научите как се пише думата 'фармацевт', тогава може и няка си да ви повярваме, че тези 870 души са били при вас. Впрочем много странно тази дума е изписана по същия начин именно от ваши фенове. А дали сте роден за доктор или не, не може лично вие да оценявате. Звучи доста надменно подобно твърдение, изречено от човек с явно желание за слава и характерна грандомания.
пациент
Аз се лекувам при д-р Тошков от 7 години и се чувствам прекрасно. Всичката помия дето изливате за неща, които не са ви ясни мисля че е излишна.
делев,

горе главата, докторе, аз съм твърдо зад васвсички инсинуации са от вашите хим. опоненти-за да вървят техните продукти , далеч поскъпи от вашите, и далеч по токсични-раз бира се че и те вършат работа!! за д-р Тошков говорим)

0 + 0 - !
1111
4uvstva6 se prekpesno zastoto si zdrav. na toia kato mu vidia mangalskata mutra mi e iasen
vasileva
V kraina smetka tezi hap4eta dobri li sa ili ne. Ako nqkoi gi e pil da kaje pone 4ovek da znae dali da gi pie. Ako ne pomagat iskam da znam dali vredqt.
Ангелов
Отровен от антибиотици, без резултат, реших да опитам и с тези таблетки. Естествено не мога да бъда напълно уверен, че ще помогнат, но в едно съм абсолютно убеден: Нас, българите ни гони страшна злоба, завист и агресия. Ние вместо да се подкрепяме и обединяваме като народ, позволяваме на нищожни комплексарчета да ни облъчват с тяхната ненавист към всичко, което е създадено с труд, лишения и нерви. Василев е един от тях. Нещастник!
nana
Аз лично пия тези хапчета вече 6 месеца и съм много доволна. когато бях на ирисодиагностиката той ми каза всичко което преди това ми бяха казали на ехографа. не ъсм казвала какво ми е той сам ми каза. Доволна съм от д-р тошков и който има възможност и му вярва да отиде. Билките не са скъпи, и на мен ми действат добре
надя
Пила съм доста от тях , със сигурост не са ми навредили, не смятам, че съдържат едно и също, а и имаше ефект положителен за нервната ми система-'невролаксин'
делев,

за д-р Тошков-

0 + 0 - !
MAIKATA
PILA SAM I SHTE PRODALJAVAM DA PIA BILKOVITE HAPCHETA, ZASHTOTO OSVEN, CHE POMAGAT-TE NE VREDIAT NA ORGANIZMA. A HIMICHNITE LEKARSTVA TI POMAGAT ZA EDNO, A TI UVREJDAT 101. KAK NIAMA DA IMA NEGATIVNI OTZIVI, KATO VSICHKI MAIKI LEKUVAT DECATA SI S BILKI I HOMEOPATIA. TAKA S GODINITE NIMA DA IMA HORA, KOITO DA KOPUVAT HIMIA I FARMACEVTICHNITE KOMPANII SHTE ZALIAZAT.
MAIKATA
ETO ZASHTO DOKTORITE I TEHNITE PRIATELI SHTE OPLUVAT DOKTORITE BILKARI I DOKTORITE HOMEOPATI. VIJDAT KAK PACIENTITE IM SE IZPLAZVAT PRED OCHITE. ZASHTOTO HORATA NAMIRAT SRASENIE V BILKITE I HOMEOPATIATA. AZ IMAH BRONHIALNA ASTMA, KOIATO S KLASICHESKA MEDICINA E NELECHIMA, NO HOMEOPATIATA SE SPRAVI OTLICHNO. DA SA JIVI I ZDRAVI DOKTORITE, KOITO LEKUVAT S BILKI I HOMEOPATIA.
ини
много се притеснявам незная какво да правя да пия или не от хапчетата на д-р ТОШКОВ имам нужда от лечение , но като чета какво пишат тръпки ме побиват незная на кое да вярвам.
Ангел Ангелов
д-р. Тошков да ли лекува СЕС -синдром на емоционалния срив?
Като лекар препоръчвам само 3-те а-та - аналгин, аспирин и алкохол :D Я стига сте се шашкали! За какво съм у4ил 10 години медицина + специализация! Да нося титлата 'доктор' заедно с този мошеник ли? Да лекуваш инфекциозни болести с треви и билки не само е наивно, но и опасно за тяхното задълбочаване. Ходете си на редовни прегледи и консултации с лекари поне 1-2 пъти годишно и си живейте здравословно. Има и много некадърници сред гилдията ни, но такава е реалността за съжаление.
Rumqna...,

Neznam vie za kakvo ste uchil 10 godini, no az ot kakto piq virunal ne sym pila antibiotici veche vtora godina. . . I ne mnogo a 80% ot gildiqta vi e nekadyrna za jalost. . .

1 + 0 - !
delew@abv.com,

Никакъв лекар не си -даже и ветер, не ставаш, щом говориш за аналгиг и др.

0 + 0 - !
DDDD
ABE XORA KAJETE, , SPODELETE VA6ITE PROBLEMI S KAKVI HAP4ETA STE GI LEKYVALI. . . PLS. . . VE4E HODIH YJ PRI MNOGO DOBRI LEKARI, KADARNI PROFESIONALISTI NO NIKOI NE MI POMOGNA . . . . TRQBVA VSEKI DA SI NAMERI PODHODQ6TIQ LEKAR. . . . A IMA MNOGO 6ARLATANI NO NE TOLKOVA PRO4YTI KATO D-R TO6KOV TAKA 4E BI TRQBVALO DA IMA NQKAKVA DARBA DA LEKYVA. . 6TE PRIBVAM. . I 6TE VIDQ. . .
димитрова
АЗ СЪМ ЕДНА ОТ ТЕЗИ КОЯТО ВЯРВА НА Д-Р ТОШКОВ. ПОЖЕЛАВАМ МУ МНОГО ЗДРАВЕ И ВСЕ ТАКА ДА ПОМАГА НА ХОРАТА. ОТ 1 ГОДИНА НЕ СЪМ ПОСЕЩАВАЛА ЛИЧНАТА СИ ЛЕКАРКА. ИСТИНАТА Е ЕДНА САМО ПРИ Д-Р ТОШКОВ.
Теди
Здравейте!Прочетох всичките ви коментари и не мога да повярвам на очите си, как е възможно да има такива злосторни хора, които да говорят и да твърдят за неща в които не са сигурни. Защо е тази злоба, недоверчивост и т. н?Защо искате да оплюете с простите си коментари един издигнал се вече доктор и който се слави с добро име и успешно лечение. Това говори много зле за българския народ. Ако поне малко познавахте д-р Тошков и сте използвали неговите билкови продукти мнението ви щеше да е различно от това, което твърдите в момента. Лично аз от доста време се лекувам с неговите билкови лекарства и твърдо бих казала, че не само са ми помогнали, а и се чувствам като че съм преродена. Дават ми сила, енергия и желание за живот, чувствам се прекрасно и никога не бих ги заменила с химичните, защото те оправят едно но вредят 101. Така, че престанете със завистта и бъдете по признателни към тези доктори, които наистина помагат на българския народ. За жалост много малко са вече тези лекари, които наистина искат да пом
Lynn
Av vi pisha ot US. Zhiveia tuk ot 10 godini i da vikazha i tuk e the same mafia. Az smiatam da si kupia ot tezi hapcheta za stomah na Toshkov. Moi poznat boleduva ot godini ot iazva, pi kakvi li ne antibiotitzi i se opravi samo ot Dr. toshkov. A, obiasnete mi tozi fenomen? nA MEN GOLEMITE AMERIKANSKI DOKTORI MI KAZAHA CHE NISHTO MI NIAMA!!! Laskavi kliniki i pregleda struva $400. Kato si doidoh v BG prez 2005 edna gastro doktorka me vidia v miserva klinika i vednaga sled niakolko testa mi kaza kade me boli i zashto me boli. I mi kaza che imam iazva na dvanadesetoprasnika. No antibiotitzite pomognaha samo za kratko. Otivam pri nashte amerikatzi - pak nishto mi niamalo, da ama az imam bolki, kiselini i drugi. . . Ne znaia kolko sa vredni no nikoi niama garantzia sreshtu lekarstva dazhe i da sa odobreni. believe me bilkite ne sa po-vredni ot niakoi amerikanski lekarstva i produkti odobreni ot zhelia sviat i ot vseki doktor. Izvestnite Bosch & lomb raztvori mi dokaraha dve ochni operatzii
Lynn
I oshte neshto koeto mi pravi vpechatlenie. Tezi ot vas koito ne sa se lekuvali ne mozhete da dadete nikakvo mnenie. Mozhe da ne ste saglasni, no ako ne ste postradali ili da poznavate niako deto e postradal ot tozi Toshkov ne mozhete da kazhete che bilkite mu ne pomagat. Izglezhda mnogo naivo i glupavo.
bagtishani
За билковите таблетки на д-р Тошков не знам, но мога да кажа съсъ СИГУРНОСТ, че едно хапче - подобни на тези, които коментирате, със сигурност има ефект при бъбречно възпаление. Струва 1, 45 /някъде там/ и е изключително ефикасно! И то си има вкуса и вида на смляна тревичка, но подобрението е видимо!!!Ефектът при цицтит се чувства след половин час. Вярвам на билковите смеси! Цената е Изключително приемлива и никой не тинатрапва този вид лечение, както алчните докторя със съмнителни и неправомерноскъпи химически лекарства.
moni
Iskam da vi kaja, 4e sobstvenory4no proverih dali hap4etata na doktor Toshkov se raztvarqt, i moga da razo4arovam tezi koito kazvat 4e se polu4avali 4revni zadrystvaniq ot tqh. . . . 6tom se raztvarqt samo vyv voda kato leko gi raztrivam mejdu rycete si, zna4i v stomaha i 4ervata kydeto e pylno s enzimi stava mn po byrzo. . . a i osven tova za lubitelite na tezata "vsi4ko e ot lucerna", dori s prosto oko se vijda 4e ima razli4ni bilki vytre, cveta ne e sy6tiq na vsi4ki hap4eta, a tva 4e cvetovete sa sravnitelno blizki. . . vie kakvo iskate izsu6ena treva da byde lilava ili rozova na 4erveni to4ki. . . lekuvam se s negovi lekarstva ot mesec i polovina i ima vidimo podobrenie.
Рангелова
Прочетеният по-горе коментар не е верен, аз лично от години ползвам таблетките на Д-р Тошков и ми помагат особенно гастринорм и алфа2 ползвам ги от години и се чувствам добре. Ползвам и други таблетки и мисля, че горния коментар е само от злоба.
у
Лъчезар
Ако билките и народната медицина, които се практикуват от хилядолетия бяха толкова ефикасни, нямаше да има нужда от съвременната медицина. Тя просто не би възникнала. Всички тези глупости като лазерни операции на окото, сърдечна и мозъчна хирургия с компютри, щяха да са напълно излишни. Излизаш на поляната, сдъвкваш няколко билки и продължаваш да си пасеш овцете. Подобни лекарства, след като са хранителна добавка, трябва да се продават в магазините за хранителни стоки. Зехтинът също е хранителна добавка но не си го купувам от аптеката. Организмът е сложна система от системи, чиито взаимодействия тепърва ще бъдат откривани. Да обявяваш билките за панацея е все едно да вярваш, че е достатъчно да знаеш азбуката за да напишеш "Война и мир". Фармацията е наука - билкарството аматьорска практика, макар и безвредна. Авторът е прав - ако лекуваш с едно нещо всичко, значи не лекуваш нищо. А тези, които са се почувствали по-добре от билките с какво сравниха състоянието си. Възможно е б
Лъчезар
Възможно е било да се почувстват по-добре и без билките или след приема на друг по-удачен медикамент. Организмът е самовъзстановяваща се система със затихващи функции и предизвестен край. Колкото и да ни е тъжно. Понятията полезно и вредно са плод на сектантски мозъци, които забравят древната максима, че "дозата прави отровата. Един лекар, приятел на баща ми, който си пийваше и пушеше здраво, обичаше да казва: "най-вреден е животът, защото от него се умира". Почина на 82. Баща ми, пълен въздържател, го надживя само с три години.
Маргарита
Другия вариант е да забраним и пчелния мед, плодовете и зеленчуците, които ни дава земята. И може би да приемаме елементите от Менделеевата таблица!
Маргарита
Мисля да опитам. Билките имат своето място, като придружаваща терапия. И са използвани векове от човека. Техните естествени съставки сега синтезираме по химичен път. Те не отричат съвременната медицина, но могат я подпомагат.
ВЕЛИЧКА
ВТОРИ ПЪТ ПИША КОМЕНТАР, НО НЕ ИЗЛИЗА. ЗАЩО?
geri
Колко злобни сме ние българите, колкото по злобеем толкова по-щастливи се чувстваме!Защо такова оплюване на едни билкови таблетки?А те с нищо не са по-лоши от вносните, по-евтини са. Не са панацея наистина, но някои състави действително са много сполучливи и ДЕЙСТВАТ
ves
аз пробвах от прочутите хапчета на прочутия тошков и щях да колабирам Ей как пък така всичките без странични ефекти и не можели да навредят-ми ако имам алергия примерно към някоя от съставките и не ми понесат!? Да бе да Могат и още как Не се доверявайте на такива боклуци уж билкови Само си дадох парите
Анонимен
хахаха смешници защо изтрихте мнението ми бе?Май оставяте само негативните коментари???
Rumqna...,

:D Zashtoto za tova im plashtat!

0 + 0 - !
Мая
Защо изтрихте и моя коментар.
яница
стига бе хора такива добри отзиви прочетох в един форум за коприжата му и още някакви таблетки името не помня и дори мислех да си ги копувам , наистина цените варират между 6-8 и по принцип е съмнително да лекуват всичко но. .
Аз
Някой от плювачите изследвал ли е продуктите на Тошков. Убеден съм, че не. Просто се намираме в България и конкурента трябва да се смачка.
hell
как не ве е срам да пишете без доказателства общи приказки и то фармацефт, яжно сте от гилдията на комерсиалните типове. защо не питате как още не са взети мерки срещу безхаберието на доктори и фармацевти които гледат да смъкнат по 9 кожи от гърбъ на хората без да се интересуват от хуманнноста и човещината която трябва да притежава всеки медицински работник. колко сгрешени диагнози водещи до катастрофални последствия има от уж доказани медици и колко далавери с лекарства с неизвестен произход и лошо качество вредно за пациентите се разкриха. ЕТО ТАКИВА ХОРА СА ЗА ТЕЖКИ ПРИСЪДИ ЗАЩОТО СА СЕ САМОЗАБРАВИЛИ. ИГРАЯТ СИ С ЧОВЕШКИТЕ СЪДБИ ПО НАЙ-АРОГАНТЕН НАЧИН. ДР ТОШКОВ НЕ Е ВИНОВЕН С ТОВА КОЕТО ПРАВИ А Е"ВИНОВЕН" ЧЕ НАРУШАВА "ПРАВИЛАТА" НА БЯЛАТА МАФИЯ от която сте и вие Г. Вутева!!!
Мими
От години използвам САМО билковите таблетки на доктор Тошков и съм благодарна на ентусиазма му да бъде новатор в България! Изключително съм доволна и изключително съм убедена в полезното действие на таблетките му. С неговите таблетки си излекувах гастрит, чернодробни проблеми, световъртеж и малък миомен възел. В момента вземам коприва и церебростим и се чувствам перфектно без умората и замаяността която чувствах непрекъснато. Сега да ви кажа истината за хората които го плюят. Традиционните медици сключват договори с фармацефтичните компании да пласират продуктите им т. е да ги изписват на рецепти на нас опитните мишки , без да им мига окото дали хаповете са със много странични ефекти. От подобни хуманни медици си докарах токсичен хепатит, от който се лекувах с билките на Тошков предимно. Та тези мили медици за това че пласират продукцията на световните фармацефтични компании, ползват редовно пътувания по света за сметка на същите тези компании по повод разни симпозиуми. Това е самата ис
Мими
Това е самата истина и чакайте да подкрепят нетрадиционната медицина. Другото което съм чувала е , че западна Европа отпреди 20 години се е ориентирала точно към нетрадиционната медицина и я предпочита пред голямата химия. Тук в България за всяко едно безсъние ти изписват ривотрил и прочие "чудодейни" лекове , а после жертвата се чуди как да се измъкне от омагьосания кръг на пристрастяването. Нашите лекари нямат търпение да лекуват пациента , като го наставляват как да промени живота си , за да пребори безсънието или да му предложат като за начало билково лечение , а карат набързо през просото с отровата. Тях тази работа не ги интересува, важното е да са лоялни към компанията , която ги разхожда по света. Потвърждение на думите ми , е факта, че даден лекар изписва само на една фирма продуктите , при положение , че има български еквивалент доста по-евтин. Нетрадиционната медицина лекува причината, а не симптомите като хуманната. Горещо ви препоръчвам билковите продукти на докто
Мими
Горещо ви препоръчвам билковите продукти на доктор Тошков като ви гарантирам че съм от провинцията и не го познавам за да му правя реклама, дори не съм ходила на ирисдиагностика при него , а много ми се иска да го посетя. Таблетките му ги опитах, защото бях отчаяна от традиционната медицина.
siа
всичко е мн гадно на кого да вярвам
ДАНИ
ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА СЕ ДОВЕРЯВАМ НА БИЛКОВИТЕ НА ТОШКОВ ЗАЩОТО ВИНАГИ СА ДЕЙСТВАЛИ НЕ ЗНАМ КАКВО СЪДЪРЖАТ. ТОВА ЧЕ ЛЕКАРИТЕ И ФАРМАЦЕФТИТЕ НЕ ВЯРВАТ В БИЛКОЛЕЧЕНИЕТО НЕ ЗНАЧИ ЧЕ НЕ Е ЕФИКАСНО. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ГИ ПРОДЪЛЖИТЕЛНО И НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАТЕ
ЗЛАТКА
МНОГО СЪМ ДОВОЛНА ОТ ЛЕЧЕНИЕТО НА ПРОДУКТИТЕ НА ДР ТОШКОВ. МИСЛЯ, ЧЕ ВСИЧКО КОЕТО ЧЕТА Е ПЛАТЕНА АНТИРЕКЛАМА.
Анинимен
Бях написал коментар преди време точно какво ми беше, но изглжда на автора му е наредено да го изтрие. както и да е аз виу препоръчвам таблетките му иначе вярвайте на корумпираните боклуиц в бели престилки оставящи деца да умнират ако няма кой да и плати!Всеки си преценява сам!
Петър Николов
Преди 10 години, всяка късна есен и ранна пралет, ме хващаше обикновена хрема. С какво ли не се лекувах, то капки за нос, то хапчета и прахчета за настинка, колкото искаш на "много добри" цени! Стигна се до там, че една есен като ме хвана хремата, ме държа 45 дни, като ми се запушиха и евстахиевите тръби, бях започнал и да недочувам. . . :( Ходих и на частна поликлика, там ми казаха, че с ушите просто всичко е наред и да се лекувам с капки "Олинт" и . . . дъвка, за отпушване на ушите. Взе ми за прегледа сегашни пари 15 лв. Е, реших, че по-лошо няма да стане и взех БРОНХОСТИМ на Милко Тошков! Какво да ви кажа, забравих какво е настинка, забравих какво е грип! И когато не съм настинал, пак ги взимам профилактично по 1-2 таблетки, лете и зиме. Та бомбата е не Милко Тошковите хапчета, а прехвалените боклуци на раздути от фирмаджийчетата-фармацевти цени! А, че българина е завистлив и продажен, това е ясно още от 1944 година насам. :(
Ваня Колева
Аз също не познавам Др Тошков, но му вярвам, защото тук в Америка, хората са толкова болни и . . . дебели от изкуствената храна, че търсят изход къде ли не и в какво ли не. И билките са едно от нещата, на които вярват и Слава Богу има откъде да се закупят. Радост за моето око е да намеря Мечо грозде или Пелин, изучих всичките билки и на английски. В двора ми има живовляк, малко по надолу има змийско мляко, имам репей, синя жлъчка, еньовче, глухарче, и аз не съм ги садила, а както в България, натурално. Иначе си садя сама по домашните билки. Мента например. Та, ако авторът на тази статия, ми обясни, как и от какво правят лекарствата, а дали да не питам за ВАКСИНИТЕ????? и тя е много права, май нямаме нужда от фармацевти, та те са само дистрибутори на Фамацевтичната промишленост. Не отричам, че лекарите и изкуствените лекарства при спешни случаи са необходими, но да се отричат билките, си е чисто самоубийство.
Ваня Колева
http://gaia-health. com/articles301/000315-bulgarian. shtml Това е подписка в защита да ползваме билките, всеки ден от цяла Европа се подписват най-малко 1000 човека. Подпишете се и вие. . . http://www. gopetition. com/petition/39757/sign. html
Вуте
А, ма, Габи, а ма щерко!Ега ти майкята еба, та пишеш щуротий!Я мислех, оти дека като те пратим да се изучиш за докторица че станеш човек, а ти се изколцати. Ама, майкя ти е виновна. Додека беше манечка ти свари тонове треволяци и нема еднаж да се разболееш. Другите деца най-редовно кашляа и пръдаа от настинки и други грипове, а ти се ядосваше че требе секи ден да одиш на училище. Сега наокваш човеко, оти дека продава зеленища. На кого са напраили лошо треволяците, ма, кукундрело, ако освем не са отровни. Ама, кой е будала да продава отровни треви и кой е по-будала да ги пие?Я си мислим, оти дека си земала нечесни пари, та да пишеш така. Само да смееш да се прибереш дома - че ти сдерем газо от бой!
LILIQ
KOMENTAR KUM TOZI KOMENTAR>>>( Досадник Сряда, 23 Юли 2008, 20:40:49Той караше още през 2002 г. Лексус за най-малко 100 000 долара. Изводите - за ВАС!) TO OSTANA I NQKOI PLOCHKADJIQ DA KARA TAKAVA KOLA> SHTE KARA CHOVEKA I FERARI KATO E UCHIL I RABOTI SHTO DA NE KARA
LILIQ
Ne moga da povqrvam kakuv negativizum se izsipva po teq forumi. Moje bi pove4etoot pi6e6tite rabotqt za nqkoq famacevti4na kompaniq ili lekari na koito dr Toshkov ne razdava Laptopi(tova 6te go razberat farmacevti4nite rabotnici) Predi 8 meseca povru6tah i se gur4ih ot bolki v stomaha samo i edinstveno blagodarenie na bilkite na dr toshkov se opravih . Napravih i malko akupunkturni seansi no opredelno ot bilkite ima neveroqten efekt . Taka 4e ne si habete dumite da pi6ete gluposti . Imaite uvajenie kum truda na dr Toshkov i kum negovite bilki! Pozznavam i mnogo drugi kato mene koito gi piqt i sa dovolni.
Веселин Георгиев
Къде ми е коментара???
тази
аз използвам неговите билкови таблетки и съм доволна, вярно, че станаха доста скъпи напоследък. Но явно някой плаща за анти реклама да е жив и здрав:)
В. Георгиев-Плевен
Много се дразня от неграмотността и злобата на хората оплюващи Д-р Тошков. Лечението с химичните отрови-наречени "лекарства" е бомба със закъснител, защото лекувайки някакво заболяване увреждаш най-важните органи на тялото-просто прочетете внимателно упътването им! Преди 21 г. получих тежка бъбречна криза. Лекуваха ме с Бусколизин и Ношпа. След 2-3 часа непоносимите болки се връщаха. Щях да си сложа край на живота. Излекува ме рецептата на Професор Ламбрев. Още на петия ден изхвърлих всички пясъци и камъни от бъбреците си-калциев оксалат. По-късно започнах да използвам УРОФИТ на Д-р Тошков от които останах изключително доволен-защото вече нямам болки в бъбреците!Прекланям се пред хора като тях!
АХА
Какво значи "професионален лекар"? Някой да ми обясни какво е това животно. "Професионалните лекари" са се превърнали в дистрибутори на фармацевтичната индустрия, така че нормално е да се опитват да направят всичко възможно хората да нямат достъп до алтернативи за лечение. И, дали "професионалните лекари" разбират нещо от билколечение, защото и това трябва да се изучи преди да се практикува. И най-вече трябва да се замислим дали фармацевтичната индустрия има полза да лекува хората в истинският смисъл на думата. Защото на мен ми се струва, че за тази индустрия не е добре да сме здрави, не е добре да сме мъртви, най-добре е да сме хронично болни, иначе как ще си продава химикалите. Дали Д-р Тошков е съвестен лечител или не е един въпрос, а съвсем друг е това кое е по-добро - антибиотик или някой друг, потискащ само симптомите химикал или билки, които, няма как да се отрече, имат изцелителен ефект.
Диана Алескиева
много сам доволна от продуктите на д-р Тошков вземах ги и се излекувах влагодаря
ВЕРМАР
"Именно затова, ние от Българския фармацевтичен съюз ще настояваме да извършваме някакъв контрол над т. нар. добавки. Защото по този начин, с това поведение на РИОКОЗ, професията фармацевт се обезсмизля напълно" Като оставим настрана въпроса за правописните грешки, от цитата правя заключение, че химическите фармацевтични продукти са създадени /освен за печалба/ и за да се осмисли съществуването на професията фармацевт, а не за да лекуват! Напълно оправдават производството им , целта е постигната - има фармацевти и те печелят. А пациентите трябва да купуват, не е задължително да оздравяват, даже напротив.
Грънчарова
Има прекрасни билкови препарати и в други страни от ЕС. Ползвала съм Цистофемин на д-р Тошков и за един месец ми разкара киста на яйчника, която преди се опитваха с хормони да излекуват. Моя близка /химик, шеф на еко лабораторията на КЦМ/ е ходила във фабриката на д-р Тошков и ми каза, че е безупречно чисто и точно, като в космически кораб на бъдащато. На мен това ми е достатъчно. Освен това фабриката има европейски лиценз. Не знам оплюващите на какво базират клеветите си - на завистта си или на поръчковата си дейност?
фармацевт
Няма ли да я приключите тази тема най-накрая, всички разбрахме продуктите на д-р Тошков са най-добрите. Никой не спори, така че спокойно.
А
"ЖИВОТА Е ЗАПОЧНАЛ С БИЛКИ И С БИЛКИ ЩЕ СВЪРШИ. "
haha
Горните 10тина негативни мнения са написани от един човек. всички са с една дата през няколко минути. Пак някой комплексар се е хванал да пише статии.
snoop
neznam ama samite xap4eta na to6kov imat niakav lepkav element, , i 4ovek da se 4ydi na koi da viarva, , , as gi piq 2 sedmici i nikav rezultat , , 6te is4akam o6te malko , , no ne6to me samniavat dosta, , , vseki govori pres glavata si i , , nemoje6 da viarva6 na nikoi uujss, ,
Михаил Георгиев
Само един некомпетентен "журналист" може да си позволи да пусне подобна статия. С хапчетата на д-р Милко Тошков Лекувал излекувах страховата си невроза. А преди да опитам с неговите хапчета невероятните ни традиционни лекари ми предписаха анти-депресанти. Не пожелавам на никой да пие анти-депресанти. Благодаря на д-р Тошков!
Сиси,

Аз също съм пила предписани ми от невролог антидепресанти за 1 седмица. Помогнаха ми но страничния ефект беше надебеляване и апетит които ми остана и 1 година след приема на лкерствата още немога да нормализирам теглото си. Една позната ми препоръча невролкасин на доктор Тошков освен че се е справила с депресивните си састояни в трудни моменти на живота и не е качила нито 1 килограм и твърди че ефект има. Аз смятам да го пробвам.

3 + 0 - !
Ves
Absolutno ne sam saglasna s tazi statia, az redovno se lekuvam s bilkovite tabletki na d-r Toshkov i se radvam, che sastestvuvat balgarski bilki na pazara i chovek moje da izbegne priema na antibiotici! I fakta, che ne varviat reklami, no se tarsiat produktite mu, govori sam za sebe si dostatachno!!!Pojelavam na d-r Toshkov zdrave i da pomaga na horata, zastoto dori i finansovo e mnogo izgodno - 8 lv. za opakovka, koiato e za 2 meseca!!!!Oste po-vajno e, che tova sa striti bilki i koito ne viarva, neka gi raztvori vav voda i sam ste se uveri!!!!
Anti-hater
Първо - нормално е фармацевт продаващ лекарства за стотици левове, да е против "цяр за лев", който е по-достъпен. . . Второ - човекът не се опитва да лекува всичко от главоболие до СПИН, просто всеки разумен човек ще се сети, че в тези билки активните вещества не са едностранно действащи, естествено, че жълтият кантарион, например, може да лекува много заболявания! Колкото до лепилата, ИНУЛИН СЕ КАЗВА БЕ ХОРА! Лепилото си го шмъркайте, ако искате. . . Треви, ала бала, това, че вие не ги харесвате не означава, че трябва да ги оплювате, неграмотни тъпанари такива! Хапчетата на Д-р Тошков ми помагат, а и преди съм се лекувала с билки И ПАК СА МИ ПОМАГАЛИ!!! И да питам аз сега- защо като са толкова велики ДИПЛОМИРАНИТЕ ЛЕКАРИ И ФАРМАЦЕВТИ не можаха да ми кажат какъв ми е здравословния проблем, а билковите хапчета ме излекуваха?!?!?!?! Приятно завиждане!
Rumqna...,

Evala. . .

0 + 0 - !
ebasi
abe 6to imam 4e otgovorite si gi e pisal doktor TO6KOV tyk, , i vsi4ki xvalenia i prelesti za bilkite me samniava 4e sa pisani ot samia nego ili ot negovi priateli i rodnini , , xaxaxa, , neznam moje i da gre6a , ama 4ovek moje i da se zamisli , , normalno e
Павел
От десетина години пия често хапчетата на д-р Тошков- изпил съм хиляди от тях и мога със сигурност да потвърдя, че те ПОМАГАТ! Разбира се , че има хронични заболявания, които не могат да бъдат излекувани, но лекарствата на д-р Тошков доста облекчават и помагат за тях! И още нещо, което искам да добавя, че те са сравнително евтини за отънелия български джоб. Моите уважения на д-р Тошков с пожелания за здраве и дълголетие и да си пази нишата в бълг. фитотерапевтичен пазар. А относно китайския министър, който бил "осъден на смърт" - това са пълни измишльотини - ГЛУПОСТИ!!!
OT men
Аз съм пила от билковите таблетки и мога да ви кажа че определено не е вярно това че във всяко шише има едно и също аз понеже немога да ги гъптам цели и ги дъвча преди да ги глътна определено имат разли1ен вкус. И незнам може и да е на психична основа но при мен имаше ефект от таблетките гастринорм за стомах и от невролаксин. Лактореята пък е бели хапчета пробиотик с живата бактерия лактобациликус и имат вкус на кисело мляко. На 21 години съм не съм стара баба но усетих ефект от таблетките.
Toni,

Pila sam hemoroidin- pomogna mi. Pila sam glog menta i valeriana-pak mi pomogna. Sega mislq da piq gastrinorm ultra, nadqvam se pak da mi pomogne!!!Az vqrvam v le4ebniq efekt na tabletkite na d-r Toshkov. BLAGODARQ MU OT SARCE!!!

1 + 0 - !
Toni,

Pila sam hemoroidin- pomogna mi. Pila sam glog menta i valeriana-pak mi pomogna. Sega mislq da piq gastrinorm ultra, nadqvam se pak da mi pomogne!!!Az vqrvam v le4ebniq efekt na tabletkite na d-r Toshkov. BLAGODARQ MU OT SARCE!!!

0 + 0 - !
Николай Пенчев
Глупости . . . плямпате си без да имате понятие . . . и доказателства . . .
Rumqna...
Vie ludi li ste?Bilkite bili vredni, vsichki hapcheta bili ednakvi, vsichko bilo smlqna liucerna, higienata bila katastrofalna. . . alooo chuvate li se kakvo govorite?Kato neznaete za kakvo stava vypros nedeite mnogo da prikazvate. . . po-golqmi gluposti i izmishliotini ne sym chuvala!!!I za vashe svedenie fabrikata sveti ot chistota, sydyrjanieto na hapchetata e apsoliutno dostoverno s tova na etiketa, a i laboratoriq ima vyv "fermata". A shto se otnasq do efekta, ako se priemat prodyljitelno vreme ima na 100%. Samo ne razbiram kak moje da govorite za horata takiva gluposti bez dori da ste vidqli za kakvo stava vypros?Ei choveshkata zloba e golqma bolest!. . .
агримония,

много са добри хапчетата на Тошков пия ги всеки ден

0 + 0 - !
dobrinka
avei vie za6to taka grozno se iskazvate za d-r to6kov. nima drugite lekarstva nevredyt a, ili vie yt 4e nemojete da kopirate sastavkite i vie da pravite biznes. po vredno jivotno ot 4oveka nyma. boj da nie na pomo6t.
dobrinka
tova sa palni gluposti za men i semeistvoto mi vinagi sme predpochitali narodnata medicina i bilkolechenie produktite na dr milko toshkov sa mnogo dobri neznam zashto tezi koito pishat statiqta sa protiv tova da ima neshto dostapno za bednite bagari koito za sajalenie sme mnogo
Галя,

ползвала съм хапчетата на Тошков. . . след редица други изпити ненужни лекарства и съм много доволна и продължавам да ги ползвам

1 + 0 - !
Марияна Михайлова
По злобна антипропаганда не съм виждала, когато става въпрос за здраве всеки има право да избира как ще се лекува. От лекарства има доста пострадали-дълготрайна употреба или неправилно съчетание, накрая даже са си заминали. Но тук не пише нищо затова, а само срещу Тошков. Пиша защото от 10 години пия само негови добавки-но за мен са истинско чудо- донякъде здравословен начин на живот плюс неговите лекарства ако щете се чувствам повече от прекрасно. Пила съм и лекарства, доверявала съм се на образовани лекари и от техните лечения към момента съм със 76% загуба на слуха. За мен неговите добавки са Чудо-отговарящи на това което пише вътре, лекарствта са тези които трябва да бъдат контролирани и знанията на лекарите да пиеш по няколко наведнъж без да им пука как ще ти подействат. Покрай мен научих и децата ми да ги употребяват, те също са доволни, защото се чувстват добре. Това тук прилича на завист защото се купват и търсят, а сигурно ще намалее оборота на скъпите и невинаги истински лекарства.
az pak sam dovolna ot bilkolechenieto i vsepoveche nevqrvam na lekarite ifarmaceftite ot tqh po golqma mafiq nqma tvardq go ot opit!!!!!!!
кол и важе,

може да са добри но цената им стана златна лаксита ве4е е 10лева. като вси4ки и тои полудя от ал4ност.

1 + 0 - !
Иван Николов
Здравейте уважаеми хора, Тези който търсите изцеление на болестите които сте се разболели и Вие които за радост сте здвави Много , много отдавна преди 54 години съм имал нещастието да се разболея от една невярна болест за която тук нява да Ви пиша. И от тогава до днес все по лекари , имаше полза не , че нямах но лекарствата които вземах вече бяха на предела и по големи дози няма как да се вземат. Напрежението растеше нарушими се и съня сънувах кошмари, главоболие, неприятни мисли и страх от бъщето ми-как по -нататък ще живея. Съпругата ми е фармацефт и тя като тези фармацевти които много не вярват в тези лекарства на д-р Тошков. Една вечер след като се бяхме събрали в къщи защото трудно се засичаме постояно, все работим за да издържаме две прекрасни, краси момичета-студенки , които са нашата радост в къщи. Полих моята съпруга да измисли нещо за да мога да живея и се трудя като всички хора, защото повече вече не издържам на този тормоз . Тогава тя реши да ми вземе от лекарствата на ДОКТОР ТОШКОВ
Потребител на добавки
Не знам защо, хората на 21-ви век си мислят, че билките са нещо безвредно и безрезултатно. . Билките могат наистина да лекуват сериозни проблеми, но могат и да докарат такива. . . В момента хората са разделени в два лагера - едните супер уверени в билките, в природното в продуктите извлечени от индонезийски водорасли и всякакви подобни. Другите са рационалистите, според които всяко растение е просто люцерна, а истинският ефект е в "химията". . . И двете мнения са твърде ограничени, лечебните растения не са в Индонезия, повечето растат на полянката покрай вас, но и отровният татул също расте по българските полета и трънаци. Аз като обикновен потребител ще ви кажа, че чаят от мента е много полезен при колит, за сметка на това черният чай пък е изключително вреден, който не вярва може да си направи 4-5 силни черния чая и да ги изпие един след друг (на негова отговорност!). Една и съща билка може да помага за нещо но да вреди на друго, така че нека има контрол!
viktor
MAIKA STESI. . . . . . , KATO VIDITE EDIN CHOVEK PROGRESIRA I DAI DAGO SMACHKATE. SPORED MEN ZAVISTAE NAI GOLEMIQ PROBLEM. . KOPUVAITE PRODUKTITE NA D-R TOSHKOV BEZ DA VZEMATE NECHIE MNENIE
viktor
MAIKA STESI. . . . . . , KATO VIDITE EDIN CHOVEK PROGRESIRA I DAI DAGO SMACHKATE. SPORED MEN ZAVISTAE NAI GOLEMIQ PROBLEM. . KOPUVAITE PRODUKTITE NA D-R TOSHKOV BEZ DA VZEMATE NECHIE MNENIE
Христова
Ако човек не си помогне сам и господ не може да му помогне. Съвременните болести докторите не могат да лекуват, както не могат да лекуват и цирозата, инфаркта, инсулта, туберколозата, да не говорим за рака. Родилки умират без причина в родилната зала, бебенца умират без причина още не видели белия свят. Затова много от пишещите в бели престилки да замълчат. Загубих почти всичките си роднини от доктори-апендикс в Пирогов-елементарно, майка в онкологията-нямаше и нищо, а пък умря, свекър-имаще нещо като заболяване на простатата-в Исул казаха само елементарна операция, а той за два месеца си отиде, свекърва-прекарала три инсулта без докторите да разберат и я лекуваха за дископатия, девер-работеще в Кремиковци-с цялата менделеева таблица в кръвта си отиде от някакъв вид левкимия, която така и не беше доказана. Той направо си беше отровен от производствения процес-това е истината. Моята сестра е с онкологично заболяване на щитовидната жлеза оперирана е и живее в Израел. Да там лекуват за разлика от Б-я!
Деляна Русева
Билковите хапчета на д-р Тошков винаги са ми помагали. С тях излекувах дори и сериозно заболяване, като хашимото.
Ваня,

Ползвала съм някои от продуктите на Тошков и нямам оплаквания. Но ми е любопитно дали някой си е направил труда да изследва съдържанието на таблетките за да се твърди, че са от люцерна или други глупости. Защото ако ще се оплюва някого е редно с доказателства да бъде, а не да се разчита на думите на една аптекерка. Та питам. Изследвани ли са хапчетата за съдържание и отговаря или не на етикета? Иначе смятам, че трябва да има строг контрол в/у хранителните добавки както има за лекарствата. Защото и двете влизат в организма.

0 + 0 - !
маргарита,

Може ли да споделите за хашимото какво сте пили?

0 + 0 - !
Rada,

Мила Деляна, Моля пишете какво пихте за Хашимото и след колко време спряхте Левотироксина. ??? В UK пациентите с проблеми на Щитовидната жлеза са 250х. , а у нас двойно повече !!!

0 + 0 - !
и. василев
Аз съм доволен от билковите добавки на Тошков. Употребявам ги от дълго време и усетих, че оказват лековит ефект. Помогнаха ми за лечение на колит, бъбреци и до някъде дискова херния, за което не мога да кажа със сигурност, че не продължих
Желязко
Аз лично съм много доволен, и то само с обаждане по телефона доктора ми изписва хапчета , е някои коригира по време на лечението но резултатите са сто процентово излекуване. понякога отива 2 месеца, случая със сина ми който имаше гастрит и беше като парцал по цели седмици, повръщане, спазми, гадене, за два месеца се оправи сега яде всичко и е в отл здраве като знам какво беше. Наши приятели нямаха деца 5 гслед месечна терапия при иследването и в болницата бяха изчезнали кисти и тнт и момичето вече е майка . моята съпруга която не вярваше имаше женски проблеми, ито пак по телефона се обади и вече всичко е наред. Вярно не става веднага но засега ефекта е 100 процентов , да е жив и здрав доктор Тошков !
Слънчо,

Приятели, всеизвестно е, че лекарите не обичат ругаят народните лечители и билкарството, но това съвсем не значи, че препаратите на Доктор Тошков не лекуват! Билкарството е помагало от хилядолетия! Много от лекарствата в аптеките също са от билки!

0 + 1 - !
robin smoak
Добър ден, Аз съм г-н Робин Smoak персонал от GILBERT ЗАЕМ FIRM , GILBERT ЗАЕМ фирма е частен кредит Кредитор и си сътрудничат финансова за недвижими имоти и всички видове бизнес financing. We оферта заем при 4 % лихва , аз също предлагат кредити на физически лица , фирми и сътрудничат органи при нисък лихвен процент , определящ условията на заема , сума за заем между сумата от 2, 000. 00 до 3, 000, 000. 00 лири . Заем за развитие на бизнеса на конкурентно предимство / бизнес експанзия . Ние предлагаме следните видове кредити * Личен кредити (Secure и необезпечени ) * Бизнес кредити (Secure и необезпечени ) * Консолидиране на кредита { Попълнете Искане за кредит за формуляр по-долу } Първо име . . . Бащино име . . . . Нужна сума . . . . . . . Професия . . . . Продължителност заем . . месечен доход . . . . Целта на кредита, . . . . . страна на Resident . . . Възраст . . . Мобилен телефон . . .  Ние очакваме вашите бърз отговор на този мейл , така че можем да продължим по-нататък.
robin smoak
Добър ден, Аз съм г-н Робин Smoak персонал от GILBERT ЗАЕМ FIRM , GILBERT ЗАЕМ фирма е частен кредит Кредитор и си сътрудничат финансова за недвижими имоти и всички видове бизнес financing. We оферта заем при 4 % лихва , аз също предлагат кредити на физически лица , фирми и сътрудничат органи при нисък лихвен процент , определящ условията на заема , сума за заем между сумата от 2, 000. 00 до 3, 000, 000. 00 лири . Заем за развитие на бизнеса на конкурентно предимство / бизнес експанзия . Ние предлагаме следните видове кредити * Личен кредити (Secure и необезпечени ) * Бизнес кредити (Secure и необезпечени ) * Консолидиране на кредита { Попълнете Искане за кредит за формуляр по-долу } Първо име . . . Бащино име . . . . Нужна сума . . . . . . . Професия . . . . Продължителност заем . . месечен доход . . . . Целта на кредита, . . . . . страна на Resident . . . Възраст . . . Мобилен телефон . . .  Ние очакваме вашите бърз отговор на този мейл , така че можем да продължим по-нататък.
ot Varna
Аз лично съм си правила експерименти в продължения на 5-6 години и съм установила, че едно от лекарствата на д-р Тошков със сигурност ми действа, така както нищо друго. Точно по препоръка на фармацевти съм ползвала препарати, от които съм нямала и грам полза. Така че, който не е пробвал по-добре да не дава мнение.
екатерина
това са пълни глупости, първо хапчетата които пия ХИпертин уни наистина ми помагат, от както ги пия кръвното ми се е нормализирало това е факт. На всичкото отгоре т. к. аз ги дъвча ясно усещам аромат на глог, валерияна и други билки, които съм пила преди поотделно. А вашите обвинения са неоснователни.
екатерина
това са пълни глупости, първо хапчетата които пия ХИпертин уни наистина ми помагат, от както ги пия кръвното ми се е нормализирало това е факт. На всичкото отгоре т. к. аз ги дъвча ясно усещам аромат на глог, валерияна и други билки, които съм пила преди поотделно. А вашите обвинения са неоснователни.
екатерина
горното ми изказване е адресирано както към статията така и към Лаик, който оплюва хапчетата казвайки че са направени само от люцерна.
Ели
Вместо да обърквате нас пациентите с конкурентните си боричкания по- добре извювайте закон за проверка и контрол над всички хр добавки, които ни се предлагат от къде ли не. Направете нещо наистина стойностно за здравето на хората.
Albena
Dovolna sam ot hapchetata na d-r toshkov. imah problem c babrecite nalagashe se operacia. nemojeh da si go pozvolia. biah na leglo bukvalno. doide edna priatelka I mi donese hapcheta za babreci na d-r toshkov. izvinete, no vsichkite antibiotici. sistemi-ne pomognaha. tezi negovi tabletki me vdignaha otnovo na kraka. sashto I Za nervite. bolnic, hatchet, injekcii, sistemi dokato ne otkrih knijkata Na d-r toshkov. sega jiveia v kipar no sam spirala da si koupouvam lekarstvata na doktor toshkov. taka che izvinete me serioznite boldest vse oshte nikoi ne gi e izlekouval napalno, osven ski be e niakoi zimen virous. cpecialno az sam mnogo dovolna.
Albena
Dovolna sam ot hapchetata na d-r toshkov. imah problem c babrecite nalagashe se operacia. nemojeh da si go pozvolia. biah na leglo bukvalno. doide edna priatelka I mi donese hapcheta za babreci na d-r toshkov. izvinete, no vsichkite antibiotici. sistemi-ne pomognaha. tezi negovi tabletki me vdignaha otnovo na kraka. sashto I Za nervite. bolnic, hatchet, injekcii, sistemi dokato ne otkrih knijkata Na d-r toshkov. sega jiveia v kipar no sam spirala da si koupouvam lekarstvata na doktor toshkov. taka che izvinete me serioznite boldest vse oshte nikoi ne gi e izlekouval napalno, osven ski be e niakoi zimen virous. cpecialno az sam mnogo dovolna.
Albena
Dovolna sam ot hapchetata na d-r toshkov. imah problem c babrecite nalagashe se operacia. nemojeh da si go pozvolia. biah na leglo bukvalno. doide edna priatelka I mi donese hapcheta za babreci na d-r toshkov. izvinete, no vsichkite antibiotici. sistemi-ne pomognaha. tezi negovi tabletki me vdignaha otnovo na kraka. sashto I Za nervite. bolnic, hatchet, injekcii, sistemi dokato ne otkrih knijkata Na d-r toshkov. sega jiveia v kipar no sam spirala da si koupouvam lekarstvata na doktor toshkov. taka che izvinete me serioznite boldest vse oshte nikoi ne gi e izlekouval napalno, osven ski be e niakoi zimen virous. cpecialno az sam mnogo dovolna.
Albena ivanova
Dovolna sam ot hapchetata na d-r toshkov. imah problem c babrecite nalagashe se operacia. nemojeh da si go pozvolia. biah na leglo bukvalno. doide edna priatelka I mi donese hapcheta za babreci na d-r toshkov. izvinete, no vsichkite antibiotici. sistemi-ne pomognaha. tezi negovi tabletki me vdignaha otnovo na kraka. sashto I Za nervite. bolnic, hatchet, injekcii, sistemi dokato ne otkrih knijkata Na d-r toshkov. sega jiveia v kipar no sam spirala da si koupouvam lekarstvata na doktor toshkov. taka che izvinete me serioznite boldest vse oshte nikoi ne gi e izlekouval napalno, osven ski be e niakoi zimen virous. cpecialno az sam mnogo dovolna.
neri
az sa6o sam dovolna ot tiya hap4eta s tyah se normalizira menzisa mi a sim oste na 42 godini mnogo rano za menopauza, da ste jivi izdravi gospodin le4itel
Станимир Георгиев
НЕ СЪМ АДВОКАТ НА Д-Р ТОШКОВ, НО УВАЖАЕМИ ВАСКО И СКЪПИ ГОВЕДА 1. МЕКО КАЗАНО ВИЕ КЛЕВЕТИТЕ, ОБИЖДАТЕ И ПОДРОНВАТЕ АВТОРИТЕТА НА Д-РА, КАКТО И НА НЕГОВАТА ФИРМА. РАЗГЛЕДАЙТЕ ЕДНА ОТ НЕГОВИТЕ ОПАКОВКИ С БИЛКОВИ ТАБЛЕТКИ И СЕ УВЕРЕТЕ, ЧЕ НЕ Е НАПИСАНО, ЧЕ ЛЕКУВАТ ЕДИ КОЕ СИ, А ЧЕ ПОДКРЕПЯТ ДЕЙНОСТТА НА ЕДИ КОЯ СИ СИСТЕМА. 2. АКО ИСКАТЕ ПО-СТРИКТЕН КОНТРОЛ НА ФИРМИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛКИ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ В БЪЛГАРИЯ ИСКАМ ДА ВИ ПОПИТАМ ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО НА БРОЙ СА ТЕ. РЕДНО ЛИ Е ТАКА АГРЕСИВНО И БЪЛГАРО-ПРОСТАШКО ДА СЕ НАПАДА ЕДИН ЕДИНСТВЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ. 3. ЗАЩО НЕ СЕ ПОРОВИТЕ ИЗ НЕТА ЗА ДА ВИДИТЕ ОКЕАНА ОТ РЕКЛАМИ НА ДОБАВКИ С НЕПОЗВОЛЕНО СЪДЪРЖАНИЕ И ПРИПИСВАНИ ИМ СВОЙСТВА. 4. ЗНАЕТЕ ЛИ. . . АЗ ЛИЧНО СЪМ ПРИЕМАЛ НЯКОИ ОТ ДОБАВКИТЕ НА Д-Р ТОШКОВ - ОТ ЕДНИ СЪМ ДОВОЛЕН, ОТ ДРУГИ НЕ СЪМ, НО МЕ Е ЯД ЗА ДРУГО. . . . ОООО КОЛКО СИ ГЛУПАВ БЪЛГАРИНО ЕДНО ПРОСТАШКО ИЗКАЗВАНЕ ИЛИ СТАТИЯ И КАТО СТАДО НЕГРАМОТНИ ОВЦЕ СЛЕД НЕГО. ДО ТОВА ЛИ ОПРЯХМЕ? ОПРАВИХМЕ ЛИ БЪЛГАРИЯ?
Христина
И аз съм доволна от два вида таблетки на д-р Тошков, които съм употребявала и употребявам. На всяка опаковка са опоменати билките, които са включени в състава. Прочетох, че една дама в коментарите е написала: Каъв е този лекар, който разбира от всички болести. . . Да. няма такъв лекар, но в случая говорим за човек, изследващ влиянието на лечебните растения в България (които никак не са малко и са природен дар). А обвиненията, че 120 таблетки били на смешни цени от по 6-10 лв. и за това явно не стават за нищо, моля ви, световно-признатата марка Хималая има билков продукт за нормалното функциониране на бъбреците и пикочните пътища 100 бр. за 3 лв. - значи ли това, че е нискокачествено и непрепоръчителна???
Иван
Не знам за Вас, но аз лично съм много доволен от продуктите на Д-р Тошков: Невролаксин и Глюконорм.
Бранимир,

Тази статия е написана 2008 сега е 2014, 6 години се коментира, малко за, малко против, но се пише, дали някой не си прави реклама, разбирай да се говори за него, лоша реклама няма, важното е да се чува за теб постоянно, така вървят и продажбите

0 + 0 - !
Rada,

Мила Деляна, Моля пишете какво пихте за Хашимото и след колко време спряхте Левотироксина. ??? В UK пациентите с проблеми на Щитовидната жлеза са 250х. , а у нас двойно повече !!!

0 + 1 - !
иванов
някой се дразни от ниските цени, лично на мен ми помага това което пия и е 10 пъти по-евтино от рекламираното няколкопъти на ден по телевизията
делев@абв.ком,

Безрезервно вярвам на д-р Тошков-лично пия неговите хапчета и помагат-да е жив и здрав!!!

1 + 0 - !
делев
За хапчетат а на ДрТошковтози доктор има ум повече от дузина прехвалени БГ професориизпитал съм го на гърба. Моите уважения на БГ докторите, но повече от са ЕТърговцимашина за пари. А д-р-Тошков-горе главата , докторе!!!Такива като мен са повече от зложелателите!
Ангел Паскалев - Белоградчик
Учудващо е , че много хора не вярват на билколечението. Трябва да се знае, че то не заменя лечението с лекарства , а го допълва. Аз през 1994 г. бях на село и ме заболя много зъб, а зъболекарите са в града - на 20 км. На тел. екран вървеше филма д-р Куин - лекуваше . възпаления с върбови клончета. Направих отвара и след 2 часа жабуркане в устата ми нямаше вече никаква болка.
Ангел Паскалев - Белоградчик
Учудващо е , че много хора не вярват на билколечението. Трябва да се знае, че то не заменя лечението с лекарства , а го допълва. Аз през 1994 г. бях на село и ме заболя много зъб, а зъболекарите са в града - на 20 км. На тел. екран вървеше филма д-р Куин - лекуваше . възпаления с върбови клончета. Направих отвара и след 2 часа жабуркане в устата ми нямаше вече никаква болка.
Аз
Като не ви харесва взимайте си химийте , които ви изписват лекарите (за да си напълнят джоба) . . . . . много пък сте компетентни и то без да знаете!Да пък съм доволна и смятам , че помагат , поне лично на мен!
leyla
Tablet kite na toshkov. Sa efektivni. . . 15 god gi piem
Русанта
Именно с връщането на (не)традиционната медицина "професията фармацевт се обезсмисля напълно" при настоящото обучение и практики. Фармацевти не се оплаквате, а не забравяйте, че човек се учи цял живот.
Кони
Как ще печелят фармацевтични те гиганти, ако няма кой да плюе по билкар и те, които наистина помагат. Дори не се чувате какво говорите. . .
Джими,

Живея в провинцията. Не познавам д-р Тошков. От доста години имам високо кръвно. Лекувах го с какви ли не лекарства, но почти нямаше ефект. Повярвайте - не правя реклама. Започнах да взимам "Хипертин -уни" и след около месец резултатът беше поразителен. 120/80 кръвно налягане. Да започнах и да спортувам, почти спрях алкохола/чаша бяло вино/, но вече не се притеснявам, когато сложа апарата за кръвно.

1 + 0 - !
Ivanka
Nikoi nevi kara na sila da se doverqvate na D-r Toshkov , Vseki si ima glava na ramenete no dali ima mozak v glavata e odelen vapros -sami da reshava kakvo da pie i da qde . Tazi aptekarka gleda biznisa da i varvi a ne naroda da lekuva . Ot bilkite ako nqmate polza nqma i da vi navredqt no lekarstvata s tqh shega ne biva . Badi jiv i zdrav i dalgi godini da praktekuvash bilkovite recepit da pomagash na tiq koito ti se doverqvat D-r Toshkov
Веселин Георгиев
От написаното става ясно единствено че сте неграмотни, или добре са ви платили, за да злепоставяте! Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължихн лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!г
Веселин Георгиев
От написаното става ясно единствено че сте неграмотни, или добре са ви платили, за да злепоставяте! Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължихн лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!г
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков!
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков !
Веселин Георгиев
Преди 25 г. получих бъбречни кризи. Болките бяха ужасни, а лекарите ме "лекуваха" с Бусколизин и Ношпа. След 1 м. мислех да си сложа край на живота!От билковата аптека ми изпълниха рецепта на проф. Ламбрев. Пет дена изхвърлях мътилки и на края камък към 7 мл. м. /калциев оксалт/. След това продължих лечението си с Урофит, който винаги ми помагаше при нужда. Сега съм на 68 г. Хиляди благодарности на Д-р Тошков !

РЕКЛАМА

Вивалди - четирите годишни времена

ВРЕМЕТО

времето в София София

+18°

+30°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+23°

+30°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+23°

+31°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+21°

+34°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+21°

+33°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+21°

+35°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах