Реклама / Ads
24| 4924 |26.05.2014 НОВИНИ

Първанов: Чувствам вина

.
Георги Първанов Източник: Булфото
Левицата трябва да се промени, ако не иска да загине. Това съм го казал още през 1999 г., но сега това звучи още по-актуално. Не искам да създавам спекулации, не се мешам във вътрешните работи на друга партия. Аз чувствам вина, затова че АБВ не взе достатъчно. Нашият резултат е по-малко от това, което ние очаквахме.
 

Това каза Георги Първанов, лидер на АБВ на пресконференция в Международния пресцентър на НДК. "Ветрилото" не се разтвори, както ние си го представяхме. Аз съм поискал препотвърджаване на доверието към мен, като лидер на АБВ. Аз не се меся във вътрешните работи на БСП. Нека те да си направят изводите, поуките”, каза той.

„Спомням си, последните дни, лично председателят на „Позитано” каза, че който гласува за АБВ, гласува за ГЕРБ. Ние това нещо не го казахме, защото уважаваме достойнството на хилядите социалисти. Ние на казахме, който гласува за БСП, гласува за ДПС.

Даже не смятаме да обръщаме внимание на тези закачки, които вървят и сега заради тежката загуба на „Позитано”. Тя е тежка, защото е загуба на идентификация, на управленска политика. Затова хората гласуват и по-наляво. Затова сигурно русофилите са гласували за "Атака", заради позицията на правителството. Що се отнася до нас имам такъв пример.

През юни 2001 г. на парламентарните избори ние загубихме много тежко. Аз, като лидер, загубих, и три месеца по-късно, спечелих президентските избори. Въпросът е да намериш правилното решение, въпрос на ситуация и ресурс. Ние наистина работихме в невъзможни усилия. Що се отнася до партньорите на АБВ, ние ще участваме с тези партньори и съюзници, които виждате с известно разширение, но не очаквайте че ние ще се прилепим към някоя от големите”, допълни Първанов.

Първанов каза още, че тази кампания не бе сблъсък на личности, на идеи. „Това беше едно състезание на изборни технологии, на пари и медийно влияние. Кампанията беше наистина мръсна, подла, компроматна. Ние от АБВ го изпитахме в особено голяма степен на гърба си. Мнозина от нашите членове и симпатизанти го изпитаха професионално, в бизнес отношенията си.

„Опитахме се да търсим идейната дискусия, а не личностния сблъсък. Не се постигна. Ивайло Калфин беше на няколко дебата, Сергей Станишев така и не се появи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5993 |25.05.2014 Първанов: Евросредствата са важни за България . 12| 5393 |23.05.2014 6 млн. и половина българи с право на глас . 47| 6608 |11.05.2014 Плевнелиев: Чувствам се като човек на място . 35| 6036 |04.05.2014 Христо Христов от Розово: Чувстваме се като на стълба на позора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads