Реклама / Ads
0| 9098 |28.05.2014 МИСТЕРИИ

Отслабването се крие във върха на пръстите

.
Мечтата на всяка жена е да щракне с пръсти и излишните килограми да се стопят. Сега фантазиите стават реалност. Вярно, не с щракване, но пак с помощта на пръстите. Новият метод, който обещава да победи йо-йо ефекта на обикновените диети, може да се окаже най-лесният начин за постигане на идеална фигура.
 

Истинският саботьор на диетите, казват експертите, са не шоколадът, чипсът или пицата, а навиците ни да си похапваме, когато сме емоционални – това необяснимото желание да хапнем от тортата в 10 вечерта, без да сме наистина гладни, съобщава  hranaizdrave.eu. Нали знаете – във филмите момичетата обсъждат любовните си разочарования над купа сладолед. Склонни сме да посягаме към храната и от скука, раздразнение или под стрес. Изглежда много трудно да се справим с тези си желания, но последните проучвания показват, че решението всъщност е много просто. Крие се във върха на пръстите ни.

 

Вместо да ни предложи списък със забранени храни, книгата Tapping For Weight Loss ни казва как да решим проблема, като премахнем причината за неговата поява. Колкото и странно да звучи, твърди авторката Джесика Ортър, всичко, което трябва да направите, е да почукнете определени точки по лицето и тялото си. Добила популярността си като техника за справяне с емоциите tapping (от анг. почуквам, потупвам) е разработена от психолози през 70-те години на миналия век. Според учени от Харвард стимулирането на определени точки намалява отделянето на кортизол, известен още като „хормон на стреса“. Именно той увеличава апетита и трупането на килограми.


Тайната

Случвало ли ви се да сте толкова ядосани, че дори и да се опитвате да се овладеете с помощта на разума, гневът сякаш е проникнал в тялото ви? Сходна е ситуацията и когато се опитвате да контролирате желанието си да ядете и не можете да се овладеете. Тук на помощ идва тейпингът, съединявайки тялото с ума.

Първото нещо, което трябва да направите, е да разберете какво наистина ви тревожи. Това ще бъде вашата цел. Докато „Стресирана съм, защото съм дебела“ е прекалено общо, „Стресирана съм, защото видях своя снимка и не харесвам видяното“ вече е по-конкретно. Дайте на целта си между 0 и 10 точки. Като прилагате метода, точките трябва да започнат постепенно да намаляват.

Сега си измислете фраза като „Въпреки че (тук слагате проблема, който ви тревожи), аз приемам как се чувствам и съм окей с това“. Така признавате негативната емоция, но с убеждението, че тя няма да ви контролира.
Накрая идва ред на самото почукване. Започвате с почукване на възглавничката под малкия пръст и повтаряте фразата си три пъти.

 

След това идва ред на великата осмица.
Това са точките, които трябва да почуквате в определен ред: от най-вътрешната част на веждата, после отстрани на окото в края на веждата, под окото, под носа, брадичката, средата на ключицата, горната част на ръката точно след подмишницата, върха на главата. Почукайте всяка точка няколко пъти. Нужно е да отделите поне 15 минути на ден за тейпинга, за да може да осмислите фразата си и тя да подейства. Правете го сами, на тихо място. След това отчитайте напредъка си.
Килограмите няма да изчезнат светкавично, но методът ще ви помогне да се справите със стреса и ви гарантира запазване на постигнатото за по-дълго.

 

Как да запазим резултата

Веднъж победили яденето заради емоционални проблеми, ще ви се наложи да промените и начина, по който гледате на храната.
- Преди да започнете да ядете, обърнете внимание на това как се чувствате. Ако нещо ви притеснява, потупайте.
-  Хранете се бавно, за да забележите навреме, когато сте сити.
- Хранете се седнали. Похапването до кухненския плот ви кара да се чувствате виновни, че вършите нещо тайно.
- Не се разсейвайте, а обърнете внимание на това, което слагате в устата си. Включеният телевизор само ще ви накара да изядете повече, отколкото трябва.
- Може да вложите повече старание, за да направите яденето по-приятно. Дали като си създадете атмосфера със свещи или с приятна музика. Стига обаче да не е бърза, а успокояваща.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6714 |24.05.2014 Кучета откриват рак на простата . 0| 6152 |22.05.2014 Откриха способ за управление на айсберги . 29| 10218 |20.05.2014 ЛУДНИЦА! Фонд иска да сменя пола на невръстни . 0| 6031 |19.05.2014 Очаква ни спокойна и хармонична седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads