Атанас Буров – циник или мъдрец

84

|

79624

|28.07.2008
Атанас Буров – циник или мъдрец

"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество — винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава”. Това го е казал гениалният банкер и политик Атанас Буров.


Изречено е преди повече от половин век, но звучи изключително съвременно, особено в контекста на послeдния критичен доклад на Европейската комисия.

Атанас Буров е най-известния български банкер и финансист, също и политик.

Ярък представител на златните години на България (времето на Петър Дънов, Николай Райнов, Владимир Димитров - Майстора), на разцвета в духовно и материално отношение. Идеите на Буров за изграждане на демократична българска държава с просперираща икономика, модерна финансова система, свободно движение на капитали и европейски ориентирана външна политика продължават да са актуални и в началото на третото хилядолетие.

aburov.jpg Той е роден в Горна Оряховица на 30 януари 1875. Учи в родния си град и в Априловската гимназия в Габрово, завършва право и икономика в Сорбоната, а накрая учи в Швейцария и Англия. След завръщането си в България ръководи строителството на железопътната линия София-Кюстендил и участва в управлението на редица предприятия - минното „Българско акционерно дружество", „Бъдаще", Българска търговска банка, Застрахователно дружество „България", Акционерно дружество „Бяло море" и други. Участва като доброволец в Балканските войни и Първата световна война.

Атанас Буров е избиран за народен представител десет пъти, бил е подпредседател на Народното събрание и министър в четири кабинета. Той е политик, който никога не позволява компромиси или отклонения от демократичните принципи и поставя над всичко националните приоритети. Освен всичко друго е публицист и издател на вестник „Мир". Сред най-креативните идеи на Атанас Буров съвременниците и последователите му посочват идеите за ролята на предприемачеството в съвременното общество, за акционерната форма на сдружаване, за ролята на държавата в подкрепа на капитала.

Като активен деятел на Народната партия Атанас Буров е министър на търговията, промишлеността и труда в правителството на Стоян Данев (1913) и Александър Стамболийски (1919-1920). След Деветоюнския преврат през 1923 г. се включва в Демократическия сговор и, наред с Андрей Ляпчев, оглавява неговото умерено крило. Той е министър на външните работи и изповеданията в трите правителства на Ляпчев (1926-1931). През 1944 г. се включва като министър без портфейл в правителството на Константин Муравиев (2-9 септември 1944), образувано като последен опит да се предотврати нападението на Съветския съюз срещу България.

Ето какво казва за него Михаил Стоянов от УС на Фондация „Атанас Буров": „Буров поема дипломацията в един сложен момент, в който България трябва да понесе неправдите на Ньойския договор. Но заедно със своя колега от кабинета - министърът на финансите Моллов, и използвайки огромния си авторитет и лични контакти в Европа, Буров осигурява два много важни за икономическото оцеляване и като предпоставка за бъдещото развитие на страната ни заеми. Първият заем е т.нар. бежански заем - за закупуване на жилища и селскостопански инвентар за бежанците от Тракия и Македония. И вторият заем - стабилизационният - за стабилизиране на националната валута - българския лев, за построяването на нови железни пътища, пристанища и укрепване на съобщителните линии. Негова е заслугата за продължаване на мораториума върху репарационния дълг и неговото предоговаряне. Репарационният дълг е възлизал на 680 млн. златни франка, платими за 50 години при 5 на сто лихва. Буров успява да предоговори тази сума и тя да се замени с годишно плащане от 11 млн. златни франка за 36 години при 5.5 % годишна лихва, т.е. два пъти се намалява обемът на репарационния дълг".

a.burov-1.jpg Така Атанас Буров получава заслужено признание от своите колеги вътре и вън от страната. Въз основа на широкия му международен авторитет той е избран за член на политическата комисия на Обществото на народите. Фамилията Бурови и най-вече двамата братя Атанас и Иван Бурови налагат акционерната форма на предприемачеството в България, която според Атанас Буров и неговите близки е най-приемлива не само за акционерите, но и за обществото, тъй като се счита, че по онова време това е най-прозрачната форма на собственост и най-лесно би могла да бъде контролирана от обществото - неща, които и днес продължават да бъдат актуални.

През август 1944 г. видният български банкер и политик Атанас Буров е един от действените участници в т.нар. "нефашистка опозиция", която (ако и несъгласна с официалния прогермански курс на управляващите) живо се интересува от съдбата на родината в контекста на продължаващата война и очертаващата се тревожна тенденция от болшевишка окупация на страната. Именно от тази позиция трябва да оценим участието на Буров в изготвянето на декларация на 13-те от 6 август 1944 г., подписана от най-видните опозиционни водачи (в т.ч. и четирима представители на ОФ) и предадена от Никола Мушанов на 12 август на регента Богдан Филов, в която се иска коренно изменение на външно-политическия курс, излизане от войната, сближение със Съветска Русия, оттегляне на войските ни от Сърбия, стриктно спазване на Конституцията и образуване на "едно народно конституционно правителство, ползващо се с доверието на целия народ".

 След Деветосептемврийския преврат Буров е осъден на една година затвор от т.нар. Народен съд. След освобождаването си през 1945 г. той се присъединява към опозицията срещу комунистическото правителство. През 1947 г. се обявява срещу смъртната присъда на Никола Петков и е интерниран в Дряново, за известно време е изпратен в концентрационния лагер край Дулово. През 1950 г. е арестуван и две години по-късно е осъден на 20 години затвор, лишаване от граждански права и конфискация на имуществото. Обвинен е, че е "ръководил организация, която си е поставила за задача отслабване и събаряне на установената власт чрез преврат и терористически действия" и е обещавал на представителите на САЩ и Англия, че ако в изборите за Велико народно събрание през 1946 г. победи опозицията, ще им даде бази на Черно море. Буров излежава присъдата си в Шумен и Пазарджик, където умира на 15 май 1954. През 2000 г. е обявен за почетен гражданин на Горна Оряховица. Присъдата му е отменена от Върховния съд през април 1992 г.

atanas_burov-history.jpgАтанас Буров е човек, прозрял една истина, актуална и днес - че личният просперитет има смисъл само тогава, когато допринася за просперитета на цялото общество. Тази философия преминава във всички негови изказвания в парламента и извън него, в политическите му прояви, след това във вестника. Доказателство за това негово убеждение е и изказването му на заключителното съдебно заседание на Народния съд срещу него през 1951 г. по време на комунистическия режим, на което той отказва услугите на адвокат. Тогава банкерът е на 76 години и заявява:"Господа съдии, тази глава е достатъчно стара, ако тя ще спаси България, аз ви я подарявам".

Николай Увалиев, автор на книгата "Вековете на Атанас Буров", споделя следното за своя герой: „Според Буров умението да се печелят и да се управляват пари преди всичко е психология и прозорливост. Това се отдава на хора добре възпитани и високо образовани. Уменията се предават по наследство и се пазят в тайна. "Парите с мъка се изкарват. Те са твои само когато съумееш да ги опазиш - казва той.- Най-лесно се губят, когато се дават в заем за щяло и нещяло. Затова не бива да се дават с лека ръка, ей тъй, като подарък, без гаранция, без да си проучил кой ще ги получи и за какво ще ги ползва. Много пари - много грижи и опасности за имащия."

Атанас Буров е мъдър и прозорлив човек и политик. Ето една най-впечатляващите му прогноза за България. Още в началото на 1939 г., когато Германия завоюва Судетската област от Чехия, в статия във вестник "Мир" Атанас Буров предрича: "Голяма война предстои и ще обхване цяла Европа и света. Застрашени, великите сили Англия, Франция и Русия ще се обединят, към тях ще се присъединят САЩ. Макар и болезнено, те ще надделеят над Германия. Но в края на войната ще настъпи дълбок разлом между интересите им. Ще се образуват две титанически полит групи и те ще си поделят Стария континент. Но ще минат години и Великите сили ще забравят враждите и оскърбленията помежду си и отново ще се обединят, но вече на икономическа основа." Тези негови прозрения вероятно са продиктували неговото "интимно желание", както го определят четирима авторитетни политици по онова време, да иде посланик на България в Москва. "Защото Москва е пресечната точка на един бъдещ общ континент - Евроазия", твърди той. Този мъдър мъж, този прорицател е успял да съзре, че ще се осъществи мечтаното от векове и реално зреещо в настоящето обединение на нации, икономики и култури на страните от бреговете на Атлантическия океан до бреговете на Тихия океан. А по отношение на прогнозата за България, той напълно е бил убеден, че я очаква добра съдба, защото "ние сме малка държава, бедна на природни богатства, но добрият ни народ е неоценимо богатство. Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма! Дори бедни да сте, работете за нея. Тук умрете. Тя е земята, която ви храни и закриля, заклевам ви, никога не я изоставяйте!" - заключава съдбовно Атанас Буров.

a.burov-2.jpgЕто и още едно доказателство за разсъдливостта и патриотизма на големия финасист и политик. През 1943 г. В банката му във Варна дошъл Яни Гагаузина от Кестрич (квартал "Виница") и поискал кредит 100 000 златни лв. Буров бил в банката и го посъветвал: "Яни, зная, че си заможен и работлив човек, но война е, цели държави пропадат вдън земя. Парите, дето ги искаш, са много. Как, бе, човек, как ще ги връщаш?" Яни настоял и срещу кредита ипотекирал 50 дка в Аязмото. Минали години, Буров излязал прав. Яни не успял да си погаси заема и банката придобила имота му. През 1947 г., два-три дена преди всеобщата национализация, Атанас Буров спешно пристигнал във Варна и продал на крайно изгодна за клиента цена ипотекираните 50 дка. "Нека да не пренадлежат на държавата, а на манастира "Св. св. Константин и Елена". Светата обител ще ги опази за вечни времена от посегателства!", казал предвидливият банкер.

И още. Част от разговор с Атанас Буров, докато е заточен в Дряново.

-   Господин Буров, на какъв принцип се подбираха хората за това висше училище, за Свободния университет?

- В България е имало винаги само един принцип - на способностите - там привилегии няма. Там застъпничество няма. Там има изпити. Който покаже голям успех, той влиза. Който е с малко дарбица - вън. Ако ще баща му да е цар Фердинанд - вън. Цар Борис е бил на-посредственият юнкер във Военното училище. Най-способните хора ставаха комунисти - какво бе това проклятие, но бе така. Гео Милев, вашият кумир, господин Памукчиев, не бе голям офицер, не бе и голям поет, но стана голям комунист - и вие го превъзнесохте до небесата. Не бива така - на всеки трябва да се отдава заслуженото внимание. Йордан Йовков като оратор бе нула, но като разказвач бе магьосник.
Всеки човек би трябвало да знае дарбата си

- Коя бе дарбата на цар Борис III?

- Да управлява. Да намира хората, които му трябват в момента.

- Това дарба ли е?

- Най-важната дарба. Да умееш да намираш хората, които ще ти свършат работата в момента. Не за векове, не завинаги, а в момента. На 9 юни му трябваше професор Цанков и полковник Иван Вълков - намери ги. Точно те му трябваха. И те разчистиха блатото и миазмите на режима на дружбашите, на Стамболийски. След това намери мен, Андрей Ляпчев и ние оглавихме правителството.
След като ние управлявахме четири-пет години, ние, естествено, се изхабихме. Като овни в стадо, което четири-пет години са оплождали. Трябват нови овни за оплождане на властта. И той, цар Борис, нареди така, ние - Сговорът, да паднем в изборите на 21 юни 1931 година и да дойде на власт правителството на Александър Малинов - на Народния блок.

 

Ето малка част от завещанието на Атанас Буров, което звучи, сякаш е казано днес, а  сегашните български политици би трябвало да си го препрочитат всеки ден. А и не само те. Изглежда, всеки един българин, всеки един от нас, трябва да го прочете. И да се замисли. Тогава  може би ще заживеем по-добре.

„Ние трябва да бъдем европейци, ако чувстваме, че имаме нужда от Европа. Ако смятаме, че сме всесилни, че можем да ритнем, тъй как да кажа, тази помощ, че можем сами да разрешим тази проблема - тогаз можем да бъдем каквито щем - и азиатци, и балканци, и т.н. Но едва ли има двама свестни хора в България да си правят илюзия, че ние можем със свои собствени сили да разрешим някоя проблема. Която и да било от нашите проблеми ще се разреши чрез съгласието на европейските държави. Но за да спечелим тяхното съгласие, ние трябва да държим сметка за психологията на тези народи. Ние трябва пред тяхната съвест да бъдем прави и за това всичко онова, което ни излага пред тях, трябва старателно да го избягваме."

 

„Българският политик неминуемо свързва властта с пържолата, бута, жената, парата, златото. Парата е символът на властника в България. Той иска пари, пари, пари. Иска злато, злато, злато. Иска къщи, къщи, къщи. Иска вили, вили, вили. Иска коли, коли, коли. И не за своя сметка - а за сметка на партията си, на държавата си, на народа си. Това властогонство е бясна болест - който е ухапан веднаж от нея - умира цял живот, като бесен. И е бесен за власт - срам и позор, но е така."

 

„По отношение на вътрешния и външния капитал...Чуждият капиталист няма да дойде сам да направи фабрика, той няма да дойде сам да раздава кредит. Той ще търси известна българска група, солидна, с която ще влезе в известни отношения, в сътрудничеството на която ще повери свойте средства, която ще трябва да го гарантира във всяко отношение...Ако обаче българският капиталист стои в затвора, ако българското дружество е изложено да плаща 100% от своите печалби, ако цялата тази отровна атмосфера пълни парламента, пълни събранията, пълни редакциите на вестниците, ако ние се задушаваме в едно чувство на омраза и завист....кажете ми, за бога, кой разумен чужденец ще дойде спокойно в тая подивяла страна да хвърля своите милиони."

 

„Аз продължавам с риск да мина за старомоден политик да имам дълбока вяра в демокрацията, в националната демокрация и в парламентаризма. И най-голямата моя вяра произхожда от едно - че тя е режим, който сам себе си лекува, че тя има всичката гъвкавост, всичката приспособимост, за да може да отговори на най-разнообразните и най-променчивите нужди на един народ. Всички други режими имат нещо сковано и свършват с катастрофи."

 

Парите покваряват дребният човек, извисяват големият. Ако имаш ум, но нямаш пари, ти си нищо, ако нямаш ум, а имаш пари, пак си нищо.С ум и пари можеш да постигнеш всичко."

  atanas_burov.jpg

"Аз не съм песимист. Аз съм дълбоко убеден, че каузата на България не е загубена, и бих желал да вдъхна във вас същата вяра, да повдигна вашите сърца, да ви дам малко от моя оптимизъм, защото оптимизмът е извор на вяра и енергия, а българският народ има нужда в днешния момент от едното и от другото, за да търпи, да се надява и да действува...."

 

„Как може един народ да се гордее с трудолюбието си, като от 365 дни в годината 270 са празници...."

 

„Евлогий Георгиев не е пиел, не е пушел. А първата работа на българина , като позабогатее - и то на българина полуинтелигент - е да пропуши и да почне да пие. Пиянството става национален въпрос в България..."

 

„Изтерзана, България е поставена днес на съд - този съд ще продължи до окончателното сключване на мира. Всички управници и граждани сме длъжни да направим крайни усилия, за да облекчим съдбата й... Да свием прочее временно партийните си знамена. Да избягваме дребнавите домогвания за партийно надмощие. Да си подадем братска ръка, за да подкрепим делото на правителството за създаване на мощна, свободна, демократична България." (в. „Мир" 16 октомври 1944 г.)

 

"Ако си адвокат, умри, но спечели делото на своя доверител. Умри, но спечели. Ако си търговец, уважавай клиента си, той ти носи хляба и парите. Цени го като човек, като твой приятел. Търговията е училище за любезност. Не прави мръсно и сечено на човека, който е до тебе и ти помага в търговията. Ако ти му помогнеш днес, той ще ти помогне утре. Не бъди злопаметен - забравяй обидите. От едното влязло, в другото излязло. Дума дупка не прави..."

„Българинът може да забогатее само с упорита работа. С нищо друго. Проклятие на съдбата ли е или нещо друго е, но е така."

 

„Народът има вярно чувство за властта - той обича тая власт, която му гарантира земята, демокрацията и справедливостта. Такава власт обаче в България никога не е имало - защото ако има едното - няма другото."

 

„Власт не пада от закани. От обиди. От дърдорене. Властта пада само когато се наруши балансът на живота и естествените закони на живота на човека..."

 

 

Frognews.bg

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

КОМЕНТАРИ

noctacom
Велики думи от Велик човек
Percy,

Моето име е Пърси . . . Имам законен заем компания, която започнах преди няколко години В тази компания, ние даваме заеми при 3% за нашите клиенти, които са готови да плащат повече, в следващите няколко години Въпреки, че в интернет е бил заразен с ненадеждни хора, ние все още се надяваме да се прави бизнес с надеждни хора Вие се интересувате от кандидатстване за всеки заем, изброени по-долу, моля, изпратете имейл на mrpercy2211@gmail. com прилага бързо! Ние предлагаме следните видове заеми; * Кредити за периоди festivie като Коледа . . * Лични заеми . . * Бизнес кредити . . * Инвестиционни кредити . . * Разработване заеми . . * Кредити за покупка . . * Строителни заеми . . * Кредити за покупка на кола . . * Консолидиране на дълг кредити . . * Международни заеми . . * Студентски заеми и още много други, без никакво забавяне . . . . Нанесете и да получат заем до 48 часа . . Дон пропускайте !! Ние сме на изчакване за вашата поща . . . . . .

0 + 0 - !
rose,

Здравейте, аз съм г-жа Роуз Badmus, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъдат готови да ви предложим заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (roseofsharonfinance@gmail. com)

0 + 0 - !
rose,

Здравейте, аз съм г-жа Роуз Badmus, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? Търсене размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние прави надежден и бенефициент помощ и ще бъдат готови да ви предложим заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (roseofsharonfinance@gmail. com)

0 + 0 - !
Elizabeth Patrick,

Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елизабет Global Finance ограничено дават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез (elizabethp111@live. co. uk) На подаване на заявката:   1) Пълно име:   2) Държава:   3) Адрес:   4) Държава:   5) Пол:   6) Семейно положение:   7) Професия:   8) Телефон:   9) В момента позицията на мястото на работа:   10) Месечен доход:   11) Размер на кредита е необходимо:   12) Заем Продължителност:   13) Цел на кредита:   14) Религия:   15) Кандидатствали ли сте преди;   16) Дата на раждане;   благодарности, Г-жа Елизабет Patrick

0 + 0 - !
Д-р Фалос
Почти като Милен Велчев. . .
kolev59,

bai ibane duhai go

0 + 2 - !
'Повярвайте ми: по-дивна, по-прекрасна, по-нежна страна от България няма!' Винаги съм се изумявал от възрожденската приповдигнатост и оптимизъм на тогавашните хора. Колко много обичат България и колко малко познават българите.
Гост
Умен и велик българин. За съжаление комунистите винаги унищожават по-умните от тях- не им дават поле за изява или ги убиват, типично за простите комуняги.
бай Иван
буров е комунистическа бракма сд особена ценност и нищо повече, след като комунягите го използват по офейски след девети, го изхвърлят след няколко години на купчината с кюмюр, където достойно пуква! политически малоценен човек! архиподлец. . .
pepa
Byrov za men ikonomict -# 1 -na cvoito vreme-yvazavam go kato ikonomict i my ce preklanqm . . . .
Бургасман
Бай Иване, Буров не е комунист. Как може така да го клеветиш?! Комунистите биха ли осъдили техен човек, а и е твърде умен за да е комунист. Недей се излага. Той е бил изключително умен човек. Между другото, той е казал и нещо друго: комунизмът е обречен на провал - подобна система може да оцелее в България максимум 45 години.
Гостенин
Докато има Бай Ивановци, подпрени на някой селски дувар, дялкат клечки за забавление и плюят всичко около тях, ще четем подобни неграмотни пасквили. Няма по-успешен външен министър на България от периода 1878 г. до 28. 07. 2008 година.
www
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК, БАНКЕР, ПОЛИТИК. МЪДЪР, ОБРАЗОВАН, ПРОЗОРЛИВ. ОБАЧЕ : ОСЪДЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР, КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО , ЛИШЕН ОТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА. ПРЕДЛАГАМ, ЗА ЗУЛУМИТЕ КОИТО ВЪРШАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЪВ ВРЕДА НА ДЪРЖАВА И НАРОД, ДА СЕ ПРИЛОЖАТ КЪМ ТЯХ СЪЩИТЕ МЕРКИ.
Ripper
В България има и Буровци и БайИвановци. За съжаление вторите са абсолютно мнозинство и няма да мирясат докато не скапят България тотално. Съветвам нормалните хора да се махат от тази кочина. Тя е неспасяема. Вярно е, че е прекрасна като територия и климат, но е неспасяема. Бай Иван и Бай Ганьо ще и видят сметката.
г-н
една кочина никога не може да бъде прекрасна. а българия е кочина. моите уважения към паметта на г-н Ат. Буров, но и на него най-голямата му грешка в живота е, че не се е изнесъл от тази кочина още преди войната. имал е много и може би това го е спирало. а може и да си е мислил: 'по-добре първи на село, отколкото втори в града', но по-вярна се е оказала мисълта: 'никой не е пророк в собственото си село'. т. е. бъди умен за да знаеш, че това е най-големият ти недостатък. ако българинът струваше нещо нямаше да търпи 500 години турският гъз да го гази, нямаше да се остави руският гъз да го 'освобождава', няма ше след това на всеки 20-30 години да избива елита си. днес няма сиво вещество в т. нар. българия. била красива ли? колкото един селски кенеф.
РУМЕН РУСЕВ,

Който е в състояние да напише такива думи, е или луд, невменяем, ненормален, шантав, и т. н. и да не ви отекчавам защото мога да кажа още поне десеттина подобни . . . е плазмодий и червей на когото бих поставил мръсния му и непросвтен език в мръсния му задник за да бращолеви в собственя си анус лайняните си теорий. Или е герой от турски сериял пишещ човечеч чуждопоклонник дупедаващ дупелизач. НО ЕДНО НЕЩО ИСКАМ ДА ПОТВЪРДЯ, СЪС СИГУРНОСТ ТОЗИ ПЛАЗМОДИЙ НЕ Е БЪЛГАРИН. И ОПАЗИЛ ГО ГОСПОТ ДА ОПИТА ДА СЕ НАРИЧА ТАКЪВ. БЪДЕТЕ СИГУРНИ ЩЕ СИ ПЛАТИ.

1 + 4 - !
Мирен Революционер,

@ г-н Румен Русев Вие господине, сте неграмотен. и ГоспоТ да Ви е на помощ.

1 + 0 - !
Г-н D
'. . . казал предвидливият банкер. . . ' През юли 1944 г. маршал Толбухин разбива немските войски при Яш - Кишинивеската операция. Най-необразовният селянин е бил наясно, че след месец-два червената армия ще стъпи в Москва. Не и 'геният' Буров, влязъл в правителство с основна цел да излъже Сталин и сключи споразумение с Великобритания и САЩ. Трудно е да си представи човек, какво е учил през целия си живот Буров? Очевидно повече време е прекарвал в шантаните на Европа, а не в библиотеките. Икономическият му гений се състои в най-долнопробно лихварство. Какъвто е случаят с 'Яни Гагаузина от Кестрич'. Вероятно човечеца е бил напълно неграмотен, за да загуби земята си за две-три години.
Г-н D
Г-н D 2008-07-30 18:45:42 '. . . казал предвидливият банкер. . . ' През юли 1944 г. маршал Толбухин разбива немските войски при Яш - Кишинивеската операция. Най-необразовният селянин е бил наясно, че след месец-два червената армия ще стъпи в България. Не и 'геният' Буров, влязъл в правителство с основна цел да излъже Сталин и сключи споразумение с Великобритания и САЩ. Трудно е да си представи човек, какво е учил през целия си живот Буров? Очевидно повече време е прекарвал в шантаните на Европа, а не в библиотеките. Икономическият му гений се състои в най-долнопробно лихварство. Какъвто е случаят с 'Яни Гагаузина от Кестрич'. Вероятно човечеца е бил напълно неграмотен, за да загуби земята си за две-три години.
Буров
Буров е виновник в България да няма развита индустрия до 9. 9. 1944г. Ако не беше той комунягите нямаше да се перчат толкова с индустриализацията.
селянин, гражданин, американец
и аз съм роден в г. оряховица. чел съм буров апокрифно. за времето си бая път е извървял. аз не съм съдник. не искам да се излагам като му давам оценки. да, трябват и на бг много буровци. все ще се появят. я на второ, я на трето изпрани, изгладени и изучени поколения. парите ще си свършат тяхната работа и нови буровци ще дават нови заеми с нови мъдрости. това което си нямаме е аристокрация. а нация без аристократи е робска нация. а разликата между законно и незаконно богати не е голяма. имаме живи роднини на асеневци. и в букурещ и в русе, но хайде някой да се осмели да направи подобна прокламация. пък и на кого му трябва истинска аристокрация. истинските ценности са украса за истинските нации. и докато и първия винистър и последния селянин в бг мразят и презират идеята за каквато и да било аристокрация, ще си живеем като бг нация.
Приятел
Драги ми БУРОВ, пиша ти от България-на какво е заприличала дане ти казвам и колко много свине има ще се уплашиш. Защо , бе приятелю говори за демокрация през 1946, сега сме 2008 и ако знееш колко много АЙДУЦИ действат щеше да офейкаш навремето. Толкова . Следващото писмо ще бъде от чужбина , не знам точно от къде.
бай Иван ви отговаря
всичкото инфо за буров, което пишете е взето от пасквилите на един марксист. . . 1) буров е деен антантофил; 2) масонската му ориентация го довежда до услужливо обслугване на оф/комунистическото управление - това е основната заслуга на буров, това е причината за жалкия му край! такъв жалък край имаше и екзекуторът трайчо костов. . . революцията често похапва от чедата си! буров е част от дуото петко-петко (има се предвид двамата петковци в оф кабинета след девети)
логика
ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК e Буров . Умен и велик българин , БАНКЕР, ПОЛИТИК. МЪДЪР, ОБРАЗОВАН, ПРОЗОРЛИВ. ОБАЧЕ : ОСЪДЕН ОТ КОМУНИСТИТЕ НА 20 ГОДИНИ ЗАТВОР, КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО , ЛИШЕН ОТ ГРАЖДАНСКИ ПРАВА. ПРЕДЛАГАМ, ЗА ЗУЛУМИТЕ КОИТО ВЪРШАТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЪВ ВРЕДА НА ДЪРЖАВА И НАРОД, ДА СЕ ПРИЛОЖАТ КЪМ ТЯХ СЪЩИТЕ МЕРКИ. вярно ; „Народът има вярно чувство за властта - той обича тая власт, която му гарантира земята, демокрацията и справедливостта. Такава власт обаче в България никога не е имало - защото ако има едното - няма другото. ' Повярвайте ми: A TOBA E HAИ вярно; „Власт не пада от закани. От обиди. От дърдорене. Властта пада само когато се наруши балансът на живота и естествените закони на живота на човека. . . ' Велики думи от Велик човек!!!
""
Конската опашка на българите от Задкавказието още се развява. Все си мисля, че под нея са тръгнали онези, на които им е било тясно в широките степи на древното и непреходно управление на жреците, изискващо и индивидуален и колективен ЧИСТ РАЗУМ. „ – ТИ ВСИЧКО и ВСЕ-ОБЩНОСТ на Моята ЦЯЛОСТНОСТ! Сега единственият способ да се спасят съществата на планетата Земя – е отново да се внедри в присъствията им нов орган, но този път с такива свойства, че да може всяко от тях, нещастно в процеса си на съществуване постоянно да чувства и съзнава неизбежността на своята собствена смърт, а също и смъртта на всеки, на когото се спрат неговите очи или внимание. Само такова чувство и такова съзнание ще могат вече напълно да унищожат кристализиралия при тях и погълнал цялата им Същност егоизъм и произтичащата от него тенденция да ненавиждат другите, която поражда всички съществуващи там взаимоотношения, явяващи се главна причина за всичките ненормалности, не подобаващи за три-мозъчни същества, вредни за
родолюбец
Чета с възхищение и обида за житейския път и съдба на този безспорно велик българин и не престава да ме изумява едно: Способността да приемеш, че няма друг път, освен този да останеш там където си роден, да приемеш действителността и съдбата си, да продължиш да се бориш въпреки предизвестения край и лошата участ, да бъеш различен от масата. . . Толкова е трудно! Казвам го като човек, който се е завърнал и обича страната си, но често обръща поглед назад и се пита какво би било, ако бях останал в онзи по- различен свят? Дали животът ми не би минал по- добре? И какво променя присъствието ми тук? Отговорите на тези въпроси плашат! А съм сигурна, че доста българи си ги задават. Тъжно е!
комунизъм.........
комунизма виновен, е сега нали е демокрация всички които си бяха овчици навремето и сега са си същите(да си похленчим малко па всичко ще се подреди само)хитлер бил незнам си какъв и как толкова зъл глупав човек е омаял цял един народ като комунизма все глупаци са Оправлявали и сега не сме доволни кво излиза винаги някой друг ни е виновен на това ДЕРЕДЖЕ сме щото самите ние не ставаме. . . а иначе в книжката на всеки ще се намери по нещо
vali
Ето затова сме на това дередже, защото дори когато ни напомнят за такава личност, безспорен авторитет и патриот, разни бай-ивановци, разни господиновци и пр. неграмотни комунизми , се опитват да умнеят, а в сянката на Буров, това е просто невъзможно!
Папи
Не познавам много добре живота на Атанас Буров и затова не мога да давам 'меродавни' оценки. Мнението ми е, че на България й трябват десетина 'Буровци' за да излезе от кашата, в която я поставиха разните продажници, които за собствена облага продадоха всичко 'българско и родно'. Хайде, Българийо, напъни са да родиш поне още един Буров!
Стамболовистъ
Някой дали прочете, че Буров е бил министър при българофобската отрепка - Стамболийски? Че е бил външен министър при Андрей Ляпчев - човека, който отменя Закона за Защита на Държавата (ЗЗД) на проф. Цанков? Такива ли са 'великите' българи - дружбашко-комунистически подлоги?
Димо
Мисля, че тази статия не е писана да оценяваме живота на Буров. Чрез нея може би трябва да оценим себе си, да потърсим доброто в нас самите и да го използваме за България. Търсете хора, България има нужда от вас
Средностатистическа българка
Ако на мястото на сегашните лапачи, изнудвачи и подмазвачи в Парламента имаше Буров, Стамболийски, Ляпчев нямаше да сме 'тоалетната' на Европа, нямаше да карат Министър Председателя ни да чака с часове за 'удиенция' при Путин, на крадеца щеше да се реже ръка, на лъжеца-езика, на убиеца - живота.
Таня Бурова
Няма по велик и достоен човек за мен от Атанас Буров!!!Той е от онези велики българи които достойно могат да се нарекат незаменими мислители, политици, банкери, от които днешният псевдополитик може само да взима пример и да се учи!!!Един достойно изживян живот, една личност и име пред което се прекланям!Един истински родолюбец, който през всичките ми години е бил моето дъхновение и стимул, за това да вървя все напред и нагоре!!!
vanq
ХОРА АКО СЕГА БУРОВ БЕШЕ ЖИВ, ВЕРПЯТНО НЯМАШЕ НАШАТА ХУБАВА ДЪРЖАВА ДА Е В ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ, И ЗА ДА СЕ ОПРАВИМ ТРЯБА ДА НАУЧИМ ВСИЧКО КОЕТО КАЗВА ТОЙ, НАИЗУСТ ЗАЩОТО ККАТО Е КАЗАЛ-"НЕЩО СЕ ПРАВИ С ПАРИ, С ТРУД, И ТО СЕРИОЗЕН ЗДРАВ, ГРАДИВЕН РТУД, А НЕ С ОБЕЩАНИЯ И ВЕСНИКАРСКИ АЛАРМИ" ЗАТОВА АКО СЕ НАУЧИМ ДА СМЕ ТРУДОЛЮБИВИ, МОЖЕ ВИ ЩЕ УСПЕЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ!
Ангел Николов
Въпросния "ПАМУКЧИЕВ", е най-обикновен шарлатанин - многократно е уличаван че си измисля интервюта с видни покойници. Точно такива са му и писанията и измислените глупотевини за Буров. Дъщерята на Атанас Буров дори искаше да го съди, но като човек на Живков, естествено той беше недосегаем.
vanq
моя идол ще спаси България в 2013г
мвдсктгщ
Защо червените боклуци и ВСИ останали НЕ СЕ ВСЛУШАТ В СЪВЕТИТЕ НА ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРИН! ТОВА Е БЕЗСПОРНО ПОЛЕЗНО. И ТОГАВА НАШАТА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ТЪРЖЕСТВУВА!!!!
Johnson Lee Finance,

Имате ли нужда от заем, за да изплати дълга си или сметките се свържете с нас чрез електронна поща сега? Johnsonleehelpfunds@gmail. com с информацията по-долу . . Наименование: Количество: Продължителност: Държава: Телефон: Забележка: Всички реакция и отговор да бъдат препредавани johnsonleehelpfunds@gmail. com

0 + 0 - !
Sonia vergas
Каква невероятна история в живота ми, моето име е Sonia граничи миналата седмица, че е търсил за заем от $ 580, 000. 00 USD след това кандидатстват за заем в една от компания за онлайн кредит, когато аз бях в измама за $ 6000usd в кредитиране във Великобритания , но когато сложих оплакват, моят добър приятел ми каза, че единственото място, за да получите кредит онлайн, компанията е 100% гаранция, че ако се прилага в бизнеса, че да се получи кредит без никакво забавяне в сделката, така че да поиска от компанията, където мога да си взема заем миналата седмица, така че моят съвет към хората е, че новият начин, по който компанията е най-доброто място да получите кредити онлайн без никакво забавяне OK. По електронна поща: mrskatelisaloanhome1@gmail. com И ви обещавам, че животът ви никога няма да остане същото отново, аз ще се чака да чуе собствения си свидетелство. Г-жа Соня банкети
UKONLINEBANK@YAHOO.CO.UK
Здравейте Уважаеми интернет потребители в света на брега на Обединеното кралство (UK) е дошъл на помощ за лесни транзакции и отговор на финансова помощ за този имейл, ако имате нужда от някоя от следните неща [1] Online Bank Account [2] ФИНАНСОВА ПОМОЩ (заем) [3] УСЛУГИ Online Western Union (Money Transfer) [4] посредничество при закупуване активи (превозни средства, къщи, електроника и мобилни устройства) [5] плащането на сметките за 35% отстъпка Забележка: Всички транзакции се извършва в Обединеното кралство паунда (£) Контакт чрез имейл или UKONLINEBANK@YAHOO. CO. UK WWW. TWITTER. COM / UKONLINEBANK
UKONLINEBANK@YAHOO.CO.UK
Здравейте Уважаеми интернет потребители в света на брега на Обединеното кралство (UK) е дошъл на помощ за лесни транзакции и отговор на финансова помощ за този имейл, ако имате нужда от някоя от следните неща [1] Online Bank Account [2] ФИНАНСОВА ПОМОЩ (заем) [3] УСЛУГИ Online Western Union (Money Transfer) [4] посредничество при закупуване активи (превозни средства, къщи, електроника и мобилни устройства) [5] плащането на сметките за 35% отстъпка Забележка: Всички транзакции се извършва в Обединеното кралство паунда (£) Контакт чрез имейл или UKONLINEBANK@YAHOO. CO. UK WWW. TWITTER. COM / UKONLINEBANK
david
Добър ден дами и господа, имате нужда от заем, за да си купи къща, за да изплати сметките юр, за да си купите кола или да отговори на нуждите на семействата си? Ако това е случаят, тогава се притеснявайте, не повече и да получите обратно до нас чрез имейл като davidpetersonloanfirm@outlook. com и всичките си финансови проблеми ще бъдат решени. Ние очакваме вашите спешно имейл. Благодаря.
scotiabankloans@gmail.com,

Търсите ли за заем? Или са ви отказали заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Scotiabank заем Investment дават заеми на фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас по електронна поща днес в scotiabankloans@gmail. com

0 + 0 - !
божоле
Велик БЪЛГАРИН. ДЪЛБОК ПОКЛОН. . Родината би живнала с такъв водач като него. И такива в България ги има ама са задушени от националните предатели, които ни продават за стотинки.
божоле
Велик БЪЛГАРИН. ДЪЛБОК ПОКЛОН. . Родината би живнала с такъв водач като него. И такива в България ги има ама са задушени от националните предатели, които ни продават за стотинки.
божоле
Велик БЪЛГАРИН. ДЪЛБОК ПОКЛОН. . Родината би живнала с такъв водач като него. И такива в България ги има ама са задушени от националните предатели, които ни продават за стотинки.
божоле
Велик БЪЛГАРИН. ДЪЛБОК ПОКЛОН. . Родината би живнала с такъв водач като него. И такива в България ги има ама са задушени от националните предатели, които ни продават за стотинки.
monalisa
здравей имате нужда от заем имате нужда от заем, за да започнат свой ​​собствен бизнес или да изплати дълга си, че е нормално ако да се свържете с този имейл; merrimentservice@outlook. com
monalisa
здравей имате нужда от заем имате нужда от заем, за да започнат свой ​​собствен бизнес или да изплати дълга си, че е нормално ако да се свържете с този имейл; merrimentservice@outlook. com
monalisa
здравей имате нужда от заем имате нужда от заем, за да започнат свой ​​собствен бизнес или да изплати дълга си, че е нормално ако да се свържете с този имейл; merrimentservice@outlook. com
monalisa
здравей имате нужда от заем имате нужда от заем, за да започнат свой ​​собствен бизнес или да изплати дълга си, че е нормално ако да се свържете с този имейл; merrimentservice@outlook. com
Росен
Г-н Буров е велик човек българин и политик, но бедата е, в момента такива хора липсват, а останахме само посткомунистически полуидиоти.
Mrs Rosita
Аз съм Mrs. Rosita Доусън, с добра репутация, законен и акредитирана компания пари заемодателя. ние назаем пари на физически лица в размер на 3%, които се нуждаят от финансова помощ. Имате ли лоша кредитна или имате нужда от пари, за да плащат сметките? Искаме да използваме тази среда, за да Ви информирам, че аз направи надеждна помощ бенефициент, тъй като ние ще се радваме да ви предложим заем. . Не кредитна проверка, 100% гарантирана (имейл: dawsonrositaloans@live. com)
Бабата
Нали сте много умни и интелигентни днешните журналя, сложили сте и една снимка на Богдан Филов. Така е, не ги различавате, не се и стараете!!! Много четене трябва майка и интелект, не става така. Но в днешно време всичко може, такава неграмотност и невежество не е имало. Поправете се и се учете!!!
mr henry
Имате ли нужда от спешен заем за бизнес или да плащат сметките при 3% лихва? Ние даваме заем за индивидуални и да си сътрудничат органи, вариращи от $ 3 хиляди долара до $ 20 милиона долара максимален срок продължителност от 1 до 30 години, Ако Да се свържете с нас по-долу подробности. (1) Names______ (2) Country________ (3) Телефон Number_______ (4) Gender_________ (5) Заем Amount________ (6) Продължителност: _________ (7) Месечна Income____ С уважение, Г-н CAMPBELL имейл: henrywhiteloanfunds@gmail. com
mr henry
Имате ли нужда от спешен заем за бизнес или да плащат сметките при 3% лихва? Ние даваме заем за индивидуални и да си сътрудничат органи, вариращи от $ 3 хиляди долара до $ 20 милиона долара максимален срок продължителност от 1 до 30 години, Ако Да се свържете с нас по-долу подробности. (1) Names______ (2) Country________ (3) Телефон Number_______ (4) Gender_________ (5) Заем Amount________ (6) Продължителност: _________ (7) Месечна Income____ С уважение, Г-н CAMPBELL имейл: henrywhiteloanfunds@gmail. com
Mr William
Ние даваме реални отговори реални решения за финансовата си проблем. Възможно ли е отхвърлена от вашата банка, или имате нужда от бърз бърз заем, за да отговарят на вашите финансови нужди на заем, за да уредят сметките си, дълг и да се установи вашия бизнес. Кандидатствайте за заем сега. Ние даваме заем с нисък лихвен процент с 2% на годишна. Ако се интересувате контакт Via: williamfinanceagency@gmail. com и попълнете по-долу заем формуляр за кандидатстване. ЗАЕМ ЗА ЗАЯВКА: Пълно име: Държава: Адрес: Телефон: Размер на кредита: Заем Продължителност: Месечен доход: Пол: Професия: Възраст: Контакт Email: williamfinanceagency@gmail. com Благодаря Г-н William
Mr William
Ние даваме реални отговори реални решения за финансовата си проблем. Възможно ли е отхвърлена от вашата банка, или имате нужда от бърз бърз заем, за да отговарят на вашите финансови нужди на заем, за да уредят сметките си, дълг и да се установи вашия бизнес. Кандидатствайте за заем сега. Ние даваме заем с нисък лихвен процент с 2% на годишна. Ако се интересувате контакт Via: williamfinanceagency@gmail. com и попълнете по-долу заем формуляр за кандидатстване. ЗАЕМ ЗА ЗАЯВКА: Пълно име: Държава: Адрес: Телефон: Размер на кредита: Заем Продължителност: Месечен доход: Пол: Професия: Възраст: Контакт Email: williamfinanceagency@gmail. com Благодаря Г-н William
elizabeth
Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, заем автомобил, студентски заеми, дълг консолидация заеми, необезпечени кредити, рисков капитал и др . . Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече reasons. You в точното място за Вашите кредитни решения! Аз съм частен кредитор, давам заеми до фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл divinegraceloanfirm@gmail. com divinegraceloanfirm@outlook. com благодаря, Г-жа Елизабет Тейлър
elizabeth
Възможно ли е да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, заем автомобил, студентски заеми, дълг консолидация заеми, необезпечени кредити, рисков капитал и др . . Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече reasons. You в точното място за Вашите кредитни решения! Аз съм частен кредитор, давам заеми до фирми и физически лица на по-ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл divinegraceloanfirm@gmail. com divinegraceloanfirm@outlook. com благодаря, Г-жа Елизабет Тейлър
kiramark
Смятате ли, изисква финансиране и сте се разочарова от банките. Ние можем да ви Провидънс пряко финансиране или до 5 милиона в удобно лихвени проценти. Свържете се с нас за повече информация по - kiramarkloanoffer@outlook. com
спешно заем, необходим
Възможно ли е да INTRESTED на всеки заем? Свържи ONLINE ФИНАНС EXPERT. via имейл: onlinefinanceexpert@hotmail. com
Micheal Benson
За правилно да се представя, аз съм г-н Майкъл Бенсън частен кредитор съм дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени там търси финансова възможност или помощ по цял местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация свържете се с нас чрез имейл: michealbensonloanagency@gmail. com Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно. Пълно име . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Лична Phone Number . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Държава . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Адрес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Членка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Възраст . . . . . . .
Micheal Benson
За правилно да се представя, аз съм г-н Майкъл Бенсън частен кредитор съм дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени там търси финансова възможност или помощ по цял местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация свържете се с нас чрез имейл: michealbensonloanagency@gmail. com Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно. Пълно име . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Лична Phone Number . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Държава . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Адрес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Членка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Възраст . . . . . . .
Micheal Benson
За правилно да се представя, аз съм г-н Майкъл Бенсън частен кредитор съм дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени там търси финансова възможност или помощ по цял местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация свържете се с нас чрез имейл: michealbensonloanagency@gmail. com Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно. Пълно име . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Лична Phone Number . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Държава . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Адрес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Членка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Възраст . . . . . . .
Micheal Benson
За правилно да се представя, аз съм г-н Майкъл Бенсън частен кредитор съм дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени там търси финансова възможност или помощ по цял местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация свържете се с нас чрез имейл: michealbensonloanagency@gmail. com Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно. Пълно име . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Лична Phone Number . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Държава . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Адрес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Членка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Възраст . . . . . . .
Micheal Benson
За правилно да се представя, аз съм г-н Майкъл Бенсън частен кредитор съм дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени там търси финансова възможност или помощ по цял местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация свържете се с нас чрез имейл: michealbensonloanagency@gmail. com Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно. Пълно име . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Лична Phone Number . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Държава . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Адрес . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Членка . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Възраст . . . . . . .
mrs kiramark
Смятате ли, изисква финансиране и сте се разочарова от банките. Ние можем да ви предложим директно финансиране в размер до 5 милиона в удобно лихвени проценти. Свържете се с нас за повече информация по - kiramarkloanoffer@outlook. com
mrs kiramark
Смятате ли, изисква финансиране и сте се разочарова от банките. Ние можем да ви предложим директно финансиране в размер до 5 милиона в удобно лихвени проценти. Свържете се с нас за повече информация по - kiramarkloanoffer@outlook. com
elizabeth luther
Да не би да търсите за бизнес кредит, личен заем, начало заем, кола заем, студентски кредит, заем консолидиране на дълг, необезпечени кредити, рисков капитал и др . . Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече reasons. You в точното място за вашия кредит решения! Аз лично кредитор, давам заеми до фирми и физически лица, на ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Лихвен. Моля, свържете се с нас чрез имейл sureloanfirm@gmail. com
kenneth
modal, dll . . Atau Anda menolak pinjaman oleh bank atau keuangan lembaga untuk satu atau lebih reasons. You di tempat yang tepat untuk solusi pinjaman Anda! Saya seorang pemberi pinjaman pribadi, saya memberikan pinjaaman untuk perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau dari 2%. Silahkan hubungi kami via email goodwillloan2@gmail. com Apakah Anda mencari pinjaman bisnis, pinjaman pribadi, pinjaman rumah, mobil pinjaman, pinjaman mahasiswa, pinjaman konsolidasi utang, pinjaman tanpa jaminan, usaha Mr Kenneth.
Elizabeth Patrick
Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елизабет Global Finance ограничено дават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез elizabethp111@live. co. uk На подаване на заявката:   1) Пълно име:   2) Държава:   3) Адрес:   4) Държава:   5) Пол:   6) Семейно положение:   7) Професия:   8) Телефон:   9) В момента позицията на мястото на работа:   10) Месечен доход:   11) Размер на кредита е необходимо:   12) Заем Продължителност:   13) Цел на кредита:   14) Религия:   15) Кандидатствали ли сте преди;   16) Дата на раждане;   благодарности, Г-жа Елизабет Patrick
Elizabeth Patrick
Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елизабет Global Finance ограничено дават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез elizabethp111@live. co. uk На подаване на заявката:   1) Пълно име:   2) Държава:   3) Адрес:   4) Държава:   5) Пол:   6) Семейно положение:   7) Професия:   8) Телефон:   9) В момента позицията на мястото на работа:   10) Месечен доход:   11) Размер на кредита е необходимо:   12) Заем Продължителност:   13) Цел на кредита:   14) Религия:   15) Кандидатствали ли сте преди;   16) Дата на раждане;   благодарности, Г-жа Елизабет Patrick
Elina Johnson
Търсите ли за заем? Или са ви отказва заем от банка или финансова институция за една или повече причини? Имате точното място за вашия кредит решения точно тук! Елина Johnson заем фирма ние сме ограничени в раздават кредити на фирми и физически лица при ниска и достъпна лихвен процент от 2%. Моля, свържете се с нас от днес електронна поща чрез elinajohnson11@hotmail. com На подаване на заявката:   1) Пълно име:   2) Държава:   3) Адрес: с   4) Държава:   5) Пол:   6) Семейно положение:   7) Професия:   8) Телефон:   9) В момента позицията на мястото на работа:   10) Месечен доход:   11) Размер на кредита е необходимо:   12) Заем Продължителност:   13) Цел на кредита:   14) Религия:   15) Кандидатствали ли сте преди;   16) Дата на раждане;   благодарности, Г-жа Елина Johnson
Maurice Finance
Здравейте, Аз съм г-н Морис заверено, уважавани, законна и акредитирана пари заемодателя. Аз назаем пари на хора, които се нуждаят от финансова помощ. Имате ли лоша кредитна или имате нужда от пари, за да плащат сметките? Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни помощ бенефициент, тъй като ние ще се радваме да Ви предложим заем при 2% лихва. Имейл за контакт: mauricefinance@hotmail. com
Ms Lola Beaty
Подобно на евтини и достъпни за заем с нисък лихвен процент с структурна финансова помощ за вас нисък кредитен рейтинг или за бизнес. Ние предлагаме някои следната: сигурна и необезпечен кредит, бизнес кредит, заем за имоти ни etc. Contact чрез fundservices26@gmail. com.
Mr John
Здравейте, аз съм г-н John Vonk, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (financialglobaltransformation@gmail. com). точно в този момент аз няма да поставите вината върху вас поради причината, че не сте имали възможност да станат свидетели или чуе показанията на моите клиенти. Аз съм човек на думите ми и аз не се хваля с това, което съм направил за организации, фирми и физически лица. Сега имате възможност на живота си, за да се възползват от програма променят живота. Това сме въведени, за да се помогне на хората по целия свят фонд своите проекти, изплати дълговете, съживи фирми Т. Н.
Mr David Mutuku.
Вие сте бизнес мъж или жена? Имате ли нужда от средства, за да започнат свой собствен бизнес? Имате ли нужда от заем за уреждане на дълга си или да изплати сметките си или да започнете хубав бизнес? Имате ли нужда от средства за финансиране на вашия проект? Ние Оферти гарантирани заеми услуги от всякакъв размер и до всяка част на света за (граждани, фирми, Риелторски и юридически лица) при нашия превъзходно лихвен процент от 3%. За кандидатстване и повече информация изпрати отговорите на следния имейл адрес: david. mutukufinance60@yahoo. com
Business Loans, Personal Loans
BEWARE: Do not use most of all these Private Money Lender here, there are not genuine and trustworthy mostly if they have a free email account i. e. yahoo, gmail, hotmail, live etc, that should arose your suspicion and be very cautious. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria (Africa ) & India then you have to beware. A genuine lender would have a legitimate website, personalized email address/account from their website and not a free email account. I would recommend anyone looking for a trusted/relaible loan lender to visit: CHESHIRE LOAN COMPANY LTD BASED IN THE UK & USA and their credibility/reputation speaks for them far more in the industry than other lenders whom put up advertisement here just to lure genuine loan seekers out of their hard earned money. Contact CHESHIRE LOAN COMPANY LTD for all kinds of Business & Personal Loan, Mortgage Loans, Debt Consolidation and Real Estate Loans. Their Website: www. cheshireloancompany. com or E
Mr Ahmad Zuhdy
Hello, We offer Loans to individuals, Firms and cooperate bodies at 3% interest rate per annual, The Minimum amount you can borrow is $2, 000. 00 US Dollars to Maximum of $10. Million. Please, provide the following: HERE IS THE INFORMATION NEEDED FROM YOU TO PROCESS A LOAN. 1)YOUR NAME………………. 2)YOUR COUNTRY……………. 3)YOUR OCCUPATION…………. 4)YOUR MARITAL STATUS……… 5)PHONE NUMBER……………. 6)MONTHLY INCOME…………. . 7)ADDRESS………………… 8)PURPOSE OF LOAN…………. 9)LOAN REQUEST……………. 10)TELEPHONE……………… 11)LOAN TERMS AND DURATION… Company Email:ahmadzuhdyfirm99@hotmail. com Mr Ahmad Zuhdy
Rose WILLIAMS
DIRECT SERVICE ONLINE FIRM СЕДАЛИЩЕ - Richmond Road, Уортинг, United Kingdom EMAIL - [directserviceonlinefirm@gmail. com] -   Ние даваме заеми от диапазона от $ 1000 до $ 90, 000, 000. at интерес от 2% лихвен процент. Заинтересованите клиенти трябва моля попълнете нашата форма отдолу- NAME COUNTRY - АДРЕС РАЗМЕР НА заем, необходим - ЦЕЛ НА ЗАЕМ Сканиране и закачили ИДЕНТИЧНОСТ CARD ОФИС / HOME ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР - ПОЛ - Нашата компания пощенския контакт кутия е жизнеспособност [directserviceonlinefirm@gmail. com] ROSE WILLIAMS EMAIL - [directserviceonlinefirm@gmail. com] DIRECT SERVICE ONLINE FIRM
Соколов
Похвала за прекрасната статия на автора. Хубаво е да си спомним за великите хора от миналото. Те самите не са били ангели но има адски много да научим от тях и само познанието дава сили, само то е истинската сила, не парата. Парата е функция, тя измерва колко те бива или не. Комунисти са ставали най големите нехранимайковци, безделници, мекерета. Те и сега са си такива. Работещият, богатия, той не е имал време за това. И сега е така.
TRAUB RICHARD NATHAN
Имате ли нужда от спешен заем при 3%, срок на изплащане до 30 години. АКО ДА Напълнете ИМЕ, РАЗМЕР, продължителност, страната и телефон # За да VIA: kivaloanservice@yahoo. com

РЕКЛАМА

ТОП ФРОГ

Най - доброто от Моцарт

ВРЕМЕТО

времето в София София

+6°

+17°

времето в София

лек полъх

времето в Бургас Бургас

+12°

+18°

времето в Бургас

лек полъх

времето в Варна Варна

+11°

+19°

времето в Варна

лек полъх

времето в Пловдив Пловдив

+10°

+19°

времето в Пловдив

лек полъх

времето в Ст. Загора Ст. Загора

+9°

+20°

времето в Ст. Загора

лек полъх

времето в Русе Русе

+9°

+19°

времето в Русе

лек полъх

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

  • Концерт на “Крисчън Макбрайд трио“ с Ангел Заберски

FrogBook

РЕКЛАМА

БЛОГОВЕ

Илиян Василев Илиян Василев Автор е на множество статии и анализи по международни отношения, икономика, финанси, енергетика и енергийна сигурност. Войната КТБ Войната КТБ Истината за задкулисните интереси Мирослав Иванов Мирослав Иванов Казвам се Мирослав Иванов и се занимавам с финансова журналистика вече 10 години. Във всичките си текстове съм се стремял към две неща – качество и честност. Вярвам, че именно те карат читателите ти да те четат. Кулинарно  в кухнята с Йоана Кулинарно в кухнята с Йоана Сигурно вече си мислиш, че всичко, което правя е да стоя до печката, да разбърквам тенджери и тигани, да топя с пръст в тях и да присвивам очи, но, вярвай ми, не е така :) Мога хиляди неща! Литературата Днес Литературата Днес Мина доста време, в което бях решен да компилирам една кратка книга със съвети за писане, давани от големите майстори на словото, както и от критици и преподаватели по творческо писане. Бранимир Николов Бранимир Николов БГ Автоблог - Интересно за автомобилите Едвин Сугарев Едвин Сугарев Свободата днес и тук Иво Инджев Иво Инджев Независим обзор на българското политическо пространство

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах