Реклама / Ads
5| 6620 |07.06.2014 НОВИНИ

Женският пазар минава към европейско сметосъбиране

.
Експериментални за София подземни контейнери за боклук ще бъдат монтирани на Женския пазар, на който в момента тече ремонт. По проект са разположени 21 контейнера малък обем от 1 кубик и 3 контейнера от 3 кубика за сметосъбиране. Окаже ли се експериментът успешен, главният архитект на Столична община Петър Диков се надява, че ще бъдат подменени всички грозни и мръсни казани по софийските улици и така да организираме европейско сметосъбиране.
 

На Женския пазар новости има доста, коментира арх. Диков пред Фокус. По думите му целият квартал е изчистен от всякакви видове сергии и навеси. Вместо да обяснявам с думи, мисля, че софиянци ще разберат реално как ще изглежда в момента, в който се приключи. Направени са изцяло нови настилки. Сградите, в които са разположени търговските обекти, са изцяло обновени.

Павилионите не са това, което беше по първоначалния проект. Имаше изисквания от търговците на Женския пазар да бъдат направени на по-малки модули, за да може да има повече възможност за дребните търговци, което ние направихме”, каза още той.

На въпрос дали е потърсено мнението на гражданите относно реновирането, арх. Диков отговори: „За Женския пазар не само, че е потърсено мнението на гражданите, но те бяха и в основата на процедурата по промяна, те и настояваха това да се направи. Бяха включени в обсъжданията на проектите, участваха в оценяването, взеха участие в сформирането на екипа, който го прави, те са и наблюдателите на това как се случват нещата. Това ще са и хората, които после ще оценяват нашата работа”.

Следващи стъпки ще бъдат за обновяване облика на сградите в района. „Ние сме пуснали предписание на всички собственици на имоти наоколо да си ремонтират фасадите. Има много красиви сгради, които в момента са занемарени и ако се реновират, съм убеден, че там след 2-3 години ще стане една прекрасна част от центъра на София”, допълни главният архитект.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 7211 |31.05.2014 Москов: Избори! Иначе България си заминава заради тези мушмороци! . 41| 4991 |18.05.2014 Президентът и вицето му се разминават като нощни влакове . 4| 6073 |15.05.2014 Ив. Нейков: Има полова дискриминация на пазара ни на труда . 10| 6543 |10.05.2014 Нелегални домати заливат пазара

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads