Реклама / Ads
33| 8690 |19.06.2014 НОВИНИ

Янаки Стоилов подава оставка

.
Янаки Стоилов Източник: Булфото
Янаки Стоилов подава оставка като заместник-председател на ПГ на Коалиция за България. Това каза самият Стоилов от парламентарната трибуна.
 

Действието му е провокирано от това, че групата му не подкрепи негово предложение гласуването на рокадите в кабинета да бъде отложено за петък.

Промяната, която днес се предлага, е продиктувана от необходимостта сегашният министър на околната среда и водите Искра Михайлова да освободи заемания пост заради членството в ЕП. С оглед на конституцията и структурата на кабинета няма да обсъждам кандидатурата, която се предлага - тя дава повод за известна дискусия, заяви Стоилов.

Той посочи, че само минути преди да се пристъпи към обсъждането на този въпрос от страна на ДПС беше подкрепено включването на промени в Наказателния кодекс, които предвиждат да отпадне давността за престъпления по политически причини, което по думите му нарушава отношенията на лоялност между две партии. Този въпрос беше обсъждан от ръководствата на двете парламентарни групи, въпреки това изненадващо днес това предложение беше подновено и то точно преди да се пристъпи към гласуване на смените в кабинета, коментира Стоилов.

Политическият знак е достатъчно ясен, аз не преувеличавам значението на този законопроект, който дори да бъде приет ще предизвика реални последици, но с него се прави опит, когато БСП е мандатоносител, да се прави оценка на десетилетия назад. Този факт за мен прави трудна подкрепата за смяната в кабинета, но въпреки това нашата парламентарна група със значително мнозинство реши да подкрепи тази промяна, каза Стоилов.

Стоилов е вторият зам.-шеф на парламентарната група на "Коалиция за България", който се отказва от поста си, след като миналия вторник същото стори и Корнелия Нинова. И той, и тя обаче остават в парламента за разлика от колегата им Георги Кадиев, който напусна НС миналата седмица.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 160| 5649 |16.06.2014 Манолова: Подаваме оставка без протести . 10| 5161 |12.06.2014 Я.Стоилов: Да не би ГЕРБ да подкрепя правителството? . 11| 4741 |12.06.2014 Стоилов: Тече процес на икономическо прегрупиране на влиятелни структури . 5| 5277 |11.06.2014 Р.Янакиева: На пленума на БСП решаваха проблемите на лидера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads