Реклама / Ads
0| 5559 |29.06.2014 НАРОДЕН ГЛАС

ЧЕЗ обучи над 1200 ученици в безопасно използване на електроенергията

.
Служители на ЧЕЗ проведоха образователни беседи пред над 1200 деца на тема „Безопасно използване на електроенергията“. Обучението се състоя в периода 12-27 май сред ученици от първи до трети клас в градовете София, Плевен, Монтана, Враца, Етрополе, Благоевград, Сандански, Перник, Ловеч, Кюстендил и Видин.
 

По време на нестандартните уроци децата бяха запознати на разбираем език с особеностите на електроенергията, опасностите, които тя крие, и как да я използват без риск вкъщи, в училище или докато играят навън. Всички малчугани получиха занимателна книжка „За децата и безопасното електричество“ и тематични подаръци от ЧЕЗ.

„Децата искрено се вълнуват от темата за електроенергията – задават въпроси, разказват за своите наблюдения и познания по въпроса. Важно е обучението им да започва от ранна възраст – от една страна, заради вродената детска любознателност, от друга – за да се научат да използват безопасно електроенергията и да знаят какви са опасностите от неразумното използване на уредите и съоръженията“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Проведените през май беседи са част от втория модул на образователната кампания „За децата и енергията“, която ЧЕЗ стартира през 2014 г. Първият етап от инициативата се проведе в периода февруари-април и бе на тема „Енергийна ефективност и разумно използване на електроенергията“. Обучени бяха 1500 ученици от начален курс на 18 училища в 11 града в Западна България. От служителите на ЧЕЗ децата научиха как се произвежда и за какво се използва електроенергията, разяснен им бе начинът, по който тя достига до дома и училището им, както и как да я използват разумно и отговорно. По време на лекциите бяха използвани специално изготвени информационни табла, а всяко дете получи специална книжка  „За децата и енергията“ и допълнителни информационни материали.

Според проведената сред децата анкета след първия етап на кампанията 86% от учениците смятат, че обсъжданата тема е била интересна, 91% заявяват, че са научили нещо ново, 79% възнамеряват да приложат научените съвети за пестене на електроенергията, а 87% искат да научат повече за електроенергията и начините за пестенето й.

Предвид големия интерес към инициативата и като част от политиката си за корпоративна социална отговорност, ЧЕЗ планира да провежда кампанията „За децата и енергията“ ежегодно. Партньори на компанията в обученията са Министерството на образованието и науката и Държавната агенция за закрила на детето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7278 |18.02.2014 Дете прави сайт в помощ на съучениците . 0| 5800 |01.11.2013 1милион ученици с таблети от партийните субсидии . 5| 6364 |30.11.2012 Ученици към Плевнелиев: не искаме да зубрим!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads