Реклама / Ads
113| 25517 |11.07.2014 ГЛАСЪТ

25 въпроса към Искров и другите, дето е..т държавата

.
Искров, Пеевски, Доган, МВР, ДАНС и прокуратурата в един кадър...
Положението е ясно: Иван Искров, като управител на БНБ се намеси в битката срещу частната Корпоративна търговска банка и тя бе хвърлена на вълците. Тази роля му бе отредена от тези, които онождат България от няколко години, а в последно време особено осезателно и я изпълни блестящо. Заслужи си локумчето.
 
На този човек дори няма да му се налага да отрича и да се оправдава - толкова е ясно всичко. 

 

Пристрастен съм в създалата се ситуация, защото симпатиите ми не са на страната на Делян Пеевски и Ахмед Доган. Знам какво правят тези хора, знам защо го правят, но не мога да го докажа. С тях е кабинетът "Орешарски", с тях е половината от ръководството на БСП, водещи прокурори, съдии и следователи, министърът на МВР и неговият главен секретар плюс неколцина мехмедчици на по-ниски длъжности, част от ръководството на ДАНС, знайни и незнайни подставени лица в министерства и ведомства. С тях е държавата, която те създадоха по свой образ и подобие. Тяхната държава.

Това обаче не е моята държава.

Не съм вещ в банковите дела, нито ще роня сълзи за загубите на Цветан Василев. Знам обаче със сигурност, че грешките му не са в самото банкиране и управлението на финансовата иституция КТБ - четвърта по показатели, признати преди месеци от същата БНБ. Грешката му е, че се е свързал някога с Делян Пеевски и е повярвал, че от това може да излезе нещо добро. Не, не може. Няма как, защото Пеевски представлява интереси, които имат за цел несбъдването на нито една мечта на хората в тази страна. Някога на Балканите бе реализиран план "Зелен диамант", който трябваше да прокара мюсюлманска ос през целия полуостров и да завърши в Мала Азия и мюсюлманския свят. В Югославия това бе сторено със садистична прецизност, но ние оцеляхме по някакво чудо и може би благодарение на двама-трима политици извън ДПС, за които един ден историята ще се произнесе подобаващо.

Оттогава в ход бе пуснат друг сценарий - не по-малко зловещ и антибългарски. Не става въпрос за някаква световна конспирация, каквато сме свикнали да ни сервират малоумни анализатори и партийни какавиди. Просто с всеки изминат ден влиянието на една партия в управлението и икономиката на страната нарастваше, нарастваше докато зае господстващо положение. Сложете си ръка на сърцето и кажете, че не съм прав. Стиска ли ви?

През 90-те години проф. Андрей Пантев каза веднъж, че ще дойде време, когато българите ще се броим по билото на Стара планина. Някои причислиха пророческите му думи към склонността му да се шегува и да бъде оригинален. Сбъркаха или така им бе угодно. Днес предсказаното от големия историк е факт! Което ме кара да се срамувам жестоко. Защото не съм направил нищо или достатъчно, за да не допусна това. И вие сте виновни, колкото мен. И Цветан Василев е виновен и ще плаща за доверието си към хора, които не са му дали грам обезпечение. Ултра лош кредит на доверие се нарича. Искров просто ни заяви в очите, че ще плащаме прескъпо за гражданското си неблагоразумие и гражданската си пасивност през годините. Цинизъм, достоен единствено за общество като нашето.

 

Затова макар и със закъснение, искам да поставя няколко въпроса:

 

1. Ходил ли е Иван Искров при лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се предлага за депутат? И ако Борисов му е отказал този келепир, провел ли е Искров същият разговор с Ахмед Доган? Колко пъти се е виждал Искров с Доган и Пеевски през последните седмици?

 

2. Колко пъти депутатът от ДПС Делян Пеевски е бил на работа в 42-то Народно събрание?

 

3. Какъв е бизнесът на семейство Пеевски? Какви кредити е взело семейство Пеевски от КТБ и каква част от тях обслужва по правилата?

 

4. Участвал ли е Делян Пеевски в приватизацията на "Булгартабак", по какъв начин, чрез кои фирми?

 

5. Проверявала ли е прокуратурата сделката по закупуване на "Булгартабак"? И ако "не", защо?

 

6. Проверявала ли е прокуратурата сделките на Железопътна инфраструктура през последните няколко години, след като има сигнали за източени десетки милиони по тези сделки?

 

7. Сигурен ли е главният прокурор, че негови подчинени не са корумпирани и не са замесени пряко в сценария за ликвидиране на КТБ и Цветан Василев?

 

8. Колко пъти се е виждал вътрешният министър Цветлин Йовчев с депутата Делян Пеевски през годината, в която управлява кабинетът "Орешарски"?

 

9. Зависими ли са Цветлин Йовчев и главният секретар Светлозар Лазаров на ДПС?

 

10. Свързан ли е председателят на ДАНС Владимир Писанчев с ДПС и колко пъти се е срещал с Делян Пеевски?

 

11. Свързан ли е шефът на Столичното следствие Петьо Петров, известен още с прякора Еврото, с депутата от ДПС Делян Пеевски и колко пъти се е виждал с него през последните месеци?

 

12. Получавал ли е министърът на финансите Петър Чобанов месечен бонус от 50 000 лв, даван му кой знае защо от еди кой си, свързан с партията, за която си помислихте?   

 

13. Работят ли в една и съща частна фирма съпругите на вътрешния министър и неговия шеф на кабинет?

 

14. Има ли разработка в ГДБОП за незакоен бизнес с проституция, в която е замесено името на Делян Пеевски и негов ортак, работещ в известна медия?

 

15. Има ли замесен служител на МВР в тази разработка?

 

16. Изплатени ли са "комисионни" в размер на милиони на политици от сделката за "Булгартабак"? Прокуратурата ще провери ли някога това?

 

17. Колко от акциите на МВР, ДАНС и прокуратурата през изминалата година на сегашното управление са завършили в съдебната зала?

 

18. Колко корумпирани политици и министри разкри ДАНС през времето, откакто Писанчев е председател?

 

19. Какво стана с мега делото за бюлетините от печатницата в Костинброд?

 

20. Колко пъти се е срещал Делян Пеевски с лидера на ББЦ Николай Бареков през последната година?

 

21. Колко пари е получил като възнаграждение от ТВ7 и ББТ Николай Бареков на 24.01.2014 г?

 

22. Ще разследва ли прокуратурта някога подбудителите на атаките срещу КТБ и впоследствие срещу ПИБ?

 

23. Защо депутатът Делян Пеевски е разпитван в Столичното следствие, където той е работил и където все още се пази мястото му на следовател? Това не е ли конфликт на интереси?

 

24. Кога ще научим резултата от проверките на имотното състояние на Делян Пеевски и дали съответства на платените от него данъци? Те на пресконференция на Иван Искров ли ще бъдат оповестени, на прокуратурата или на ръководството на МВР?

 

25. Колко милиона дължат на фирми под формата на кредити следните вестници: "Преса", "24 часа", "Стандарт" и кога ще ги връщат?

 

Могат да бъдат зададени и други въпроси, но и тези са достатъчни. Съзнавам моята наивност да се обръщам с питания към хора, които с едно мръдване на пръста могат да затрият не само мен, но и медията, която представлявам. Могат да отровят живота на близките ми и на тези, които контактуват с мен. Да ме изолират и задушат, както са го правили вече. Използвайки всякакви способи, включително ДАНС и биячи - мутри и "лицензирани", т.е. на държавна служба.

Съзнавам също, че адресатите на тези въпроси могат да ме влачат с години по съдилищата, а техните приближени магистрати да ми издействат подобаващи наказания. Със сигурност много адвокати ще откажат да ме защитават по очевидни причини.

И все пак... Трябва някой луд да се нагърби с изричането на това, което от години се говори в публичното пространство. Да каже например, че Бареков е подлец, защото до онзи ден висеше пред кабинета на Василев, а днес отрича и е обърнал палеца си надолу, изживявайки се като римски сенатор или император в някой предишен живот. Валерия Велева, Тошо Тошев и Венелина Гочева също до онзи ден се натискаха за титлата "приятел на Цветан Василев", а днес изливат "справедливи" упреци и обвинения срещу него. Не кавам да станат Матросовци. Ако Василев е виновен - да си плати. Но ако не е? Досега чуваме само траурните тръби и реквиеми на враговете му. Истината не е в техните сърца, както е казал Киплинг...

Чудно ми е, как ще се измъкнат и този път, с какви обяснения за получените милиони, за да поддържат на изкуствено дишане любимите им издания? С лицемерие, разбира се. Нещо повече: ще ги видим в ролята на жертви. В това са особено талантливи.

По същият начин двама-трима от защитените свидетели побързаха да клекнат пред заплахите на следователите и ченгетата, забравяйки за хляба и шоколада, които им е осигурявал същият този мракобесник Цветан Василев.

Мога да си позволя тези изречения, защото не съм в списъка с техните имена, срещу които се мъдрят взетите от тях кредити за милиони  с мисълта, че никога няма да ги връщат. Хора, ще излязат тези цифри на бял свят, не се притеснявайте. Ще видите за какви суми иде реч и за какво лицемерие, скрито зад тях.

Фирма ми е отпуснала веднъж сума за в. "Торнадо", но това не го спаси и той бе обявен в несъстоятелност. Издавал съм го с личен кредит, срещу който съм заложил жилището си в банка (не е КТБ) и който в момента погасявам. Лесно е да се провери.

Но аз не съм интересна плячка. Биха го веднъж, едва оживя и сигурно се е побъркал от чуковете, та пише глупости сега. С този аргумент ще ме отпъдят от мислите си като досадна муха. Политическите животни, за които ви говоря не утоляват глада си с постни мръвки като мен и още някой и друг журналист. На тях им дай Цветан Василев с банката му и с фирмите, до които могат да се докопат. Или "Булгартабак", както и АЕЦ "Белене"... Но и това вече не им стига. Цялата държава са захапали като питбули и само кол между зъбите може да ни върне остатъците от родината.

Мислете ме за луд, няма проблем. Утре ще прочетете в "правилните медии" обичайните характеристики за противоречивата ми личност: смахнат, доносник, поръчков, дебел, неблагодарен, недоубит комунист, предател, ченге и пр. Е, да де, ама всичката тази помия се излива върху ми не случайно, а защото им смущавам спокойствието. Луд, луд, ама казва верни неща. Това всеки го вижда.

Задавам въпросите си, защото нямам доказателства или поне не достатъчно, за да ги предложа под формата на твърдения. Може някои от питанията ми да са формулирани неправилно, но като цяло отразяват общественото говорене. Ноам Чомски казва: Това, което хората искат да научат, няма да го намерят във вестниците. Все едно за нашите газети го е написал...

Някои ще кажат, че става дума само за КТБ и така му се пада на Василев, но се лъжат. Не е частен случай, а заплаха за националната ни сигурност. Около 200 000 служители работят в предприятията, фирмите и заводите, които си сътрудничат с КТБ. Искров не казва какво ще стане с ях. И с много други. Ударът е много по-мащабен, отколкото изглежда и цели нещо много повече от налапването на един банкер с банката му. Мишената е България с нейните апетитни вилаети. Акцентирам на вилаети, за да подсетя, че един от начинте да се постигне хаос, удобен за крадене, е етническо напрежение и конфликт. Кръвта и сълзите са покрили следите на много национални предателства и престъпления.

Е, аз това мога, това правя: съобщавам неща, които виждам и чувам. Отвращава ме мисълта, че група корумпета бастисват тая страна като башибозук! Повръща ми се. Бих направил и повече от това да пиша емоционални текстове, но май съм минал възрастовата граница, а и физическата ми подготовка куца.

Като се замисля колко охотно поборници, байчовци и съзаклятници са предавали Левски и делото му, си мисля, че всичко е в традициите. Скапано мислене и лоши традиции. Затова ни мачкат Пеевски и Доган, а за Апостола се сещаме на 19 февруари...

 

Огнян Стефанов

  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 8298 |11.07.2014 Иеромонах Никанор: БПЦ има проблем с фонд "Земеделие"! . 208| 34067 |09.07.2014 ГЕРБ да си опичат акъла, стига са пласирали агенти във властта . 65| 18365 |08.07.2014 Пази, боже, българин на „македонски” да „прозборува” . 128| 16940 |06.07.2014 Опорни точки на Гьобелс за ДПС, БСП, Пеевски и Бареков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads