Реклама / Ads
36| 12743 |14.07.2014 ИНТЕРВЮ

Румен Петков: Цветлин Йовчев ръководи най-мрачния период в МВР

.
Цветлин Йовчев ръководи най-мрачния период в МВР. Нека да излезе и в очите ми да каже дали някога е смятал Делян Пеевски за незаобиколим фактор. За щастие той вече е минало. Вижте какво още каза бившият шеф на МВР Румен Петков пред Фрог нюз:
 


-Г-н Петков, информацията на гуверньора Иван Искров за състояноето на КТБ се размина драстично с тази на прокуратурата. Как хората да се ориентират при това положение, кой казва истината и кой не? Разнопосочните сигнали не създават ли допълнителен хаос?

 

-Хаосът и недоверието се съдвава от самите институции. И това е най-порочното състояное, в което е изпадало българското общество от 90-та година насам. Целенасочено насаеждане на психоза, страх и ужас. И гражданите трябва да си дадат сметка, че въпреки институциите те трябва да запязят спокойствие. Това не отменя факта, че главният прокур на страната Сотир Цацаров се държи като мутра и като престъпник, че гуверньорът на банката очевидно обслужва всякакви интереси, но не и тези на банковата система. Обществото и ние трябва да поискаме незабавно техните оставки.

 

-Призовавате за спокойствие, но как да стане това , след като дори финансовите  експерти се разминават в прогнозите и очакванията за изхода от ситуацията?

 

-Ние от АБВ казахме достатъчно ясно, че трябва да поканим представители от Европейската централна банка и съвместно с наши уважавани експерти в тази област  като Красимир Ангарски и Стоян Александров да напряват цялостен преглед на случая около банковата система. Този преглед на събитията ще ни даде възможност да оценим и законодателството. Защото при такъв престъпен елемент, какъвто е гуверньорът, ние трябва да разполагаме с инструманти като общество да го махнем веднага. При такъв главен прокурор трябва да разполагаме с нужните инструменти да защитим обществото и гражданите от престъпните действия на прокуратурата. Такава проверка ни е повече от необходима и затова от АБВ предложихме  принципно решение, което не е конюктурно и което не се вписва в настроението на Дилян Пеевски, на Цветан Василев и който и да е друг.  

 

-За вас стана ли ясно кой дърпа конците на институциите в тази ситуация? Кой има интерес да се създава този хаос и кой в крайна сметка се кани да  спечели от него?

 

-Всичко за съжаление се пише на гърба на хората. Дали ще спечели Делян Пеевски не е ясно, но за всички е очевидно , че неговата война с Цветан Василев доведе до този слугинаж, който показа главният прокурор. Какво означава прокуратурата да излезе с обявление, че срещу Пеевски се планира атентат и след това да каже: „Абе не бе, объркахме се”?! Значи е очевидно, че прокуратурата обслужва Делян Пеевски. Няма никакаво съмнение, че той пък обслужва Ахмед Доган. Няма никакаво съмнение, че става дума за пренареждане на икономическа власт, защото аз изрично казах, че е много важно днес да следим първо- какво ще бъде бъдещето на Иван Искров и второ- да проследим внимателно каква ще е съдбата на стопанските субекти, които са кредитирани от КТБ. Трябва да видим дали ще се смени собственикът на „Дунарит”, какво ще се случи с БТК и ред други фирми. Това, което се случи е политическо убийство на една банка.  Това е политически акт на пренареждане на икономическо влияние.

 

-При това положение може ли след КТБ да очакваме и други жертви?

 

-Нека българските граждани да проявят разум и да знаят , че тегленето на пари от банките е груба грешка. Ако си изтеглят влоговете ще бъдат обект на грабежи. Хората трябва да знаят, че гуверньорът на банката е елемент, който позволи да бъде открадната печатницата, но не може да позволи да ни откраднат парите в банките.

 

-През последните два дни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и шефът на МВР си размениха гневни раплики за това кой трябва да носи отгонорност за скандала. Вие как гледате на тях?

 

-Очевидно е, че по времето на Цветлин Йовчев са извършени всички тези безумия. Аз призовавам Йовчев да каже имало ли е такъв период, в който да е смятал, че  Пеевски е незаобиколим фактор в българския политически живот. Но да го каже пред мен. Цветлин Йовчев за щастие е минало. Аз съм един от хората, които най-силно са атакували бившия вътрешен минитър Цветан Цветанов.  Но съм убеден, че най-мрачния период, е този, в който Цветлин Йовчев е ръководел МВР. Служителите на МВР се чувстват унизени и употребени. Те са превърнали в пионки в ръцете на недоразумения като Йовчев и главния секретар  Светлозар Лазаров. Вижте не може да бъде убит служител на МВР и главният секретар като първа кипра да обяснява, че товае е било предварително планирана операция.  

 

-Но нали вътрешната проверка показа, че той няма никакава вина.

 

-Ако се позагледате във физиономиите на Лазаров и Искров ще видите, че те си приличат.

 

-Няколко човека от БСП вече се кандидатираха за председателското място на партията. На вас кой от тях ви е най-симпатичен?

 

-За тяхно нещастие ги познававм всичките. Решението не е БСП, а АБВ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 10762 |08.07.2014 Румен Миланов: Трябва да се намали броят на охраняваните политици . 25| 13399 |10.06.2013 Румен Драганов: Ще бъдем първата страна, която въвежда пушенето със закон . 44| 20316 |24.07.2012 Румен Леонидов: Човечеството изглежда иска да се самоубие . 17| 15751 |22.06.2011 Хумористът Румен Белчев: За 20 години политиците ни се научиха само да се къпят и да си режат ноктите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads