Реклама / Ads
0| 6942 |16.07.2014 ХРАНА И ВИНО

Киноа вместо кебапчета през лятото

.
Точно през лятото е моментът да пробвате вегетарианска диета. Пресните плодове и зеленчуци са в изобилие и на достъпни цени.
 

Един от продуктите, който навлезе у нас през последните години, е киноата. Макар и относително скъп, този зърнен продукт е изключително лесен за приготвяне. Вари се бързо - за около 15-20 минути. Малка порция е достатъчна да ви засити така, както 200 грама месо. Освен източник на протеини и аминокиселини киноата е и изключително богата на калций.

Друг продукт, с който можем да се гордеем и със собствено производство, е соята. Вносната, основно от Бразилия и Аржентина, е с доказано високи стойности на ГМО, за разлика от нашата.

Други продукти, които ще ви донесат енергия, без да ви тежат, са бобовите култури, особено в комбинация с ориз.
Популярните смутита и фрешове също са важна част от вегетарианската диета, защото съдържат витамини в най-чиста форма.

Освен че можете да свалите килограми, със сигурност ще поддържате ниско тегло по-лесно. Друг плюс е, че имунната ви система ще заработи доста по-ефективно, така че със сигурност ще спестите и от излишни медикаменти, особено тези за високо кръвно налягане.

Ако не можете да се разделите с протеините, то винаги може да пробвате полувегетариански режим - т. нар. лактово вегетарианство, като в менюто влизат яйца и млечни продукти.

Преминаването към подобно хранене е особено препоръчително за хора, застрашени от инсулт и инфаркт вследствие на висок холестерол.
А всички, които го изберат, ще се чувстват пълни с енергия, свежест, ще се радват на по-красива и чиста кожа и по-спокойно всекидневие.

Както е казал Фридрих Ницше - "Пълната липса на разум в кухнята задълго спира развитието на човека и го ограничава по най-лошия начин. Аз вярвам, че предписанията на вегетарианците да се яде по-малко и по-просто са дали много повече ползи, отколкото всички съвременни морални системи."
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11032 |15.07.2014 Сок от арония – мултивитаминозна бомба . 2| 6892 |10.07.2014 Кралският китайски клуб предлага за 180 паунда чаша черен чай . 0| 6874 |04.07.2014 Мммм! В месеца на барбекюто . 0| 8621 |02.07.2014 Диетични езерни раци "Долна Диканя"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads