Реклама / Ads
90| 9593 |20.07.2014 НОВИНИ

Ангел Славчев хвърли оставка, заплашвали го с борци, Пеевски командвал ББЦ

.
„България без цензура“ се създаде с идеята да не бъде лидерска партия, а бе превърната в диктаторска. Николай Бареков е само формалният лидер на тази партия, а истинският се казва Делян Пеевски. По този начин зам.-председателят на „България без цензура” Ангел Славчев коментира процесите в младата политическа сила в отворено писмо, с което обявява оставката си.
 

 

Той ще се допита и до членовете на неговото движение „Граждански контрол” дали те искат „да останат част от един политически субект, обслужващ чужди интереси или ще напуснат с достойнство този фарс, наречен „новият политик“ Бареков. Защото той се оказа просто "книжният тигър" на Делян Пеевски и ДПС”.

 

Повод за раздялата са действията на секретаря на ББЦ Стефан Кенов, който разполагал с голяма власт. Той бил син на кмет от ДПС, а освен това се познавал с Делян Пеевски от младежкото НДСВ.

 

“Докато аз съм председател, Кенов ще бъде главен секретар и ще отговаря за структурите, а който иска неговата оставка, значи иска и моята. Партията ще бъде като ДПС - председателя си има главен секретар“, заявил Бареков.

 

Славчев разказва, че Бареков и Пеевски всекидневно водели разговори, като лидерът на ББЦ ползвал специален телефон с чужда карта. „Неслучайно след всеки разговор следват указания какво да се прави и каква нова теза да се защитава”.

 

„Само преди дни от Бареков бе лансиран и новият стар политик г-н Софиянски като част от ББЦ и финансов съветник. Този солов акт на действие от страна на Бареков за пореден път доказа, че той олицетворява всичко останало, но не и реална алтернатива в политиката. Операция „чисти ръце“, с която той толкова се хвали, със Софиянски и Пеевски ли ще я реализира?!”, пита Ангел Славчев.

 

Славчев посочва, че вече е получавал заплахи чрез обаждания и SMS съобщения, намеци, съпътствани от грубиянски тон, както и подмятания, че "имаме едни борци, които ако направиш грешна стъпка, ще те смачкат, пък имаш и деца“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5258 |14.07.2014 23-годишен наръга бременната си приятелка, после се хвърли под влака . 13| 4558 |11.07.2014 НС не успя да отхвърли президентско вето . 12| 8526 |09.07.2014 Ангел Божилов пред Фрог: Имаше външен натиск за Уестингхаус . 8| 5795 |05.07.2014 С. Ангелов: Пеевски беше за Дъбов като слънцето и водата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads