Реклама / Ads
147| 18429 |20.07.2014 ГЛАСЪТ

Кой ще ни управлява след изборите през есента?

.
Той/тя е готов/а за политиката...
Преди осем десетилетия комунизмът обърна с краката нагоре системата на управлението, изби управляващия елит, съставен от наистина уважавани и компетентни хора, учени, специалисти, и качи на върха на управленската пирамида лузери и некадърници от ъндърграунда, само защото са верни синове на партията-майка БКП.
 

За съжаление, тази тенденция продължава и досега. По време на прехода, който всъщност си е обикновен префасониран посткомунизъм, избрахме да ни управляват синовете, внуците, снахите и роднините на комунистическото Политбюро. Комунистическата номенклатура продължи да се възпроизвежда по севернокорейски образец непрестанно и май започва да изглежда вечна. Хора от най-долните обществени пластове, от най-затънтените краища на страната (с. Сирищник, с. Дръндар, с. Банкя и др.), без образование, без квалификация, без опит, влязоха триумфално във властта. Пловдивски китарист, стоматологичен уникат, даже си втълпи, че е най-великият българин за всички времена, приятел на Клинтън, на Папата, на Далай-лама и на японския император, агентът на ДС Ахмед Демир Доган се изживява като понтифекс максимус, имаме си и Н.В. цар Киро и Н.В. царица Костадинка. Главното за управленския слой са парите, с които властта облажава „избраниците на народа” – бонусите, премиите, комисионите. Само в една банка агентът Гоце имал скрити 80 милиона; казват, че един друг масивен експремиер имал 5-6 милиарда „спестени пари”, жената на едно експремиерче печелела всички проекти за реклама и пиар за много милиони в съдружие с чуждестранни измамници и ги споделяла със съпруга си и т.н. Управляваха ни, а и в момента фактически ни управляват турци, цигани, физкултурници, пожарникари, бандити, хора без никакъв стаж и без никакъв опит в съответната област, калинки, третокласни боксьори, агенти на ДС, ирландски пастирки, алкохолици, комсомолци, комунисти и обикновени псуващи наляво и надясно малоумници.

 

Повечето от управляващите са необразовани. Мнозинството са безбожници и атеисти. Те нямат страх от Бога, не вярват в Светата Троица, не спазват Божиите заповеди. А Светата Православна Църква за властниците е обект само на икономически интереси, доколкото е възможно да се откраднат имотите й с помощта на полковниците в Св. Синод. Почти всички властващи са свързани по един или друг начин помежду си и с тъмните престъпни структури, образуват българската мафия, колкото и да отричат това. Всички, с малки изключения, имат отношение към фалита на КТБ, тъй като всички те са крали пари чрез нея. Вижте къде са парите на премиерите, министрите, партийните вождове. Немалка част от властниците са целибатери, без семейства, или с непълноценни семейства – разведени, парясници или стари моми и дърти ергени. В същото време във властта е пълно с техни метреси и любовници от двата пола, като някои от тях полагаха и полагат сексапилните си тела даже във важни министерски кресла. Прави впечатление, че немалко от управляващите са с нехетеросексуална ориентация, не липсват и откровени извратеняци, в Парламента блестеше и народен избраник, обвинен в педофилия. Може би тъкмо затова властта прокара закони против българското семейство, радва се на гей парадите в София и иска да узакони гей браковете у нас.

 

Във властта има и много хора с откровени психични проблеми, фрустрирани и депресирани персони, психопати, които сякаш живеят в свой илюзорен свят. Бяхме свидетели на особеното хистрионно поведение на една бивша министърка на дравеопазването, не че сегашната е цвете за мирисане с фиксирания си поглед, издаващ определени неща. В момента всеки ден виждаме откровения нарцисизъм на поне няколко държаввни мъже и жени, виждаме компулсивните, логопедични и обсесивни проблеми на няколко членове на кабинета. С външния си вид част от тях будят съмнения за остри и акутни психични страдания, включително и интелектуална недостатъчност (ретардантност), шизоидност, мономания, дисоциативно разстройство и др. в управлението има хора със сенилни проблеми. Особено много са персоните с непреодолима склонност към лъжи и измами, както и ласкателите и подмазвачите, които мислят единствено как да се харесат на шефа си, за да спечелят (откраднат) и те покрай него някой и друг милион от властта. А на върха на държавата стои интересна персона с очевидни психични проблеми, изразяващи се в гротескно поведение, неадекватен речеви и лицев миманс, с продукция на абсурдни идеи, абсанси и т.н.

Никога в българското управление не е имало такъв клиничен букет от хора с психични страдания, както по времето на безкрайния и мъчителен преход.

Кой ще ни управлява след изборите през есента? Нима пак същите хора? Какво ли ни чака?

 

Акад. Петър Иванов, БАНИ

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 16168 |26.05.2014 Мислете за Сърница при анализите на изборите . 46| 20082 |20.10.2013 Земята – последната българска ценност . 31| 14283 |04.08.2013 110 години след смъртта - опити за свобода . 32| 37427 |18.05.2013 Медицински резултати от изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads