Реклама / Ads
12| 6969 |22.07.2014 НОВИНИ

Пореден абсурд! Спецове по убийства се занимават с КТБ

.
Против всички вътрешно нормативни правила в МВР спецове по убийства, рекет и лихварсто разследват КТБ. Става дума за отдел „Противодействие на престъпленията с висока обществена опасност” в Главна дирекция „Криминална полиция”, който се ръководи от Борислав Александров, по-известен сред колегите си като Боби Г. за.
 

 

Всички служители на МВР недоумяват защо точно това звено се занимава с финансови разследвания, след като в неговите отговорности не влиза тази сфера. Отговорът става съвсем лесен, когато се разбере, че същият отдел е  провел  ювелирната акция  срещу тримата „убийци” на депутата Дилян Пеевски, завършила в последствие с пълно фиаско. Няколко дни бяха необходими на държавното обвинение, за да признае, че няма нито едно доказателство в тази посока. Въпреки грандиозния провал МВР реши и този път да заложи на сгафилия отдел и да му подхвърли горещия катроф за КТБ.

 

По принцип служителите от въпросното звено са отговорни да нищят дела свързани с убийства, лихварство, рекет , изнудване и отвличане. В него няма нито един специалист по финанси и банки, установи проверка на Фрог. Служители на вътрешното ведомство твърдят, че голямото доверие към отдела се крепи изцяло на тесните контакти между Боби Александров,  виден представител на ДПС и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.  Хората от отдела започнали да  негодуват щом разбрали, че трябва да се занимават с политически поръчки. Усещайки, че губи почва под краката си и може да загуби доверието на подчинените си Александров умишлено се обградил само с двама-трима служители,  а останалите били изолирани.

 

Любопитното е, че в криминална полиция през миналата година беше открит специален отдел „ Противодействие на престъпленията във финансовата и кредитната система”, създаден специално за разрешаване на случаи като този в КТБ. Той обаче тотално  бил изолиран от казуса. Същото  се оказало и положението със служителите от аналогичната структура- икономичска полиция, на които им разпоредили да не се интересуват от проблемите в банката.

 

Най-куриозното е, че по схемата на МВР,  един и същи прокурор и следовател се заеха и с двата случая: "убийството" на Пеевски и проблемите в КТБ.  Иван Иванов от столичното следстивие толкова присърце е взел нещата, сякаш са на живот и смърт, твърдят колегите му.  Обвинителят Иван Гешов от Софийска градска прокуратура пък наруши традиционния обет за мълчание в тази професия и започно охотно да дава интервюта по случая с КТБ. Негови колеги твърят, че го правел под натиск.  Малко известен факт е, че преди да поеме скандалните дела, свързани с Пеевски и банката, той беше командирован за три месеца в пернишката прокуратура. Много негови колеги приеха това като наказателна мярка и желание от страна на ръководството на прокуратурата  да бъде вкаран да мисли и работи в „правилната” посока.  Абсурдно е и това, че столичното следствие разследва Пеевски, който е работел там преди да седне на депутатската скамейка. 

При това положение могат да се очакват "страховити" резултати от хора и структури, които нямат понятие от банково дело, смятат експерти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4951 |21.06.2014 Пореден случай на вандализъм остави клиенти на ЧЕЗ без електрозахранване . 11| 4906 |18.06.2014 М. Димитров: Коалиция РБ - ГЕРБ - АБВ е абсурд! . 0| 5947 |07.06.2014 253-ма останаха без ток след пореден обир . 83| 5991 |25.05.2014 Станишев: Който е тръгнал да погребва БСП, за пореден път ще се излъже

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads