Реклама / Ads
116| 7044 |23.07.2014 ПОЛИТИКА

Борисов: Ще оставя ГЕРБ в опозиция, да управляват БСП и ДПС

.
Бойко Борисов
Ще оставя ГЕРБ в опозиция, за да управляват БСП и ДПС, зарече се Борисов, уточнявайки, че това ще стане при положение, че ГЕРБ нямат мнозинство. При 119 депутати оставям ГЕРБ в опозиция. Кой да бъде премиер, ако спечелим изборите, Радан Кънев ли, попита той.
 

Ние сме тук, ако БСП, ДПС и Атака осигурят кворума, ние ще влезем в парламента, за да гласуваме точка - оставка на Орешарски, заяви от НС по НТВ Бойко Борисов. Ясно е, че 3-те партии имаха кворум и управляваха една година. сега да си изсърбат всичката попара, не сме им виновни ние, че нямат сега кворум. Има ли точка Оставка, влизаме и гласуваме, обясни той.

Не съм човек, който писка, когато го плюят; една година понесох страховити удари, манипулации, мръсотия и лъжи, БСП беше поставила пред всички задача - съсипване на ГЕРБ. Това, което сега става в КТБ, трябваше да стане с ГЕРБ. Не си говоря с никого, нямам договорки с никого, ГЕРБ винаги се е явявал на избори самостоятелно и е управлявал самостоятелно.

Надявам се г-н Василев да си дойде в България и да даде една пространна пресконференция, каза  още Борисов. Най-важното е управителят и подуправителят на БНБ да бъдат отстранени. Прокуратура, НАП, БНБ и всички институции с цялата си мощност, след като влязоха, трябва да се произнесат. Едва сега БНБ започна да прави това, което трябваше да направи преди месец. И да не лъжат обществото. За да няма спекулации, ние бяхме на консултации, посочи той.

Не сменихме Искров, за да демонстрираме, че има спокойствие в системата. Дори и когато имаше проблеми, хората не са разбирали за тях, заради тишината в системата, която е необходима, разкри Борисов. Ние не се позиционираме никъде, защото не сме част от този процес. Медийната война, която се проведе между тези двама души, доведе до нажежаване на обстановката. Тогава БНБ трябваше остро и бързо да се подготви за срив, каза Борисов и каза, че не е имал възможност да разговаря с Василев и Пеевски за желанието им да овладеят и публични постове.

Абсолютно никой не може да влияе върху решенията в ГЕРБ; те се взимат от мен и от моите заместниците ми; за БСП да си кажат те. нима преди година те не се целуваха на Орлов мост, а Сидеров обикаляше с шпицкомандите си из София. Ние не сме тяхна функция. Ако отново сме победители на тези избори и нямаме 121 депутати, трябва отново да дадем на БСП и ДПС да управляват, каза Борисов и обясни, че в РБ не било ясно кой какво казва и отсега поставяли условия кой да е премиер. За да няма такива спекулации, от които вече ми се повдига, защото когато ми викаха под прозорците и ми разболяха детето, никой не ме защити, казвам - ще оставя ГЕРБ в опозиция, за да управляват БСП и ДПС, зарече се Борисов.

Споразумение с никого не подписвам, отговори Борисов. И повтори няколко пъти, че му е омръзнало да му се пришиват коалиции и дружби с хора, с които няма такива. Което не означава, че не може да се разговаря с лидерите на други партии в името на стабилността и конструктивния дух.

Никакви, абсолютно никакви са отношенията ми с Пеевски, повдигна тон Борисов.

По време на служебното правителство държавата е оставена само на вода - тези, които уж на книга 6 милиарда дават на фискалния резерв, са всъщност по-малко от 4; защото там е сложен кредита, с който е подпряна друга банка и т.н. Ако трябва да се платя задължения и осигуровки; буфер, ако недай боже гаранционният фонд бъде изразходен и още - сатват около 10 милиарда дефицит. Това народът очаква да се реши. Не виждам какво ще правим в тази предизборна кампания. Ако ДПС, БСП и Атака не знаеха реалните параметри, те нямаше да дадат оставка; щяха да се сринат, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 6909 |10.07.2014 Галъп: При парламентарни избори днес ГЕРБ - 22%, БСП - 17%, ДПС - 7% . 21| 7352 |20.06.2014 "Файненшъл таймс" не изключва коалиция ГЕРБ-ДПС след изборите . 68| 9748 |09.05.2014 Борисов: Внасяме вот на недоверие заради енергетиката! . 97| 11657 |07.05.2014 ГЕРБ-32 %; БСП-28 %, според Център за анализи и маркетинг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads