Реклама / Ads
2| 13688 |23.07.2014 ЪNDERGROUND

Третирали обвиняемите за КТБ с методи от ‘70-те г.

.
Защо обвинените за източването на КТБ са невинни, обясни по НТВ Христо Ботев, адвокат на зам.-главната счетоводителка на КТБ Борислава Тренева-Кючукова. Тя е една от задържаните, и оставените вчера в ареста, за изчезването на 206 млн. от касата на поставената под надзор финансова институция.
 

Ботев смята, че клиентът му е невинен, защото „поне на този етап физически няма как тези хора да са извършили това за което са обвинени” – че са изнесли 206 млн. от КТБ в периода 2011 – 2014 г. „Изнасянето от касата няма как да не е чисто физическо. Изчислихме, че се падат по около 33 хил. лева на ден. Ако това наистина е станало, очевидно някой държавен служител не си е свършил работата. Моят клиент твърди, че такова нещо няма. Тя не е участвала в такова присвояване”.  

 

По думите на защитника, прокуратурата трябва да обясни, защо на главата на служителката се стоварва такова обвинение. „При положение, че вече две съдебни инстанции казаха, че на този етап има извършено подобно престъпление, вече отиваме на друга фаза в процеса”. Според Ботев, докато се стигне до реалния процес обаче има много време. Тепърва ще предстои разследване: „Предполагам, че като всяко банково дело, това ще потъне за известно време някъде, ще излезе след години”.

 

Адвокатът добави, че следствието е използвало спрямо обвинените методи от 1970-те години от типа „Кажи ни каквото искаме да чуем, в противен случай ще ти бъде повдигнато обвинение и ще бъдеш задържан”.  Според Ботев някой действително е взел въпросните 206 млн., но това не са задържаните по случая. Той смята, че за това са фалшифицирани подписи, включително на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев.

 

„Попитах, защо следствието не работи в тази посока. Кой е занесъл тези документи и кой е фалшифицирал подписите”, каза юристът и обясни, че става дума за протокол-разписка, с който се твърди, че е направен опит за заблуждаване на квесторите. Подписите на Василев и на управителя на неговата фирма „Бромак” там са неистински. Христо Ботев смята, че някой, който е участвал в това теглене, се е опитал да прикрие следите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 8850 |22.07.2014 МВР използва хипермаркети за манипулиране на статистиката . 8| 7814 |22.07.2014 Съпругът на счетоводителка в КТБ: Караха я да каже конкретно име . 43| 12707 |21.07.2014 Напусналият Славчев: В ББЦ се въртят много пари; въпросът е от КОЙ! . 46| 12661 |18.07.2014 Скандал! Подслушват масово съдии и журналисти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads