Реклама / Ads
5| 13330 |23.07.2014 ХРАНА И ВИНО

Десетте най-скъпи храни в света

.
Най-скъпите храни в света носят шок и удивление. Възможността масово да бъдат консумирани е невъзможна за много от нас, въпреки че по света има хора, които са склонни да платят $ 22000 за две дини, съобщават от foodpanda. Дори и да имате всички пари на света, възникват някои проблеми, които не може да избегнете. Може да платите някой да почисти дома ви, да гледа детето ви дори да ви измъкне от затвора, но никой не може да се храни вместо вас и да поддържа фигурата ви, отново вместо вас.
 

 

През последните години може да получите здравословна, пълноценна и вкусна храна в рамките на един час, точно до вашата врата. Без значение какви са вашите изисквания към храната, ако можете да платите за нея, някой ще ви я направи вкусна, точно по начина, по който я искате. Освен това ще ви я и доставят до вратата. Много хора нямат нищо против да платят повече за наистина добра пържола или омар за няколко хиляди долара.

 

foodpanda представя 10-те най-скъпи храни в света, а начинът по който да ги получите, оставяме на вас и вашата креативност.

 10 . Гъби „Матаке” – 1.000 $. Това са гъби, които могат да бъдат намерени в Азия и Северна Америка. Обикновено е скрита под паднали листа в гората, но е изключително рядък вид.

  9.  Поничка – 1.000 $. Творение на главния готвач Франк Тиджейк, което включва крема сирене, годжи бери и малко количество бял трюфел.

  8. Омлет – 1.000 $ Толкова е лесно да се приготви омлет, нужни са ни само няколко яйца. В американския хотел „Паркът Меридиен”, допълват омлета с месо от омар и 10 грама черен хайвер. През изминалата година е имало само 12 поръчки на този специалитет.

  7.  Порция печено говеждо  - 2.800 $. Говеждото место е предпочитано поради високия си процент омега-3 и омега-6 мастни киселини. В Хиого, Япония, за да получите една пържола, ще трябва да се разделите с 2.800 $. На кравите в тази област се дава бира и са масажирани много внимателно по веднъж на ден.

 6. Порция от четири пъдпъдъчи яйца, пълнени с черен хайвер и настърган бял трюфел – 3.200 $. Това е един от любимите специалитети на Никол Шерцингер.

  5. Пица Роял 007 – 4.200 $ Пицата е създадена за почитателите на Джеймс Бонд и съдържа омари, мариновани в коняк, хайвер, доматен сос, прошуто, пушена сьомга, еленско месо и 24 – каратови люспи. Пицата не се доставя до домовете, въпреки че е имало много запитвания.

  4. Десерт с черни дини и сладолед – 6.100 $. Черните дини са изкуствено създаден сорт и се отглеждат само на остров Хокайдо в Япония. Тяхната твърдост и хрупкавост определят цената им.

  3. Десерт с пъпеши и сладолед- 22.872 $. И в този десерт, както в предходния, не сладоледа прави цената толкова висока, а плодовете. Този сорт пъпеши се отглежда само за няколко човека в света, които имат собствени ресторанти.

  2. Предястие с хайвер „Алмас” – 25.000 $. Много рядък вид хайвер, който обработва единствено и само в Иран. Този хайвер може да бъде намерен , в 5 ресторанта в света или в магазин Caviar House & Punier в Лондон, където се продава в кутийка от 24- каратово злато.

 1. Паста с бял Трюфел „Алба” – 176, 000 $. Този трюфел се култивира единствено в Италия и то изключително трудно. Пастата поръсена с този вид бял трюфел е била специално приготвена за инвеститор от Хон Конг и неговата съпруга, в един от най-луксозните ресторанти в Дубай „Нобу”

 

Това са само част от глезотиите, които може да опитате, ако имате възможност. За жалост обаче, това може да стане само на място. Все още няма компания, която да поеме риска и да направи толкова голяма инвестиция, за доставки по домовете на най- скъпите храни в света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6570 |01.07.2014 Кейт Мидълтън се вталила със сурови храни след раждането . 2| 7238 |17.06.2014 Списък на вредните за кръвните групи храни . 0| 8140 |04.06.2014 Храните, които помагат при преяждане . 2| 9351 |18.05.2014 15 храни, които ни предпазват от рак

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads