Реклама / Ads
0| 5994 |23.07.2014 ФРОГ МЮЗИК

Мери Бойс Бенд на 20!

.
Мери и момчетата започват празненствата по случай 20-годишнината на групата си с концерти по морето.Музикантите ще отбележат своя юбилей с различни събития през предстоящата година, които стартират с концерт в Бургас на 27 юли.
 

Те се връщат към своето начало на професионалната сцена с много топли чувства и усещане за изпълнен с музика и щастливи срещи период от живота: "Помним лятото на 94-та… Лятото на една българска футболна мечта. Вече се подвизавахме под името Мери Бойс Бенд. Получихме го на някой от своите петъчни концерти в софийския "Кънтри клуб". През онова лято обаче всяка вечер свирехме в един клуб в Княжево. Собственикът на клуба финансира записа на първата ни песен в студио – "What’s A Woman". Записахме я в студиото на Кирил Ампов и спечелихме с нея изданието на конкурса "Хит минус едно" през август. Много обичахме тази песен. Изпълнявахме я с голям успех на участията си и по-късно, наред с още четири-пет песни на Вая Кон Диос, тя беше ядрото на музикалната ни програма. Като награда от конкурса пък записахме авторската си композиция "Къде избяга вятърът". Скоро след това на един концерт в "Кремиковци" хората сами пожелаха да им я изпълним, защото много им харесала по телевизията. Още авторски записи направихме година по-късно в БНР, след като към групата се присъединиха басист и барабанист".

"От тези песни само "Опит за летене" доби популярност, но я издадохме едва през 2012-та в новата версия на албума "Непознати улици". След години преработихме с нов аранжимент и "Ще успея ли някога да надбягам птиците". И до днес тя е сред от най-обичаните от публиката и най-изпълняваните от нас песни. Може би беше грешка, че през 90-те не записвахме свои песни години наред, а се отдадохме предимно на свирене по клубове… Към записите се завърнахме едва в края на 99-та… Но пък бяха красиви години – най-безгрижните и най-романтичните в историята на групата! Чувствахме се като герои на Стайнбек – просто свирехме, обикаляхме различни места, срещахме интересни хора и се забавлявахме…", откровена е фронтдамата Мария Мутафчиева.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6003 |22.07.2014 30 години от култовия албум Ride The Lightning на Metallica . 0| 6570 |17.07.2014 Айляк фест” в Пловдив за четвърта година . 0| 5372 |16.07.2014 Дъх на лято с Тouch and Go . 0| 5940 |14.07.2014 "Рейдиохед" възкръсна с нов албум

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads