Реклама / Ads
19| 9143 |28.07.2014 ИНТЕРВЮ

С. Ангелов: Кой прав, кой крив, ще е ясно на 5-ти октомври вечерта

.
Страхил Ангелов
Ако решението да се явяваме в коалиционен формат е взето някак негласно, това е друг въпрос, но в този формат ние вече губим избори за n-ти път, казва за Фрогнюз БСП-депутатът. И сам постави няколко въпроса с отложен отговор.
 
 

Интервю на Ана Кочева

 

- Сега накъде? Промяна за БСП или „Преоблякъл се Илия, погледнал се пак в тия”?

 

- Явно има промяна, най-малкото защото настоящият председател вече се казва Михаил Миков, а не Сергей Станишев. Сега новият председател би трябвало да направи това каквото трябва, той не е глупав човек; много ще се радвам, ако това се случи.

 

- А как ще си взаимодействат двамата лидери Миков и Станишев – като Маркс и Енгелс или като Ленин и Сталин?

 

- Не ми се вярва единият да изяде другият. Но това, което се изговори за Коалиция за България и лидерството й, на мен не ми е ясно как ще стане. Нали би трябвало да има някакъв коалиционен съвет, който да избере председателя на коалицията. Аз нямам информация подобно събитие да се е състояло. Ако решението да се явяваме в този коалиционен формат е взето някак негласно, това е друг въпрос, но в този формат ние вече губим избори за n-ти път. Не съм убеден, че това е най-доброто решение, но пък може аз да не съм прав, след като нещата си се случват. Явно няма нищо странно, а аз не разсъждавам както трябва.

 

- Това, кой колко е бил прав, ще стане ясно наесен...

 

- На 5-ти октомври ли ще стане ясно?

 

- Така изглежда.

 

- На 5-ти октомври вечерта, нали?

 

- Така подозирам. Нека да се върнем обаче на моите въпроси. В състояние ли е Миков да доизгори мостовете към ДПС (защото Станишев вчера беше твърде рязък към бившите си политически съдружници, независимо от факта, че качулката идва след дъжда)

 

- Аз никога не съм бил привърженик на ДПС коалицията. Казвал съм го неведнъж, включително и в началото на мандата. Но Станишев веднъж вече един път беше премиер със съдействието на ДПС; втори път реализира мандат отново в партньорство с ДПС. Да ви кажа честно, не мисля, че ДПС са ни най-големите виновници. Не е ли малко грозно да се говори така: „Всички други са ни виновни, пък аз – целият в бяло!” Съжалявам, но аз нямам този начин на мислене, но пак повтарям, може би не съм прав.

 

- А ще се хвърлят ли мостове към АБВ?

 

- Не знам какво ще е това отваряне към АБВ, при положение, че някои хора възприеха анти АБВ реториката като свое верую и дори като своя презентация. И това продължи доста време. Как ще стане обрат сега, не знам...

 

- Смятате ли, че вие самият ще попаднете в листите за следващото НС?

 

- Нямам представа. Аз самият още не съм съвсем убеден, че желая това. Със сигурност обаче със Сергей Станишев мислим по различен начин. Хората, които обаче са около мен и ме познават, знаят, че аз съм твърдо в 21 век. Такова е положението!

 

- Имате предвид, че БСП все още не е направила тази крачка?

 

- Не казвам точно това. Но имаме различия. Сега, ако кажа, че имам различия с Миков, няма да е коректно, защото най-малкото човекът е избран от вчера и аз му давам своя кредит на доверие.

 

- А той ли беше вашият кандидат?

 

- Не!

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 13002 |24.01.2014 Адвокат Рангелов: Нужен е специален затвор за убийци . 19| 20523 |20.12.2012 Юрий Ангелов: В мое лице светът загуби Шлиман за България . 30| 13787 |08.06.2011 Адвокат Л. Рангелов: Малкият Маргин няма да се върне в България . 153| 103113 |18.03.2011 Еленко Ангелов: Паметникът на Левски е масонски, гербът ни - на Ротшилд

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads