Реклама / Ads
9| 9188 |30.07.2014 АКТУАЛНО

МВР разследва медийни публикации

.
Освен бандити МВР поголовно разследва медии и техните публикации. Това става ясно от материал в столичен вестник, който е попаднал в полезрението на ченгетата и с който Фрог разполага.
 

 

Дописката, в която е описана престъпната дейност на бандата за магистрални грабежи "Крокодилите", е била щателно изрязана и заведена в деловодството на ОДМВР-София с входящ № 14752 от  14.10 2013 г. Според служители  на въпросната дирекция след това хвърчащият лист бил превърнат в официален документ и пратен  на бюрото на директора, който по това време е  бил Константин Титянов, сега шеф на ГДКП. След като се е запознал надлеждно с него, същият е  поставил резолюция за заместника си. В нея пише: „Г. Машов. За проверка и доклад. 14.10.2013 г”. По правило след подобно писание материалът се връща в деловодството, от където го плащат на новия получател. Щом и той го  разгледал,  сложил нова резолюция. Този път тя гласи: „ Г-н Кандев, съвместно с
г-н Янчев за проверка и доклад”.  Под написаната резолюция на Машов се вижда, че заръката е станала на следващия ден-15.10.2013 г.

 

В публикацията са подчертани пасажите, на които разследващите трябва да обърнат внимание. Не е ясно, обаче каква е целта. Любопитното е, че в материала се хули бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и ексглавният секретар на МВР Калин Георгиев. Не е тайна, че по време на сегашното управление  и във времето когато е била назначена проверката на дописката, МВР  търсеше под дърво и камък  информация срещу двамата.   Според криминалисти подобни изрезки от вестници често са им били давани с различни цели, включително и да се разбере откъде журналистите са се сдобили с информация.

 

Фрог нюз потърси за коментар настоящият началник на дирекцията Мариета Иванова. "Аз не съм била по това време директор. Може да е бил Машов. Нищо не знам, но преди да ме питате за каквото и да било трябва да се обърнете към пресцентъра на МВР", обясни тя. На въпрос дали в поверената й служба имат навика да разследват публикации Иванова каза лаконично: "Нищо не знам".

 

От визитка на Титянов в сайта на МВР става ясно, че той е оглавявал ОДМВР-София от 2.10. 2013 г. до 2.12. 2013 г..

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 14465 |28.07.2014 Двама издали корупция за милиони в НКЖИ, почва разследване . 7| 7022 |24.07.2014 Прокурорски шеф привика вещи лица по разследването за КТБ в кабинета си . 22| 22151 |13.06.2014 Красимир Чаврангарски пред Фрог: С медийни трикове в мини Бобов дол направиха "Нов Костинброд" . 9| 7763 |28.12.2013 Главният секретар на МВР: Разследванията за убийствата на Георги Илиев и Фатик напредват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads