Реклама / Ads
63| 6755 |31.07.2014 НОВИНИ

Бойко Борисов: Няма да има реваншизъм в МВР

.
Гарантирам, че няма да допусна реваншизъм в системата за сигурност. С тези думи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов откри кръгла маса посветана на управленската програма на партията му в областта на вътрешната сигурност за 2014-218 година.
 

 

Промените са належащи, но трябва да се направят така, че по никакъв начин съставът на МВР и този на ДАНС да не почувства трус. Това трябва да стане само с много внимателен анализ, прочит, оценка какво е работил всеки един и какви резултати е дал, обясни бившият премиер. Той се възмути къде са службите, когато се твърди, че някой уж е изнасял пари от банките и държавата. Ще им се наложи да излязат пред нас и да кажат какво са правели в това време, като получават по-големи заплати от нашите, уточни Борисов.

 

Той се върна към събитията преди година, когато сегашните управляващи приеха нов закон за ДАНС, с който беше претопена ГДБОП.  Най-големите скандали в държавата тръгнаха от там. Не случайно се отнеха правомощията на президента.

 

"Ние не си позволихме да отнемем нито едно правомощие на президента, контролът върху разузнаването, НСО. Считахме, че това трябва да стане само при съгласие на политическите партии. Не случайно двата най-бързи закона бяха за ДАНС и МВР.

 

Неслучайно, в оставка завчера, смениха шефа на най-голямата дирекция в България-СДВР", посочи Борисов.  Той припомни, че всички структурни промени в сектора сигурност по време на неговото управление са били направени след широки обществени дискусии.

 

Борисов коментира и сегашната позиция на БСП по отношение актуализирането на бюджета и здраваната каса. Това, мандатоносителят БСП да се откаже от правителството си, да не иска да гарантира финансова стабилност за следващите месеци, да прецени, че Закон за МВР, или Сметна палата е по-важен от актуализация на бюджета и НЗОК... Стигнаха до наглостта да ни викат "горчиво" на нас с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици, ядоса се лидерът на ГЕРБ. Той продължи в същият дух:  Много е възможно тези, които се целуваха преди, на 6 октомври пак да се целуват, сега това е проформа. След това се обърна към медиите: „Давам ви да напишете, че  за съжаление ДПС се държи като най-отговорната партия. Но като го напишете не забравяйте да сложите думата „за съжаление”.

 

 Лидерът на ГЕРБ не пропусна да каже няколко думи и за обвиненията от страна на Николай Бареков, че контролира бизнеса с кокаин и стои зад много убийства. Излезе един политик и говори за венецуелски канал. Той не знае къде е Венецуела!?, ядоса се лидерът на ГЕРБ. Припомни, че шефове на много едропейски полицейски служби са търсели контакт с него.

 

На излизане от форума Борисов коментира още: „Само преди месец и половина БСП и ДПС обявиха, че ако имат общо евродепутати или брой избиратели повече от ГЕРБ, ще имат стабилно правителство. Какво се случи? ", попита риторично Борисов.. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов си даде оценка, че се държи държавнически, въпреки че отказва да подкрепи актуализацията на бюджета.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 5970 |31.07.2014 Борисов: Тук стават неща, необясними за нормална Европа . 31| 5397 |30.07.2014 Борисов: Е, ние ли да ви подкрепяме Орешарски? . 6| 5380 |29.07.2014 А.Имамов: Няма вероятност ДПС да приеме мандата . 35| 5392 |29.07.2014 Борисов: Ела, Чобанов, в нашата стая, да ти дам задачи!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads