Реклама / Ads
7| 12034 |31.07.2014 НОВИНИ

Сигнал за корупция срещу новия зам.-шеф на СДВР отлежава 4 г.

.
Сигнал за корупция срещу новия зам.-шеф на СДВР Радослав Сотиров датира от 2010 г. Това става ясно от писмо на редови служител от магистрална полиция в ОДВР-София изпратено до бившия шеф на МВР Цветан Цветанов . В него се разкрива корупционна схема за събиране на пари от редовите ченгета и се разказва за съществуването на черна каса. Фрог нюз намери писмото в интернет. Публикуваме го едно към едно, като не се ангажираме да кажем дали обвиненията са истина или лъжа. Любопитното е, че е имало скандал във въпросната полиция заради който Сотиров е бил преместен в Перник, а след това в См
 

До министъра на Вътрешните работи Цветан Цветанов

Копие: Разследващи медии

 

Входящ No: 226A37F761 от дата 16.12.2010

 

Г-н Министър,

аз съм служител в ОД МВР София - сектор Престъпления по пътищата. Искам да сигнализирам, за нередностите, които

се случват в сектора.

 

Работя като автоконтрольор на главен път 1-8. От 4 месеца ми се събира сумата от 400 лева, които ги давам лично на служителя Радослав Сотиров, който ги предоставя на началник сектора - Георги Стоилов и Комисар Валентин Димитров.

Такава сума се иска от всички колеги в сектора - преди сумата беше 200 лева. Парите се предоставят, тъй като Сотиров ни увещава, че сумата е за застраховка на нашите работни места и ни пази Апостол Славов, който е бивш служител на Вътрешна сигурност МВР, а сега е заместник Директор при нас.

 

Г-н Министър заповядайте да се уверите, че автомобилите с видеокамери не се експлоатират за да се събират по-лесно пари от водачите на пътя.

Работи се със радари, който не се водят на отчет в МВР. Предадените снимки от видеорадарите не отговарят на броя предадени снимки в края на смяната. Отделно от месечната рента, парите след всяко дежурство се предават на Мирослав Андонов и Първан Пейчев, които ги разпределят в края на месеца, между служителите - това е нашата черна каса.

 

За да се уверите в думите ми нека Вътрешна сигурност направи проверка на полиграф на Андонов, Пейчев, Сотиров и Жоро Стойлов

 

Вдигането на месечната рента се обясни, че се налага, защото са необходими много пари за адвокатите и съдийски състав на Комисар Валентин Димитров /три дела от общ характер/ и Сотиров /едно дело/.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4986 |30.07.2014 Прокурорски маратон по сигнали на Бареков, Борисов и Янев . 19| 4869 |27.07.2014 Буруджиева:Новият лидер на БСП не е панацея . 19| 4962 |25.07.2014 Овчаров сочи "опорни точки" за новия лидер на БСП . 13| 5128 |23.07.2014 Проф.Константинов:В новия парламент- 100 ГЕРБ,60 БСП,40 ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads