Реклама / Ads
2| 7313 |01.08.2014 НАРОДЕН ГЛАС

Половин дузина напират за военното министерство

.
Няколко имена- кандидатури за служебен министър на бивши министри, заместник-министри и шефове в щаба на отбараната обикалят коридорите на президенството и военното ведомство. По-напористите и пострадали от Ангел Найденов вече точат калъчките за мъст и връщане на бял кон на позиции, от които полетяха след червената метла, научи Фрог нюз.
 

Най-напред плъзна информация за кандидатурата на бившия заместник-министър в правителството на Бойко Борисов – Валентин Радев.Полковникът от резерва бе един от най-активните по въпросите на отбраната в отиващото си народно събрание. Има уважението на по-голяма част от военните и в инфарктния  казус за пенсионирането застана на страната на офицерите и сержантите срещу министър А. Ньойски. Ако не стане служебен, то шансовете му за министър при управление на ГЕРБ са стопроцентови. За този пост ще го пазят.

Любимец на Борисов е и бившият заместник-шеф на отбраната Пламен Манушев, сега депутат от ГЕРБ. Лидерът от Банкя има за спомен не една и две флотски шапки и котви от  вицеадмирала, още от времето, когато бе командващ на флота. С неговата благословия стана и заместник-областен управител на Варна.

В „бой идут и старики”- Аню Ангелов – Ньойски пак точи зъби за министерското кресло. Меракът му, който важи при други на негова възраст за други неща, при него явно за министър ще умре последен.

Спряга се името и на позабравения натовец и щатен антикумунист Велизар Шаламанов, заместник-министър по времето на Костов. «Велизар Шаламанов е равно на Аню Ньойски! Това са скачени съдове! Всичките тия съюзчета - СОРА, Дж.Маршъл, ЦИНС и.т.н. тия двамцата - Аню и Велизарчо ги измислиха да смучат кинти от МО и да прецакат истинските военни съюзи, на които им пука за България. Господ да накаже националните предатели! Аминнн!». Това е написал във фейса един офицер. Какво повече да добавим?...Без съмнение Аню Ньойски и Велизар Шаламанов са най-мразените от кандидатите за служебен военен министър. Нооооооооо... тачени от Плевнелиев.

Просто е срамна кандидатурата на излезлия в резерва бивш шеф на отбраната генерал Симеон Симеонов. Това е офицер №1, който нито  веднъж не защити армията пред Аню и който го нападна след дъжд качулка. Генералът не реши нито един проблем  на войската за повече от петилетка. Миша дупка, а не бял кон за такива.

И две жени намират място в обиколката на слуховете из ведомствата. Едната е  «царската» заместник-министърка Соня Янкулова , която бе взела страха на генералите. Другата е видната атлантичка, близка до Плевнелиев и заместничка на  Аню Ангелов – Августина Цветкова. «Бог да  пази армията от такива непросветени», четем пак във фейса по адрес на Цветкова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11222 |30.07.2014 За "притискащата демокрация", Рокфелер и българското селянче . 63| 9545 |29.07.2014 Сергей Дамянов: Борисов не ми е попречил в нито една реализация по наркотици . 40| 10800 |28.07.2014 Проф. Слатински: Миков е средноинтелигентен, комформист, слаб в икономиката . 10| 6861 |28.07.2014 Калфин: Изборът беше между 3 и 4 етаж на Позитано

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads