Реклама / Ads
34| 8529 |07.08.2014 ИНТЕРВЮ

К. Костадинов: Зад нас няма медии и пари, но има вяра!

.
Костадин Костадинов
Хората, които тръгнаха с много пари, приключват с техните „политически” проекти, когато парите свършат. Ние не сме проект, ние сме една идея, казва за Фрогнюз съучредителят на новата формация "Възраждане".
 

интервю на Ана Кочева

 

- С какво новоучреденото "Възраждане" ще е по-различно от многотията формации с подобна идеология. В абревиатурата АБВ също има Възраждане, напр.

 

- На първо място с това, че другите не правят разлика между думи и дела. Ние много държим много на приципа каквото мислим, да го казваме и каквото казваме, да го правим. Точно поради тази причина много хора от нас избягаха от това да правят компромиси срещу почести и слава, както наблюдаваме, че се случва във всички останали партии. Времето ще покаже, че действително правим това, което казваме. При нас има  хора, които са участвали в най-различни протести – и срещу правителството, което си отиде през 2013 г. и срещу сегашното правителство. Очевидно е, че с протести могат да се постигнат резултати, но те не са тези, каквито искаме, а и винаги има опасност някой да яхне протеста. Поради тази причина ние решихме, че вместо да недоволстваме от това, което се случва в страната и да организираме най-различни протести, най-добре е да вземем съдбата в собствените си ръце. Ако нещо не ни харесва, трябва да се организираме и да го променяме.

 

- Добре, но как се поддържа партия и как се прави кампания без пари?

 

- Много трудно. Но нека не забравяме, че това, което правим в момента, го пише в учебниците по политология – когато една група от хора недоволства от общественото устройство, те се събират, решават дали по някакъв начин  могат да го променят, организират Инициативен кометет, след което следва и Учредителен конгрес на партията. Тези хора говорят помежду си, създават мрежа от симпатизанти и накрая събират нужната подкрепа, за да се регистрират. Оттам насетне всичко ще е борба за идеи. Много трудно ще бъде, безспорно. Зад нас няма медии, няма и пари. Има много ентусиазъм и вяра в бъдещето на България. На практика друго не ни е останало. Защото виждаме сега, че хората, които тръгнаха с много пари, приключват с техните „политически” проекти, когато парите свършат. Ние не сме проект, ние сме една идея, наша собствена идея на хора между 25 и 40 години, хора, които са се реализирали в живота и не са разчитали на никой друг. Основното недоволство сред българските граждани в момента е, че зад повечето политически партии стоят икономически интереси, зад тях има олигархия. Зад нас няма такива! Това създава и обратното мнение – като няма такива, значи вие нищо нямате (смее се). Нещата обаче вече са различни, има много други начини да се пропагандират идеи и много от нашите симпатизанти искат да го правят в интернет, която е единствената свободна медия на практика в България, единственото свободно пространство, в което можеш да кажеш мнението си и да си сигурен, че ще го чуят доста хора. Разчитаме също така и на личния пример, защото когато искаш да видиш хората след себе си, това е най-важното.

 

- В момента много се говори за коалиции, ще търсите ли някакви партньори или предпочитате да сте абсолютно самостоятелни?

 

- На този етап едва ли ще получим регистрация за изборите, защото, чисто технически, това няма как да стане. В интерес на истината, когато почнахме да водим разговори за създаване на нашата политическа организация, имаше тежки събрания на много места в страната и трябваше да преценим за себе си дали да направим тази крачка. Защото въпросът е следният: Ако досега са ни разочаровали други хора, на които сме вярвали и сме разчитали да поведат България към по-добър път, то ако сега направим нещо неправилно и лошо, вината ще си е само наша. И това повиши отговорността не само пред останалите, но и пред нас самите. Защото едно е да се разочароваш от друг, а съвсем различно да се разочароваш от себе си. Затова има едно голямо песимистично чувство сред голяма част от нашите съграждани. След като взехме обаче това решение на 15 юни – Видовден, започнахме и нормалната законова процедура. Оттам насетне нещата следват своя законов порядък. Има си срокове, които трябва да се спазят и затова не можем да влезем в процедура по регистрация за тези парламентарни избори, така че няма и как да мислим за коалиция. Категорично сме в едно, че подобен тип управление като сегашното не трябва никога да се повтаря в нашата страна. Очевидно е, че заради него България е на път да влезе в една дълга спирала на политическа, икономическа и финансова нестабилност. Това също беше една от основните причини да създадем нашата организация.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 13600 |14.07.2014 Проф. Пл. Павлов: Нацията няма да издържи радикална терапия . 20| 9312 |10.07.2014 Ив. Бояджиев: Отговорните за градушките се правят на ущипани, а МВР вече няма . 10| 9616 |02.07.2014 А. Ковачев: В следващите 5 г. EС няма да има готовност за ново разширение . 86| 15910 |26.06.2014 К. Костадинов: Само революция ще ни измъкне от ямата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads