Реклама / Ads
114| 12212 |18.08.2014 ИНТЕРВЮ

Бойко Борисов: Не може в 21 век да се радваш на една чешма

.
Не може в 21 век да се радваш, че някой ти е направил чешма и имаш студена вода. Това каза пред Фрог нюз лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е убеден, че всички малцинства трябва да участват в управлението на страната, за да се гарантира етническия мир. Вижте какво още обясни бившият премиер:
 

 

- Г-н Борисов, бившият президент Георги Първанов каза, че АБВ е единствената за сега партия, която има готова предизборна програма и не е  важно кой ще се регистрира първи в ЦИК. Това дали не беше камък във вашата градинка?

 

- ГЕРБ има програма от 5 години и стриктно я  изпълняваме. Не гледам Георги Първанов, за да не му обръщам внимание. Те като нова партия трябва да си създадат такава програма. Нашата е качена на сайта и всеки може да я види. Тя разбира се може да се доработва и доразвива по различните теми. Ако нещо ново трябва да се направи веднага го вкарваме, така, че всички хора да виждат.

 

- Успокоихте ли се, след като вътрешният  министър Йордан Бакалов заяви, че ще сложи белезници на всички политици, които се занимават с купуване на гласове?

 

- Не вярвам с това купувачите на гласове да се уплашат. На последните евроизбори ясно се видяха партиите и хората, които купуват вота на хората. Резултатите в ромските райони ясно показаха кои са те. От всички журналистически разследвания по тази тема стана ясно, че само ГЕРБ не пазарува.

 

- Все пак прокуратурата образува едно дъсдебно производство за купуване на гласове във Варна в полза на ДПС, но и до днес по казуса няма развитие.

 

- Надявам се следствието да си свърши работата както трябва. Вижте, в страната ГЕРБ печели във всички големи градове, където купуването на гласове на практика е невъзможно и не би се отразило на резултата.  БСП е съсредоточена в малките населени места, а в ромските гета ГЕРБ е трета, четвърта или пета сила. Можем да си спомним в Бобов дол какво беше и за кого хората даваха гласа си.

 

- Тази седмица се очаква служебното правителство да си каже тежката дума за договора с „Уестингхаус”. Какво развитие очаквате в тази посока?

 

- Този договор не го познавам за да го коментирам. До този момент аз и колегите ми нищо не сме разбрали от него. Само ако го видим можем да кажем дали е в интерес на държавата. Тези инвеститори, които искат да инвестират парите си при нас са добре дошли.  Ако държавата трябва да купува реактори в тази финансова криза не знам как би могло да стане. Така, че „Уестингхаус” и в момента за мен си остава голяма въпросителна. Аз продължавам да питам колко ще струва цената на ток, който ще се произвежда,  колко ще е реалната цена на инсталацията, лихвите, дали изобщо ще трябва гаранция. Отговор за това няма.  

 

- За сметка на това се предвижда покачване на тока. Ако дойдете на власт това няма ли да се отрази негативно на управлението ви?

 

- Убеден съм, че само независим регулатор трябва да каже каква трябва да е цената на тока. Важно е да се определи методика за изчисление и оттам нататък тя да се прилага. През цената на тока не се прави политика.  Нещата са ясни: три милиарда загуби и фалит на Националната електрическа компания. Това е крайния резултат, какво повече да говорим.

 

- Какво имате предвид с логото на пратията „Стабилна България. Време е.”? За какво е дошло време?

 

- Основното е хората да се хванат на работа. Да спрем да политиканстваме. В България всички разбират от политика. Не виждам само с дебати какво ще постигнем. Тя държавата е обща, наша е. Като гледам, всички следят изказванията ми и чакат само да се хванат за една дума и седмици наред  да коментарат какво съм рекъл и какво съм имал предвид. И вчера в Кържали казах, че трябва всички малцинства да участват в управлението на страната.  Това е най-големия гарант за етническа толерантност и етнически мир. Тези хора трябва да имат възможност да взимат решения и да се грижат за съдбата си. Не може в 21 век да се радваш, че някой ти е направил чешма и имаш студена вод.

 

- След едно изпито кафе в Кърджали, обаче ви обвързаха с ДПС.

 

- Напротив, коалицията БСП, ДПС и „Атака” е факт. Тя и сега си съществува.   Вижте ЦИК как е конструирана, Закона за МВР как беше приет и кого обслужва, Сметната палата също. Вижте от коя пратия са областните управители, от 28 области 25 управители са на БСП и ДПС. Защо не се откажат от всички тези решения и назначения?! Ще кажа на хората, че коалицията прозира именно в тези неща- областни управители, ЦИК, областни директори на МВР, състав на  Районни избирателни комисии - навсякъде са БСП, ДПС и "Атака". Е, какви избори очаквате, че ще направят те?!

 

- Но напоследък ви обвиниха, че вие връщате свои кадри като Ваньо Танов в митниците?

 

- Защо не се нахвърлиха върху правосъдния министър, МВР-шефа, външния министър, премиера, военния министър.... Те нямат какво да кажат за Танов и си действат по опорната точка.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 133| 25083 |01.08.2014 К. Чакъров: Битката между Сергей и Бойко–между евнух и гладиатор . 27| 32603 |02.06.2014 Силва Дончева: Човек може сам да си въздейства-невидимо, но мощно . 32| 9997 |17.03.2014 Бареков: България може да стане политическата врата на Русия към Европа . 137| 35843 |28.11.2013 Д-р Тотко Найденов: Бойко е фукльо-бърборко с риск от инфаркт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads