Реклама / Ads
26| 7933 |18.08.2014 АКТУАЛНО

Близнашки: Мощен фонд иска да реши проблема в КТБ

.
Днес приех представители на един много мощен фонд, който има желание да се намеси за решаването на въпроса за КТБ. Това каза премиерът Георги Близнашки пред Нова тв. Не вземам страна в конфликта Пеевски-Василев каза твърдо той.
 

 

Малко преди това министър- председателя обясни, че финансовият министър Румен Порожанов е избрал  Ваньо Танов за директор на агенция „Митници”.

Мисля, че сам е взел това решение. Ген. Ваньо Танов е един перфектен професионалист. Някой трябва да запретне ръкави и да свърши работата в най-кратки срокове. За това назначение аз поемам отговорността”, съобщи  той. След това  обясни, че Танов е точният човек на точното място в точното време, тъй като сега нямало възможност да се търсят други хора, които тепърва да навлизат в работата.

 

Искам да изведем професионалисти, които не са били активни в политиката досега. Трябват ни солидни фигури, които да станат образец на ново отношение към властта, каза още Близнашки.  Медиите ще ме нападат и аз не съм изненадан от това, защото нашето правителство дойде на власт след 1 година протести. Не съм изненадан, че има атаки, по-странно щеше да е ако ги нямаше”, допълни той. Изрази категоричност, че олигархията няма да се откаже от своите позиции лесно.

 

Контактувам много интензивно с хората от протеста. В края на седмицата ще се срещна с Ранобудните студенти, „Протестна мрежа” и „Зелените”. Ясно е какво се случва в обществото и къде се купуват гласове. Трябва да се пресекат няколко тежки случая, които да са прецедент и да стреснат „брокерите на гласове”. Ще положим много големи усилия в тази посока”, допълни още премиерът.

 

Взел съм няколко човека от протестите - проф. Калин Янакиев е в моя политически кабинет, Виктор Стоянов стана министър на културата. Нямаше как от тези среди да няма такива хора. Преизпълнени са с енергия и с амбиции. Това не са партийни кандидатури. Има хора, свързани с неправителствения сектор и това не е лошо, смята служебният министър-председател.

 

Няма чистка сред областните управители - сменени са няколко, ще бъдат сменени още няколко, защото са партийни назначения. Моят стремеж е да бъдат извадени на преден план професионалистите. Ще ми се да търсим достатъчно солидни фигури, които да са образец, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6772 |12.05.2011 За шеста поредна година Фондация „Работилница за граждански инициативи” организира наградите „Заедно”. . 2| 5750 |05.01.2011 Превръщат частните фондове в застрахователи . 0| 6100 |03.07.2009 Пенсионните фондове отново на печалба

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads